Øjensygdomme

Få et overblik over de mest almindelige øjensygdomme, og hvad du skal være opmærksom på. Raske øjne er det bedste udgangspunkt for, at du får mest mulig ud af dit syn. Derfor er det også vigtigt, at du får tjekket både dit syn og dine øjne jævnligt hos en optiker.

 • AMD/øjenforkalkning

  AMD er en sygdom i nethindens såkaldte skarpsynscentrum, der bl.a. påvirker, hvor godt vi opfatter fine detaljer og farver.

 • Grøn stær

  Grøn stær findes i flere forskellige former og er en øjensygdom, der forårsager forandringer i din synsnerve.

 • Grå stær

  Grå stær er en øjensygdom, der giver dig et uskarpt, sløret eller tåget syn. Sygdommen skyldes ofte alder.

 • Nethindeløsning

  Nethindeløsning er en smertefri øjensygdom, der ofte beskrives ofte som ”et gardin”, der ruller ned foran det ene øje.

 • Øjenbetændelse

  Øjenbetændelse er nok den mest almindelige øjensygdom i den vestlige verden, og nærmest alle bliver ramt af det mindst en gang i løbet af deres liv.

 • Bygkorn

  Bygkorn er en infektionstilstand i kirtlerne omkring øjenlågene, der opstår, fordi en hårsæk, tåre- eller fedtkirtel tilstoppes. Bygkorn er normale og kan ramme alle uanset alder og sundhedstilstand.

Hvad er en øjensygdom

Ligesom resten af din krop kan blive syg, så kan sygdomme også ramme øjnene. Derfor er det vigtigt, at du kender symptomerne på de mest almindelige øjensygdomme, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Hvis du opdager, at der er noget galt med synet, er det også rart at vide, hvad du selv kan gøre, og hvornår det er tid til at søge professionel hjælp.

Dine øjne kan også afsløre meget omkring din generelle sundhedstilstand - f.eks. diabetes eller forhøjet blodtryk. Derfor kan regelmæssige synstest være en vigtig del af at bevare et godt helbred.

Hvis du ikke kan huske, hvornår du sidst har fået kontrolleret dit syn, så er det nok på tide at få det gjort. Så book en tid hos din nærmeste Nyt Syn. Alt efter din alder og dit syns tilstand, kan optikeren også vejlede dig om, hvor ofte du bør få undersøgt dit syn fremadrettet. Hvis du lider af en øjensygdom, er det utroligt vigtigt, at du får behandlet den så hurtigt som muligt. Derfor skal du ikke tøve med at besøge en af vores optikere, hvis du oplever forandringer med dit syn. Vi har butikker i det meste af landet, så der er sikkert også en i nærheden af dig. Øjensygdomme tiltager almindeligvis i hyppighed med alderen. Jo ældre man bliver, jo mere udsat er man altså. Derfor skal du regne med, at jo ældre du bliver, desto oftere skal du også forbi optikeren for at få tjekket både syn og øjne.

Find din nærmeste Nyt Syn butik >>