Brug for en synsprøve?

Hvad er en synsprøve?

En synsprøve er en grundig undersøgelse og analyse af dit syn, der udføres af en autoriseret optiker. Synsprøven har til formål at afdække, om du har behov for synskorrigerende briller eller kontaktlinser, og i så fald hvilken styrke, du har behov for. Hos Nyt Syns optikere vil du også få tjekket dine øjnes sundhed i forhold til øjensygdomme og livsstilssygdomme, der kan ses i øjet. Udførelsen af en synsprøve kan variere fra optiker til optiker ud fra dit behov, men prøven består som regel af en række spørgsmål til dit syn og målinger af dit syn og dine øjne. Nøjagtigt hvilke undersøgelser, der er relevante, kan variere alt efter hvilke synsudfordringer, du oplever. Som regel udfører vores optikere nedenstående undersøgelser.

 1. 1 Behovsafdækning

  Optikeren stiller dig en række spørgsmål til din livsstil, og de synsudfordringer, du oplever i hverdagen for at finde den synsløsning, der er bedst til netop dig og din livsstil.

 2. 2 Nøjagtig måling af dine øjne

  Optikeren måler dine øjne på 1500 punkter og tester dit syn i simuleret mørke og dagslys. Resultatet af målingen giver en meget nøjagtig bestemmelse af hvilken styrke, du har behov for i din synsløsning.

 3. 3 Sundhedstjek

  Når du får undersøgt dit syn hos Nyt Syns optikere, laver vi altid et sundhedstjek på dine øjne, så vi kan se, om du har en øget risiko for at udvikle en øjensygdom eller generelle helbredsproblemer, der kan ses i øjet - eksempelvis forhøjet blodtryk.

 4. 4 Test af synets skarphed

  Med udgangspunkt i målingen af dine øjne, får du mulighed for at teste nogle brilleglas med forskellige styrker i vores synsprøveudstyr, så vi kan undersøge, hvilken styrke du ser klarest med.

Vi finder en løsning til dig!

Optikeren sammenholder resultaterne fra synsprøven i målingerne og de udfordringer, du udsætter dit syn og øjne for i hverdagen, for at finde den styrke, du har behov for. Sammen finder I den synsløsning, der passer til dig.

Skal du have briller?

Hvis du sammen med optikeren finder ud af, at den rigtige synsløsning for dig er briller, så hjælper vi dig med at finde et brillestel, der passer til dig. Vores kompetente optikere giver dig personlig rådgivning og brillestyling, så du får stel, der passer til din stil og hverdag og samtidig er behageligt at have på. Ethvert øje er unikt – ethvert ansigt er unikt. Når du har fundet det rigtige brillestel, sørger optikeren for at tilpasse dine brilleglas nøjagtigt til dig og det brillestel, du har valgt. Vi laver en opmåling af brillestellets placering på dig, så vi kan designe dine brilleglas helt perfekt efter dit ansigts anatomi, så du får mest muligt ud af dine nye briller.

Find briller til dit behov

Vi har et brilleglas til ethvert behov. Med udgangspunkt i dit arbejde, dine hobbyer og din hverdag, finder vi et brilleglas, der opfylder dine krav og behov. Bruger du mange timer foran en skærm i løbet af dagen, kan et brilleglas til skærmbrug være den rigtige løsning. Bruger du derimod mange timer bag rattet i bilen, så er et brilleglas optimeret til kørsel måske det rette for dig. Der ligger mange overvejelser bag, når vi hjælper dig med at finde din nye brille. Vores styrke er nemlig at omsætte dine behov til optimale synsløsninger skræddersyet til dig.

Skal du have linser?

Finder du sammen med din lokale optiker ud af, at kontaktlinser er den rigtige synsløsning for dig, så vejleder vi dig til at finde en linse, der matcher dit behov. Vi rådgiver dig blandt andet i hvilket materiale, mærke og linsetype, der er det rette for dig. Du får naturligvis altid lov til at prøve linsen sammen med os, og vi hjælper dig gerne i gang med at bruge dem. Vi tager os tiden til at instruere dig i at tage linserne af og på, og vi instruerer dig i, hvordan du passer godt på dem, så du får mest muligt ud af linserne.

Vi giver dig en grundig synsprøve

I vores grundige synsprøve undersøger vi, om du har synsproblemer. Vi kan alle blive ramt af synsudfordringer, og hvis du oplever ændringer i dit syn, bør du få lavet en synsundersøgelse. Problemer med synet kan nemlig forårsage ondt i hovedet, tørre øjne og andre ubehagelige symptomer. Det er vigtigt for os at give dig en nøjagtig måling af dit syn, så du kommer hjem med den helt rigtige synsløsning. Derfor tager vi os god til at undersøge, om du er langsynet, nærsynet, har bygningsfejl eller andre synsudfordringer. Ud fra resultaterne i synsprøven hjælper vi dig med at finde den bedste løsning, så du får mest muligt ud af dit syn.

Bestil din synsprøve online

Hos os kan du booke en tid online - lige når det passer dig.

Vi undersøger dit syn for sygdomme

Når vi udfører en synsprøve, undersøger vi dine øjnes sundhed. Øjensygdomme kan udvikles over tid og risikoen for at få øjensygdomme øges med alderen. De fleste øjensygdomme kan behandles eller lindres, hvis de opdages tidligt. Derfor er det vigtigt at få undersøgt øjne og syn jævnligt og være opmærksom på symptomer.

Få en synsprøve - gør noget godt for dig selv

Det er vigtigt at få undersøgt synet jævnligt, for vores syn kan ændre sig hele tiden. En synsprøve kan vise, om du har behov for briller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning. Træthed, tørre øjne og hovedpine er meget ubehageligt og en unødvendig stressfaktor i vores travle hverdag. Der er ingen grund til at leve med gener forårsaget af nedsat syn, for vores optikere hjælper dig gerne med at finde en synsløsning, der passer til dig. Når du får en synsprøve hos Nyt Syns optikere, tjekkes dine øjne samtidig for symptomer på generelle helbredsproblemer, der kan ses i øjnene, eksempelvis diabetes og forhøjet blodtryk. At få en grundig synsprøve hos en autoriseret optiker eller øjenlæge er den eneste måde, du kan være sikker på, at dit syn og dine øjne er, som de skal være, og de fleste øjensygdomme kan behandles, hvis de opdages tidligt i forløbet. Dit syn og dine øjnes helbred er det vigtigste for vores optikere - så kan du slippe for gener og bekymringer i din hverdag.

Synsprøven viser, om du er langsynet eller nærsynet

En grundig synsprøve hos Nyt Syns optikere kan vise, om du er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl.

Oplever du langsynethed, har du nemt ved at fokusere og se skarpt på genstande, der befinder sig på lang afstand. Jo tættere på en genstand befinder sig, jo større udfordringer vil du opleve med at fokusere på den. Langsynethed er særligt udbredt blandt personer over 40 år, fordi øjets linse bliver mindre elastisk med alderen.

Har du svært ved at fokusere på genstande på længere afstand, men har et skarpt syn tæt på, så oplever du nærsynethed. Nærsynethed skyldes en brydningsfejl i øjet, der gør, at øjets fokus samles foran nethinden i stedet for på den. Derfor oplever man, at genstande tæt på bliver uskarpe.

Hvis du oplever udfordringer med dit syn, kan det også skyldes, at du har en bygningsfejl. En bygningsfejl er ujævnheder i hornhindens krumning, hvor hornhinden nogle steder er enten dybere eller højere end andre steder. Derfor fokuseres lyset, der kommer ind i øjet enten foran eller bagved nethinden, og så kan vores syn blive sløret.

Alt dette er naturligvis noget, vi undersøger, når du får lavet en grundig synsprøve hos Nyt Syn. På baggrund af resultaterne i synsprøven hjælper vores optikere dig med at finde den rette synsløsning til dig, så du kan få dit skarpe syn tilbage.

Det er ikke sikkert, at du selv har lagt mærke til, at dit syn er blevet dårligere, for det kan komme langsomt over en længere periode. Men det er faktisk vigtigt at være opmærksom på, om du oplever større udfordringer med at se genstande tæt på og på afstand, end du plejer. Så er det nemlig ved at være tid til at bestille tid til en synstest hos din lokale optiker, som kan hjælpe dig med at finde en ny synsløsning, der passer til dine øjne.

Vi finder de rigtige brilleglas til dig

Når vi har undersøgt dine øjne og dit syn, hjælper vi dig med at finde den helt rigtige synsløsning, der passer til dig og dine øjne. Hos Nyt Syn forhandler vi brilleglas af høj kvalitet fra ZEISS, og i vores udvalg, er der et brilleglas til ethvert behov. Under synsprøven tager vi udgangspunkt i dine øjne og din hverdag og finder den løsning, der passer bedst til dit behov. Uanset om du har mest gavn af en skærmbrille, læsebrille eller progressive glas, så får du et brilleglas af høj kvalitet, så du er sikret det bedste og klareste syn.

Find din nærmeste optiker

Vi har butikker fordelt over hele landet. Find din lokale Nyt Syn optiker og bestil tid til en grundig synsprøve online lige når det passer dig.

En faglig og moderigtig løsning

Når vi har sikret os, at du ser godt, er det vigtigt, at du også kommer til at se godt ud. Vores optikere hjælper dig med at finde det helt rigtige brillestel, der passer til dit ansigt og understøtter din personlige stil. Vores optikere har et stort udvalg af lækre designerstel fra mange populære mærker. Lad dig inspirere på nytsyn.dk og find det helt rigtige brillestel netop til dig.

Har dit barn behov for en synsundersøgelse?

Det er vigtigt at være opmærksom på, om dit barn har udfordringer med synet, da det kan give udfordringer senere i barnets liv, hvis synsproblemer eller øjensygdomme ikke bliver opdaget i tide. Ved du, hvad du som forælder skal være opmærksom på, hvis dit barn skal have en synsundersøgelse for første gang?

Se vores udvalg af smarte børnebriller

Når du har booket en tid til en grundig synsprøve til dit barn, tager vi os tiden til at hjælpe jer med at finde den helt rigtige brille. Vi har brillestel til børn i flotte farver og smarte faconer, så alle børn kan finde et stel, som de bliver glade for.