Skal jeg have briller?

Behov for en synstest?

Synet er din vigtigste sans, og derfor er det også meget vigtigt at passe godt på det. Den bedste måde at gøre det på, er gennem regelmæssig kontrol af dit syn og dine øjne. Når du får lavet en synstest hos Nyt Syn, finder vi sammen ud af, om du har behov for briller eller kontaktlinser, eller om alt er, som det skal være. Derudover kan dine øjnes sundhed også nogle gange sige noget om dit generelle helbred. Hvis du kan nikke genkendende en eller flere af nedenstående punkter, kan det være en god idé at bestille tid til en synstest hos en af vores optikere.

Gode grunde til at få lavet en synstest

Du er over 40 år
Alle kan få problemer med synet, men er du over 40 år, er det især en god idé at henvende sig til en optiker og finde ud, om dit syn er, som det skal være.
Du oplever prikker for øjnene og cirkler af lys
Cirkler af lys eller prikker for øjnene kan have mange årsager f.eks. en helt naturlig overfølsomhed over for skarpt lys i mørke omgivelser. Det kan også være aldersrelateret og et symptom på sygdom i hornhinden/nethinden eller grå stær.
Trætte øjne eller hovedpine
Oplever du, at dine øjne hurtigt bliver trætte, eller får du hovedpine, når du sidder foran computeren, når du læser, eller når du kører bil? Så kan det være et tegn på, at dit syn ikke er helt, som det skal være. Som regel kan et par briller løse de problemer.
Et sløret syn
Et uskarpt og sløret syn kan have mange forskellige årsager. For langt de fleste kan problemet løses med briller eller kontaktlinser, men det kan dog også have en mere alvorlig baggrund som f.eks. diabetes eller grøn stær. Noget som vi altid holder øje med, når du får lavet en synstest hos Nyt Syn.
Røde, kløende og tørre øjne
Årsagen til irriterede øjne kan være mange. Nogle gange kan øjendråber afhjælpe problemerne. Hvis symptomerne fortsætter, er det dog en god idé at gå til en af vores optikere og få tjekket synet.
Nærsynet eller langsynet
Hvis du har problemer med at se klart og tydeligt på enten kort eller lang afstand, anbefaler vi at besøge en af vores Nyt Syn butikker og få lavet en synstest. Så kan vi samtidig hjælpe dig med at finde den bedste synsløsning for dig.
Du lider af diabetes eller en anden sygdom
Diabetes og andre sygdomme kan have en påvirkning på dit syn. Derfor er det en god idé at få tjekket synet regelmæssigt.
Familielidelser
Hvis din familie har en historie med diabetes, grøn stær, AMD (øjenforkalkning) eller forhøjet blodtryk, er det vigtigt, at dine øjne bliver undersøgt oftere end hvert andet år, som vi ellers normalt anbefaler. Din optiker hos Nyt Syn kan rådgive dig om, hvor ofte du skal komme til synstest.

Første skridt er en synstest

Den eneste måde, du kan være sikker på, at dit syn er helt, som det skal være, er ved at få lavet en synstest hos en optiker. Så hvis du ikke kan huske, hvornår du sidst fik tjekket synet, anbefaler vi, at du booker en tid til en gratis synstest med det samme.

Synstesten

Når du får en synstest hos Nyt Syn undersøger vores optiker dit syn og dine øjnes sundhedstilstand. Ud fra undersøgelsen kan optikeren vurdere, om du har brug for briller eller kontaktlinser og henvise dig til en øjenlæge, hvis det er nødvendigt. Dit syn forandrer sig løbende i takt med, at du bliver ældre. Vi anbefaler derfor, at du får tjekket synet mindst hvert andet år. Oplever du ændringer i dit syn, skal du selvfølgelig opsøge din optiker med det samme.

Oplever du udfordringer med nattesynet?

De fleste af os bliver opmærksomme på de første synsforandringer, når vi færdes i mørket, bl.a. ved nattekørsel. Ved lav belysning er vores øjne på overarbejde, hvor det er vigtigt at være ekstra opmærksom på sine omgivelser. Hvis du oplever forandringer med nattesynet, bør du kontakte din nærmeste optiker, som vil undersøge, om dine udfordringer skyldes, at du har behov for briller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning. Samtidig undersøger optikeren, om brilleglas med DriveSafe fra ZEISS kan hjælpe dig til et skarpere nattesyn. ZEISS DriveSafe kan skærpe dit kontrastsyn og dæmper ubehaget ved blændinger i mørket fra modkørende biler. Bilister kan derfor opleve større tryghed og sikkerhed i trafikken, når de kører bil i mørke.

Dine første briller

Skal du have dine første briller? Når du skal have briller for første gang, er der mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Hvilken form og farve passer til dit ansigt? Hvilket brilleglas matcher dit behov? Og hvad nu hvis du ikke føler, at dine nye briller hjælper noget? Bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have dit første par briller.