Barnets første synstest

Ligesom voksne opfatter børn størstedelen af deres indtryk ved hjælp af synet. Derfor er et godt syn ekstra vigtig for barnets udvikling. Her kan du læse om, hvad du som forælder skal være opmærksom på, hvis dit barn skal til optikeren for første gang.

Vær opmærksom på dit barns syn

Det kan være meget svært at finde ud af, om et barn har dårligt syn. Ikke desto mindre er det utroligt vigtigt, for at barnet ikke kommer til at lide under det senere i livet. Du kan læse mere om hvilke symptomer, du som forælder skal være opmærksom på i artiklen ”Skal mit barn have briller”.

Før den første synstest

Hvis dit barn er under 10 år, er det første skridt, at dit barn skal forbi en øjenlæge. Hvis øjenlægen finder ud af, at dit barn skal have briller, vil du blive henvist til en optiker. Før dit barns første besøg hos en optiker er det en god idé, hvis du selv besøger optikeren uden barnet. På den måde kan du vurdere, hvor børnevenlig optikeren er. Det er vigtigt, at barnet får en positiv oplevelse med at skulle have briller. Derfor er det bestemt en fordel, hvis optikeren er vant til at omgås børn og formår at præsentere brillerne på en positiv måde.

Hvad sker der til en synstest?

Først vil optikeren spørge ind til barnets syn. Henvendt enten til dig eller til barnet selv, hvis det er gammelt nok til at kunne svare. Herefter vil man gå i gang med selve synsundersøgelsen, hvor optikeren kontrollerer synet og øjnene. Efter undersøgelsen skal man finde den bedste synsløsning for barnet. Her taler optikeren med barnet og jer forældre omkring jeres behov. Jo mere I kan fortælle om de situationer, hvor barnet har udfordringer med synet, jo bedre synsløsning kan vi levere.

Har dit barn behov for briller?

Kender du tegnene på, om dit barn har brug for briller? Bliv klogere på hvilke tegn du bør holde øje med, hvis du har mistanke om, at dit barn oplever udfordringer med sit syn.

Kontaktlinser til børn

Kontaktlinser kan være en god løsning for børn, der er meget aktive i hverdagen eller bare ønsker et brillefrit look - og faktisk kan en kombination af briller og kontaktlinser for langt e fleste børn være den bedste synsløsning.

4 gode råd når du skal finde dit barns første brillestel

Vælg et robust og bøjeligt stel
Børn er tit mere aktive end voksne og sjældent gode til at passe på et skrøbeligt brillestel. Køb derfor et brillestel, der er fleksibelt og robust, så dit barn kan lege og tumle uden risiko for at ødelægge sine briller.
Vælg hærdet plastglas
Det kan være en fordel at vælge hærdet plastglas til dit barns briller. Denne type brilleglas bliver ikke så nemt ridsede og er mere brudsikre, så dit barn ikke behøver lader sig begrænse i sin leg af hensyn til skrøbelige brilleglas.
Et brillestel der passer dit barn
Man kan ikke købe briller til at vokse i. Når hovedet vokser, så gør afstanden mellem pupillerne også, og så har barnet behov for nye briller. Tag derfor jævnligt forbi den lokale optiker sammen med dit barn, så han/hun altid bærer briller, der giver barnet de bedste forudsætninger for et skarpt syn.
Lette og behagelige brillestel
Alle børn skal have mulighed for at lege, tumle og være aktive både med og uden briller. Derfor skal børnebriller være lette, og de skal sidde godt, så de ikke glider ned på næsen eller falder af ved leg. Børnebriller bør også jævnligt efterses og justeres hos en optiker, så dit barn ikke generes af brillestellet.

Det allerførste par børnebriller

Det vigtigste med dit barns briller er, at dit barn gider at gå med dem. Det er derfor en god idé at lade barnet være med til at vælge brillestellet. Hvis barnet synes, at farve og stel er seje, er det meget mere tilbøjelig til rent faktisk at ville gå med dem.

Se udvalget af børnebriller

Se vores udvalg af smarte børnebriller i sjove farver og faconer og find det brillestel, der passer perfekt til dit barn. Bemærk at udvalget af brillestel til børn i de enkelte butikker kan variere.