Cookie- og datapolitik

Cookie- og datapolitik

1. Generelt Når du klikker dig ind på nytsyn.dk, indsamles en række oplysninger om dig, din computer og din adfærd på websitet. Nedenfor kan du læse detaljeret om de informationer, vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger. 2. Hvad er en cookie? En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser og genkendes af websitet ved tilbagevendende besøg og gør det muligt at sende individualiseret information til din browser. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. En cookie kan ikke indsamle oplysninger på brugerens computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. 2.1 I hvor lang tid opbevares cookies? Cookiens levetid kan variere efter, hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookies forsvinder, så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Mange udbydere anvender typisk 12 eller 24 måneders levetid på deres annonce-, statistik og indholdsrelaterede cookies. Bemærk at levetiden forlænges efter hvert besøg, så det er f.eks. 24 måneder fra sidst, du har besøgt et website, at cookies opbevares på din computer. Du kan til enhver tid selv slette cookies på din computer. 2.2 Sådan blokerer og sletter du cookies Ønsker du ikke at modtage cookies fra nytsyn.dk, kan du i de fleste browsere vælge avancerede cookie-indstillinger under internetindstillinger og tilføje nytsyn.dk til listen over websites, du ønsker at blokere cookies fra. Under internetindstillinger kan du ligeledes slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt. Hvis du indstiller din browser til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktioner på vores website, der ikke virker, og i visse tilfælde kan du opleve slet ikke at kunne anvende websitet. 2.3 Hvilke cookies lagres, og hvad bruges de til? På nytsyn.dk anvendes cookies til følgende formål: Teknisk funktionalitet: Så vi kan huske dine præferencer, f.eks. om du har accepteret cookies eller ej. Trafikmåling og besøgsstatistik: Som vi primært bruger til at forbedre websitets indhold og navigation. Individuelt målrettet annoncering: Så vi kan vise dig den markedsføring, som vi formoder, er mest relevant for dig. 3. Persondatapolitik I det følgende kan du læse, hvordan Nyt Syn håndterer personoplysninger. Personoplysninger bruges først og fremmest til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vores produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer. 3.1 Dataansvarlig Da Nyt Syn er en frivillig optikerkæde, hvor den enkelte butik er en selvstændig juridisk enhed, er det den enkelte butik, der er dataansvarlig for sine kunders data - og den enkelte butik sørger for, at behandling af dine personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen. Du kan finde kontaktoplysninger på den enkelte Nyt Syn butik her: www.nytsyn.dk/optiker. 3.2 Nyt Syn behandler følgende persondata Nyt Syn registrerer følgende almindelige personoplysninger, når du handler hos os: Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, betalingsoplysninger, købshistorik og fødselsdato. Nyt Syn registrerer følgende følsomme oplysninger, når du har fået foretaget en synsundersøgelse, synskontrol eller købt et par briller eller kontaktlinser: Helbredsoplysninger og CPR.nr. 3.3 Formål med behandling og retsgrundlag Almindelige personoplysninger indsamles for at vi kan levere de produkter, du køber hos os, samt for at vi kan opfylde garantiforpligtelser. Indsamling af følsomme personoplysninger er nødvendig i følge Lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, kapitel 6 - Patientjournaler. Retsgrundlaget er endvidere Lov om medicinsk udstyr. 3.4 Opbevaring af personoplysninger Nyt Syn videregiver ikke oplysninger til tredjepart undtagen i forbindelse med bestilling af af brilleglas eller kontaktlinser, hvilket sker for at kunne levere den bestilte vare. Nyt Syn gemmer følsomme personoplysninger i mindst 5 år efter synsprøven eller en bestilling af briller eller kontaktlinser er foretaget af hensyn til journalhistorik. Journaloptegnelser skal gemmes i mindst 5 år jf. Bekendtgørelse om Autoriserede sundhedspersoners patientjournaler. 4. Dine rettigheder Du har ret til at få indsigt i hvilke personoplysninger, Nyt Syn behandler om dig. Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig. Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme. Journaloptegnelser skal gemmes i 5 år. Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandlingen herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne. 5. Beskyttelse af dine personoplysninger Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger, men afgivelse af dine personlige oplysninger sker på eget ansvar. Du har mulighed for at klage over vores behandling af personoplysninger om dig til Datatilsynet på www.datatilsynet.dk. Sidst opdateret 24.05.2018

Har du spørgsmål?