Brug for en synstest?

Hvad er en gratis synstest?

En synstest er en indledende forundersøgelse, der giver en indikation af, om du har behov for en synskorrigerende løsning, om du har den rette styrke i din nuværende synsløsning, eller om du slet ikke har brug for hverken briller eller linser. Hvordan synstesten udføres varierer ud fra dit behov, men den består oftest af en række målinger af øjet og spørgsmål til din livsstil og eventuelle synsudfordringer. Synstesten udføres hos Nyt Syn af en optiker og tager som regel kun 5-10 minutter. På baggrund af synstesten vurderer optikeren, om der er behov for en grundig synsprøve hvor et sundhedstjek er inkluderet. Det er nemlig ikke muligt for en optiker at lave briller til dig på baggrund af en synstest, da dette kræver en mere dybdegående synsprøve.

Hvordan foregår en gratis synstest?

En synstest kan variere alt efter hvilken optiker, der udfører den ud fra dit behov. Som regel består synstesten af en række spørgsmål til din livsstil og synsudfordringer kombineret med målinger af dit syn og øjne. Optikeren sammenholder alle disse oplysninger og foretager så en vurdering af, om dit syn er godt, eller om du kan have gavn briller, kontaktlinser eller ny styrke i din nuværende synsløsning. En synstest er altid gratis hos Nyt Syns optikere, og den tager kun ca. 10 minutter. Så kig ind til én af vores optikere, når det passer dig. Som oftest har vi mulighed for at give dig synstesten med det samme, men i travle perioder kan der være ventetid. Vil du være sikker på at få en tid, så book en grundig synsprøve online.

Behovsafdækning

Optikeren stiller dig en række spørgsmål til din livsstil, dit arbejde, dine hobbyer og om du oplever nogle synsudfordringer. Spørgsmålene giver optikeren en indikation af dit behov.

Tjek af dit syn

Bagefter undersøger optikeren, hvor skarpt dit syn er. Synets skarphed undersøges med en synstavle. Ved skiftevis at se på tavlen med dit venstre øje, så dit højre øje og derefter begge øjne sammen, skal du fortælle, hvad du ser på tavlen.

Synstesten

Optikeren udfører en vejledende synstest ved at måle styrken i dit øje. Synstesten giver ikke et færdigt resultat, men er med til at give en indikation af, om du har behov for briller eller kontaktlinser, eller om du har et skarpt syn.

Hvad koster en synstest?

En synstest er altid gratis hos optikerne i Nyt Syn. Synstesten giver en indikation af, om du har behov for briller eller kontaktlinser. Hvis du allerede bruger briller eller linser, undersøger vi, om du har den korrekte styrke i din nuværende synsløsning. Indikerer synstesten, at du kan have gavn af en ny styrke i din synsløsning, bør du bestille tid til en grundig synsprøve hos din lokale optiker. Du kan altid booke en synsprøve hos din lokale optiker online på nytsyn.dk.

Hvor ofte bør jeg få lavet en synstest?

Vores syn ændrer sig gennem hele livet, og derfor anbefaler vi, at man får lavet en synstest regelmæssigt. En god tommelfingerregel er, at du bør få lavet en synstest omkring hvert andet år. Oplever du udfordringer med dit syn, eller skulle der opstå symptomer på øjensygdomme, bør du få tjekket dine øjne oftere. Du bør få lavet en synsundersøgelse regelmæssigt for at tjekke, om du stadig har den rigtige styrke i din nuværende synsløsning. Bruger du ikke briller eller kontaktlinser til hverdag, bør du også få lavet et synstjek jævnligt, da dit syn kan ændre sig hele tiden. Derfor kan der opstå et behov for synskorrigerende briller eller kontaktlinser, selvom du ikke tidligere har haft behov for det.

Er kontaktlinser eller briller det rigtige for dig?

Mange tager til synstesten med en forventning om, at de skal have briller uden at overveje, om kontaktlinser passer bedre til deres øjne og hverdag. For andre kan en kombination af briller og kontaktlinser være den rette løsning. Er du i tvivl om, om kontaktlinser eller briller er den rigtige synsløsning for dig, så hjælper og vejleder vi dig. Men det er en god idé, at du selv har gjort dig nogle overvejelser om det på forhånd. Så kan vores optikere nemlig lave de nødvendige tests og undersøgelser for at bestemme hvilken synsløsning, der er den rette for dig.

Brilleglas til ethvert behov

Hvis synstesten indikerer, at du har et behov for briller, kan det være en god idé at finde inspiration i vores brede udvalg af ZEISS glas på forhånd. Vi har nemlig et bredt udvalg af brilleglas, så dit syn bliver optimeret til netop dit behov. Bruger du meget tid på at køre bil, kan et par kørebriller være den rigtige løsning for dig. Sidder du mange timer foran computerskærmen, kan du have gavn af en skærmbrille - eller måske har du behov for en helt tredje type brilleglas?