Brug for en synsprøve?

Hvad er en synsprøve?

En synsprøve er en grundig undersøgelse og analyse af dit syn, der udføres af en autoriseret optiker. Synsprøven har til formål at afdække, om du har behov for synskorrigerende briller eller kontaktlinser, og i så fald hvilken styrke, du har behov for. Hos Nyt Syns optikere vil du også få tjekket dine øjnes sundhed i forhold til øjensygdomme og livsstilssygdomme, der kan ses i øjet. Udførelsen af en synsprøve kan variere fra optiker til optiker ud fra dit behov, men prøven består som regel af en række spørgsmål til dit syn og målinger af dit syn og dine øjne. Nøjagtigt hvilke undersøgelser, der er relevante, kan variere alt efter hvilke synsudfordringer, du oplever. Som regel udfører vores optikere nedenstående undersøgelser.

 1. 1 Behovsafdækning

  Optikeren stiller dig en række spørgsmål til din livsstil, og de synsudfordringer, du oplever i hverdagen for at finde den synsløsning, der er bedst til netop dig og din livsstil.

 2. 2 Nøjagtig måling af dine øjne

  Optikeren måler dine øjne på 1500 punkter og tester dit syn i simuleret mørke og dagslys. Resultatet af målingen giver en meget nøjagtig bestemmelse af hvilken styrke, du har behov for i din synsløsning.

 3. 3 Sundhedstjek

  Når du får undersøgt dit syn hos Nyt Syns optikere, laver vi altid et sundhedstjek på dine øjne, så vi kan se, om du har en øget risiko for at udvikle en øjensygdom eller generelle helbredsproblemer, der kan ses i øjet.

 4. 4 Test af synets skarphed

  Med udgangspunkt i målingen af dine øjne, får du mulighed for at teste nogle brilleglas med forskellige styrker i vores synsprøveudstyr, så vi kan undersøge, hvilken styrke du ser klarest med.

Hvad koster en synsprøve?

Synsprøven/synsundersøgelsen er inkluderet i prisen, når du køber briller eller kontaktlinser hos Nyt Syn.

Kan jeg få resultatet af synsprøven med?

Når du køber nye briller eller kontaktlinser hos Nyt Syn, er synsprøven inkluderet i prisen. Hvis du ønsker at få resultatet af synsprøven med uden køb, kan du blive opkrævet et gebyr. Dette gebyr vil blive fratrukket i et eventuelt fremtidigt køb indenfor 3 mdr. Ved køb af kontaktlinser kan du blive opkrævet et gebyr for kontaktlinsetilpasning.

Skal du have briller?

Hvis du sammen med optikeren finder ud af, at den rigtige synsløsning for dig er briller, så hjælper vi dig med at finde et brillestel, der passer til dig. Vores kompetente optikere giver dig personlig rådgivning og brillestyling, så du får stel, der passer til din stil og hverdag og samtidig er behageligt at have på. Ethvert øje er unikt – ethvert ansigt er unikt. Når du har fundet det rigtige brillestel, sørger optikeren for at tilpasse dine brilleglas nøjagtigt til dig og det brillestel, du har valgt. Vi laver en opmåling af brillestellets placering på dig, så vi kan designe dine brilleglas helt perfekt efter dit ansigts anatomi, så du får mest muligt ud af dine nye briller.

Find briller til dit behov

Vi har et brilleglas til ethvert behov. Med udgangspunkt i dit arbejde, dine hobbyer og din hverdag, finder vi et brilleglas, der opfylder dine krav og behov. Bruger du mange timer foran en skærm i løbet af dagen, kan et brilleglas til skærmbrug være den rigtige løsning. Bruger du derimod mange timer bag rattet i bilen, så er et brilleglas optimeret til kørsel måske det rette for dig. Der ligger mange overvejelser bag, når vi hjælper dig med at finde din nye brille. Vores styrke er nemlig at omsætte dine behov til optimale synsløsninger skræddersyet til dig.

Er der forskel på en synstest og en synsprøve?

En synstest og en synsprøve er i princippet to forskellige synsundersøgelser. En synstest hos Nyt Syn giver en hurtig indikation af, om der er behov for en synskorrigerende løsning, men der kan ikke laves briller eller kontaktlinser ud fra en synstest. En synsprøve er en grundig synsundersøgelse med sundhedstjek og analyse af hvilken styrke synskorrektion, der er behov for. Det er kun med udgangspunkt i en grundig synsprøve, der kan laves briller eller kontaktlinser.

Vi finder en løsning til dig!

Optikeren sammenholder resultaterne fra synsprøven i målingerne og de udfordringer, du udsætter dit syn og øjne for i hverdagen, for at finde den styrke, du har behov for. Sammen finder I den synsløsning, der passer til dig.

★★★★★ - Tea Jessen

★★★★★ - Tea Jessen

Det blev pludselig den fedeste oplevelse at skulle have briller. At finde et par briller, der klæder og passer til én, er ikke nødvendigvis det nemmeste, og som førstegangskøber kan man godt være lidt på bar bund. Efter synstesten, der angav mit behov for briller, spurgte optikeren Lene, om hun måtte hjælpe mig med at vælge – selvfølgelig. Det tog ikke mange forsøg, før hun havde fundet 3 stel, der alle klædte mig i form og farve. Og så kunne jeg selv vælge ud fra hvilken brille, der passede til mit temperament. Det kunne ikke være lettere at træffe et så stort valg! Jeg har haft mine briller i over en måned, og jeg er så glad for dem! De er så enormt imødekommende og dygtige!

★★★★★ - Michael Dangkel

★★★★★ - Michael Dangkel

Jeg har i dag oplevet en kundebetjening og ærlighed, jeg faktisk ikke kan huske, hvornår jeg sidst har fået. Jeg er jo mand, og det der med at gå til optiker og læge, det er ikke rigtig mig. Jeg mødte op i Nyt Syn og blev mødt af en rigtig sød og frisk optiker, Charlotte. Charlotte var virkelig professionel og forklarede alt om, hvad det gik ud på med et fantastisk humør. Optikeren kom frem til, kun havde brug for læse- og skærmbriller. Der er INGEN tvivl om, at jeg kommer hos Nyt Syn fremover. TAK FOR EN RIGTIG GOD OPLEVELSE!

Skal du have linser?

Finder du sammen med din lokale optiker ud af, at kontaktlinser er den rigtige synsløsning for dig, så vejleder vi dig til at finde en linse, der matcher dit behov. Vi rådgiver dig blandt andet i hvilket materiale, mærke og linsetype, der er det rette for dig. Du får naturligvis altid lov til at prøve linsen sammen med os, og vi hjælper dig gerne i gang med at bruge dem. Vi tager os tiden til at instruere dig i at tage linserne af og på, og vi instruerer dig i, hvordan du passer godt på dem, så du får mest muligt ud af linserne.

Vores optikere giver dig en grundig synsprøve

I vores grundige synsprøve undersøger vi, om du har synsproblemer. Vi kan alle blive ramt af synsudfordringer, og hvis du oplever ændringer i dit syn, bør du få lavet en synsundersøgelse. Problemer med synet kan nemlig forårsage ondt i hovedet, tørre øjne og andre ubehagelige symptomer. Det er vigtigt for os at give dig en nøjagtig måling af dit syn, så du kommer hjem med den helt rigtige synsløsning. Derfor tager vi os god til at undersøge, om du er langsynet, nærsynet, har bygningsfejl eller andre synsudfordringer. Ud fra resultaterne i synsprøven hjælper vi dig med at finde den bedste løsning, så du får mest muligt ud af dit syn.

Hvad undersøges i en synsprøve?

Vi tilpasser hver enkelt synsprøve ud fra den enkeltes behov og udfordringer, men typisk undersøger vi blandt andet: - Din generelle øjensundhed, livsstil og eventuelt udfordringer - Om du er nærsynet, langsynet, og om du har bygningsfejl - Om du har brug for briller, eller om du stadig har den rette styrke i din nuværende synsløsning - Om der er tegn på irritationer eller helbredsproblemer i øjnene, eksempelvis grøn stær.

Bestil din synsprøve online

Hos os kan du booke en tid online - lige når det passer dig.

Synsprøve med sundhedstjek

Når vi udfører en synsprøve, undersøger vi dine øjnes sundhed. Øjensygdomme kan udvikles over tid og risikoen for at få øjensygdomme øges med alderen. De fleste øjensygdomme kan behandles eller lindres, hvis de opdages tidligt. Derfor er det vigtigt at få undersøgt dine øjne og dit syn jævnligt og være opmærksom på symptomer, der kan indikere synsproblemer eller sygdomme i øjet.

Få en synsprøve - gør noget godt for dig selv

Det er vigtigt at få undersøgt synet jævnligt, for vores syn kan ændre sig hele tiden. En synsprøve kan vise, om du har behov for briller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning. Træthed, tørre øjne og hovedpine er meget ubehageligt og en unødvendig stressfaktor i vores travle hverdag. Der er ingen grund til at leve med gener forårsaget af nedsat syn, for vores optikere hjælper dig gerne med at finde en synsløsning, der passer til dig. Når du får en synsprøve hos Nyt Syns optikere, tjekkes dine øjne samtidig for symptomer på generelle helbredsproblemer, der kan ses i øjnene. At få en grundig synsprøve hos en autoriseret optiker eller øjenlæge er den eneste måde, du kan være sikker på, at dit syn og dine øjne er, som de skal være, og de fleste øjensygdomme kan behandles, hvis de opdages tidligt i forløbet. Dit syn og dine øjnes helbred er det vigtigste for vores optikere - så kan du slippe for gener og bekymringer i din hverdag.

Grundig synsprøve med sundhedstjek

Hos os får du en af markedets mest nøjagtige synsprøver, og vi undersøger dine øjnes sundhed.

Dygtige optikere og faglig vejledning

Vi hjælper dig med at finde det rette brillestel og brilleglas til dig og dine øjne.

Unikt steludvalg og smarte briller

Hos os finder du et unikt sortiment af nøje udvalgte og håndplukkede kvalitetsstel.

Find din drømmebrille hos vores optikere

Hos Nyt Syn finder du et bredt udvalg af brillestel, som vores optikere nøje selv har udvalgt. De unikke sortiment af designerstel kommer fra både danske og udenlandske brands, der alle er håndplukket efter vores høje standarder til kvalitet og design. Her har vi briller til enhver smag, så du kan være sikker på at finde drømmebrillen i vores butikker.

Synsprøven viser, om du er langsynet eller nærsynet

En grundig synsprøve hos Nyt Syns optikere kan vise, om du er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl. Vi hjælper dig med at finde den helt rette brille og styrke, der kan give dig det optimale ud af dit syn.

Oplever du langsynethed, har du nemt ved at fokusere og se skarpt på genstande, der befinder sig på lang afstand. Jo tættere på en genstand befinder sig, jo større udfordringer vil du opleve med at fokusere på den. Langsynethed er særligt udbredt blandt personer over 40 år, fordi øjets linse bliver mindre elastisk med alderen.

Har du svært ved at fokusere på genstande på længere afstand, men har et skarpt syn tæt på, så oplever du nærsynethed. Nærsynethed skyldes en brydningsfejl i øjet, der gør, at øjets fokus samles foran nethinden i stedet for på den. Derfor oplever man, at genstande tæt på bliver uskarpe. Er du nærsynet, kan vi korrigere dit syn med briller, der har minusstyrke.

Hvis du oplever udfordringer med dit syn, kan det også skyldes, at du har en bygningsfejl. En bygningsfejl er ujævnheder i hornhindens krumning, hvor hornhinden nogle steder er enten dybere eller højere end andre steder. Derfor fokuseres lyset, der kommer ind i øjet enten foran eller bagved nethinden, og så kan vores syn blive sløret. Er du langsynet, kan vi give dig et skarpt syn tilbage ved hjælp af brilleglas med plusstyrke.

Alt dette er naturligvis noget, vores optikere undersøger, når du får lavet en grundig synsprøve hos Nyt Syn. På baggrund af resultaterne i synsprøven hjælper vores optikere dig med at finde den rette synsløsning til dig, så du kan få dit skarpe syn tilbage.

Det er ikke sikkert, at du selv har lagt mærke til, at dit syn er blevet dårligere, for det kan komme langsomt over en længere periode. Men det er faktisk vigtigt at være opmærksom på, om du oplever sløret syn eller trætte og anstrengte øjne. Så er det nemlig ved at være tid til at bestille tid til en synstest hos din lokale optiker, som kan hjælpe dig med at finde en ny synsløsning, der passer til dine øjne. Book tid til grundig synsprøve her

Få en gratis synstest

Hos Nyt Syn kan du altid få en gratis synstest. Synstesten er en indledende forundersøgelse på ca. 10 minutter, der giver en indikation af dine synsudfordringer. Hvis synstesten indikerer, at du har behov for briller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning, vil vi gå videre med en grundig synsprøve med sundhedstjek, der bl.a. bestemmer hvilken styrke, dine øjne har behov for.

Vi finder de rigtige brilleglas til dig

Når vi har undersøgt dine øjne og dit syn, hjælper vores optikere med at finde den helt rigtige synsløsning, der passer til dig og dine øjne. Hos Nyt Syn forhandler vi brilleglas af høj kvalitet fra ZEISS, og i vores udvalg, er der et brilleglas til ethvert behov. Under synsprøven tager optikeren udgangspunkt i dine øjne og din hverdag og finder den løsning, der passer bedst til dit behov. Uanset om du har mest gavn af en skærmbrille, læsebrille eller progressive glas, så får du et brilleglas af høj kvalitet, så du er sikret det bedste og klareste syn.

Find din nærmeste optiker

Vi har butikker fordelt over hele landet. Find din lokale Nyt Syn optiker og bestil tid til en grundig synsprøve online lige når det passer dig.

En faglig og moderigtig løsning

Når vi har sikret os, at du ser godt, er det vigtigt, at du også kommer til at se godt ud. Vores optikere hjælper dig med at finde det helt rigtige brillestel, der passer til dit ansigt og understøtter din personlige stil. Vores optikere har et stort udvalg af lækre designerstel fra mange populære mærker. Lad dig inspirere på nytsyn.dk og find det helt rigtige brillestel netop til dig.

Har dit barn behov for en synsundersøgelse?

Det er vigtigt at være opmærksom på, om dit barn har udfordringer med synet, da det kan give udfordringer senere i barnets liv, hvis synsproblemer eller øjensygdomme ikke bliver opdaget i tide. Ved du, hvad du som forælder skal være opmærksom på, hvis dit barn skal have en synsundersøgelse for første gang?

Se vores udvalg af smarte børnebriller

Når du har booket en tid til en grundig synsprøve til dit barn, tager vi os tiden til at hjælpe jer med at finde den helt rigtige brille. Vi har brillestel til børn i flotte farver og smarte faconer, så alle børn kan finde et stel, som de bliver glade for.