Book gratis synstest

Hos de fleste Nyt Syn optikere kan du bestille tid online til en synsprøve, linsekontrol eller en anden aftale.

Afsæt tid til en synsprøve og book den online

Hos Nyt Syn laver vi ikke synsprøver på 15 minutter. Det tager lidt længere tid, men det er fordi, du fortjener en præcis synsprøve og den bedste rådgivning. Et grundigt synstjek er nemlig grundlaget for, at vi sammen med dig kan finde den synsløsning, som passer præcist til dine øjne og dine behov. Derfor skal du afsætte tid til at få lavet din synsprøve, og du kan nemt og hurtigt booke en tid online hos din nærmeste Nyt Syn optiker. Sådan gør du:

 1. 1 Vælg butik

  Indtast bynavn eller postnummer på den by, du ønsker at finde butik i. Du kan også bruge din nuværende lokation, altså der hvor du befinder dig lige nu. Når du trykker ”Søg”, kommer der en liste over nærmeste Nyt Syn butikker, og deres placeringer er vist på kortet. Du kan nu vælge den ønskede butik.

 2. 2 Vælg ydelse

  Her skal du vælge den ydelse, du ønsker at booke tid til, f.eks. synsprøve eller linsekontrol. Under ydelsen ”Andet” kan du booke tid til andre aftaler, f.eks. en tid til afhentning af dine nye briller.

 3. 3 Vælg tidspunkt

  I kalenderen finder du ledige tider hos optikerne i den butik, du har valgt. Du har også mulighed for at vælge en bestemt optiker, hvis du ønsker det.

 4. 4 Bekræft

  Du skal nu bekræfte din booking, og du vil modtage en bekræftelse af din booking på mail.

Book gratis synstest nu

Du kan nemt og hurtigt booke en gratis synstest hos din nærmeste Nyt Syn optiker.

ZEISS DriveSafe - en trafiksikker hverdagsbrille

Mange bilister føler sig utrygge ved at køre i mørke, men sådan behøver det faktisk ikke at være. ZEISS DriveSafe er en trafiksikker hverdagsbrille, der skærper nattesynet og dæmper ubehag ved blændinger, så du ser skarpt – også efter kl. 17.

Har jeg brug for et synstjek?

Oplever du udfordringer med at se skarpt på afstand, f.eks. læse vejskilte når du kører bil? Eller skal du anstrenge dine øjne for se detaljer tæt på, f.eks. når du læser avis? Synet bliver nedsat lidt af gangen, så det er ikke sikkert, at du selv mærker forskellen, men synsforandringer kan have konsekvenser og betydning for vores hverdag. Hvis du oplever, at dit syn er nedsat, så er det tid til at besøge din lokale optiker. Find din nærmeste Nyt Syn optiker og bestil en tid online til en grundig synsprøve.

Hvad er en gratis synstest?

En gratis synstest er en hurtig indikation af, om du har behov for en synsløsning eller har et skarpt syn. En synstest er derfor ikke nok til, at optikeren kan finde den rigtige synsløsning til dig. Det skal der en grundig synsprøve til.

Hvilke undersøgelser, der udføres til en synstest, kan variere fra optiker til optiker ud fra dit behov. Testen består som regel af en række spørgsmål til din livsstil og dine synsudfordringer kombineret med en elektronisk måling af dit syn. Tilsammen kan disse oplysninger give en indikation af, om du har behov for en synsløsning. Hvis testen indikerer, at du er udfordret på synet, kan du sammen med optikeren booke tid til en grundig synsprøve.

Har du mistanke om, at du ikke længere ser optimalt, så er en gratis synstest et godt sted at starte. En synstest er altid gratis hos Nyt Syns optikere, og den tager kun ca. 5 minutter. Så kig ind til én af vores optikere, når det passer dig. Som oftest har vi mulighed for at give dig synstesten med det samme, men i travle perioder kan der være ventetid. Vil du være sikker på at få en tid, så book en grundig synsprøve online.

Hvad er en grundig synsprøve?

En synsprøve er en grundig undersøgelse og analyse af dit syn og dine øjne. Synsprøven udføres af en optiker, der foretager en række forskellige tests og målinger, og ud fra testresultaterne laves en vurdering af, om der et behov for en synskorrigerende løsning, som briller eller kontaktlinser. Når du får lavet en synsprøve hos Nyt Syns optikere, tjekkes dine øjne samtidig for symptomer på øjensygdomme og generelle helbredsproblemer, der kan påvises i øjnene, eksempelvis diabetes og forhøjet blodtryk.

Du vil måske opleve, at en synsprøve hos en af Nyt Syns optikere tager lidt længere tid end hos andre optikere. En grundig og dybdegående synsprøve kræver mere end 15 minutter. Vi tager dit syn alvorligt, og vi tager os tiden til at lave en nøjagtig synsprøve, så du får en synsløsning, der er helt rigtig for dig og dit behov. Book en grundig synsprøve hos din lokale optiker her.

Hvor ofte bør du få lavet et synstjek?

Det er meget individuelt, hvor ofte man bør få lavet et synstjek. Helt generelt bør du få tjekket synet regelmæssigt, da det kan ændre sig over tid. Hvis du bruger briller, anbefaler vi, at du får tjekket dit syn cirka hvert andet år. Bruger du kontaktlinser, anbefaler vi at få et synstjek halvårligt eller som minimum én gang i året. Selvom du ikke har behov for briller eller kontaktlinser lige nu, bør du alligevel få tjekket dit syn ca. hvert andet år, da dit syn kan blive nedsat over tid. Oplever du ændringer i dit syn eller symptomer på øjensygdomme, bør du altid få synet tjekket hos en optiker hurtigst muligt. Hvis en læge har rådgivet dig til at få tjekket dit syn oftere end vores anbefalinger, bør du følge lægens anvisninger. Når du får lavet en grundig synsprøve hos en optiker i Nyt Syn, så kan du være sikker på, at dine øjne undersøges for symptomer på øjensygdomme og generelle helbredsproblemer, der kommer til udtryk i øjet, eksempelvis diabetes og forhøjet blodtryk. Synsprøven inkluderer nemlig også et sundhedstjek, der kan give en indikation af din generelle helbredstilstand.

Briller for første gang?

Hvis det er første gang, du skal have briller, så løber der sikkert mange tanker igennem hovedet på dig. Hvilket brilleglas passer bedst til dit behov? Hvilket stel klæder dig? Og hvad gør du, hvis du ikke synes, at dine nye briller hjælper dig? Det er alt sammen noget, vi vejleder dig i, når du bestiller en grundig synsprøve hos en optiker hos Nyt Syn. Sammen finder vi en synsløsning, der passer nøjagtigt til dine øjne, din stil og din hverdag. Vil du gerne vide mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have briller for første gang?

Du kan altid få en gratis synstest hos Nyt Syn

Mange beskriver synet som den vigtigste af vores sanser. Faktisk kommer cirka 75% af vores sanseindtryk fra synet, og derfor er det vigtigt at passe godt på det. Hos Nyt syn tager vi dit syn alvorligt. Derfor kan du altid besøge din lokale Nyt Syn optiker og få en gratis synstest. Du behøver ikke bestille en tid til gratis synstest – kig bare ind i butikken, så udfører vi et hurtigt tjek på, om alt er, som det skal være med dit syn. Det tager os kun fem minutter at lave en hurtig synstest på dig, og det er helt uforpligtende. Vores gratis synstest kan give en indikation af, om du kunne have gavn af briller eller kontaktlinser, eller om du har den korrekte styrke i din nuværende synsløsning.

Gratis synstest på 5 min.

Det tager kun 5 minutter at udføre en hurtig gratis synstest, der kan give en indikation af, om du har behov for briller eller har den rigtige styrke i din nuværende synsløsning. Du kan få lavet en hurtig synstest uden tidsbestilling hos de fleste Nyt Syn optikere, men hvis du har behov for en ny synsløsning, er det nødvendigt med en grundig synsprøve.

Hos os får du en af de bedste synsprøver

Når du får en synsprøve af en optiker hos Nyt Syn, så bliver dine øjne undersøgt med nogle af de nyeste og mest nøjagtige måleinstrumenter i optikbranchen. Vores optikere er nemlig ZEISS-certificerede og uddannede i at anvende de nyeste teknologier fra ZEISS. F.eks. bruger vores optikere en ZEISS i.Profiler, der måler dit syn på 1.500 punkter. Det giver os mulighed for at lave brilleglas, der er 25 gange mere nøjagtige end traditionelle brilleglas. Det er din garanti for, at du kommer hjem med en synsløsning, der passer præcist til dine øjne. Samtidig forhandler vi kvalitetsbrilleglas fra ZEISS, der er meget tynde og super lette, så du oplever stor komfort. Som en del af synsprøven klarlægger vores optikere dit behov, så i sammen kan finde det ZEISS-brilleglas, der passer bedst til dig og din livsstil

Briller eller linser

I tvivl om, hvad du skal vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilken synsløsning der er den rigtige for dig, så er det helt normalt. Det kan være svært på forhånd at vurdere, om du vil få mest gavn af briller, kontaktlinser eller en kombination af begge dele. Der er fordele og ulemper ved både linser og briller, og der kan være mange faktorer i din hverdag og dit syn, der er afgørende for, hvilken synsløsning du bør vælge.

Hvis synsprøven viser, at du kun har behov for synskorrektion, når du læser eller kører bil, kan et par briller være den rigtige løsning for dig, da du nemt kan tage dem af og på. Er du meget aktiv i hverdagen og har behov for hjælp til at se klart hele tiden, så kan kontaktlinserne være en bedre løsning for dig. Så slipper du nemlig for, at brillestellet er i vejen, eller at brilleglasset dugger, når du bevæger dig mellem forskellige temperaturer.
Hvilke synsudfordringer, du oplever, har en afgørende betydning for, om du bør vælge kontaktlinser eller briller. Der er nemlig nogle synsproblemer, som kontaktlinser ikke kan korrigere for, blandt andet skelen, nedsat samsyn eller hvis du har udfordringer med særligt tørre øjne.

Det er alt sammen faktorer, vi tager højde for, når vi udfører en grundig synsprøve hos Nyt Syn. Vores kompetente optikere hjælper og vejleder dig, så I sammen finder en synsløsning, der er den rigtige for dig, din livsstil og dine øjne.

Læs mere om kontaktlinser her.

Brillestel med lækre detaljer fra kendte brands

Hos din lokale Nyt Syn optiker finder du et unikt udvalg af kvalitetsbrillestel fra mange populære brands, der er nøje udvalgt og håndplukket til dig. Da vores optikere selv er herre over, hvilke stel og brands, de ønsker i butikken, har vi i Nyt Syn helt unikke brillestel, som du ikke finder andre steder. Besøg din lokale optiker for at se udvalget af lækre brands eller lad dig inspirere på nytsyn.dk

Kom til at se skarpere end nogensinde

Altid gratis synstest til børn

Børn siger ikke til, hvis de ser dårligt, og derfor kan det være svært at afgøre, om de har behov for briller. Hvis du har mistanke om, at dit barn har behov for briller, bør du få det undersøgt hurtigst muligt.

Har dit barn behov for briller?

Børn siger ikke til, hvis de ser dårligt, og derfor kan det være svært at afgøre, om de har behov for briller. Hvis du har mistanke om, at dit barn har behov for briller, bør du få det undersøgt hurtigst muligt.

Få inspiration, nyheder og gode tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails med nyheder, påmindelser ved garantiudløb og gode tilbud på briller, solbriller, kontaktlinser og optikerservices (f.eks. synsprøver) fra Nyt Syn Danmark og din lokale Nyt Syn butik. Du kan selvfølgelig til enhver tid nemt framelde dig igen.

Du er nu tilmeldt
Der skete en fejl, prøv venligst igen