Giv dine brugte briller til Afrika

Hos Nyt Syn betyder synet alt, og vi arbejder altid for at gøre en forskel - også uden for Danmarks grænser. Siden 2009 har vi indsamlet og uddelt brugte briller til svagtseende fattige i Gambia og Senegal. Formålet er at give dem chancen for et bedre syn - gennem brugte og gratis briller. En chance, som de fleste af dem ellers aldrig ville få.

Hvem får glæde af dine brugte briller?

Det er farligt at bo i Afrika, hvis man har svært ved at se

Da vi startede vores Afrika-mission, lavede vi denne film. Den viser, hvor vigtigt det er, at man kan se ordentligt. Selv om filmen er lavet med en glimt i øjet, er det ikke desto mindre sandt, at et dårligt syn kan koste liv.

Hvor ender dine briller?

Fakta om Senegal
Senegal er et demokratisk land, der arealmæssigt er fem gange større end Danmark. Det ligger i det vestlige Afrika og har en befolkning på ca. 11 mio. mennesker. Heraf bor de godt 2 mio. mennesker i hovedstaden Dakar. Flertallet er muslimer, et mindretal kristne, mens lokale religioner også stadig dyrkes. Senegal blev selvstændigt i 1960.
Fakta om Gambia
Gambia er en republik i Vestafrika. Landet er med 10.380 kvadratkilometer det mindste i Afrika og har en befolkning på ca. 1,6 millioner mennesker. Gambia er geografisk næsten helt omkranset af landet Senegal. Landets hovedstad hedder Banjul og har omkring 35.000 indbyggere. Det lave indbyggertal i hovedstaden skyldes, at byen er beliggende på en ganske lille ø, der dog er forbundet med fastlandet via broer. På fastlandet nær hovedstaden bor der flere hundrede tusinde.

Se dokumentarfilm fra Afrika

Se hvordan turen gik, da seks optikere fra Nyt Syn og en sygeplejerske tog til de fattigste dele af Gambia og Senegal for at give briller videre. Manglen på briller i Afrika er enorm, og da vi skal afsted igen, vil vi rigtig gerne have dine brugte briller med. Vi glæder os til at modtage dine brugte briller i en af vores butikker, så vi kan give dem videre til dem, som har så meget brug for dem.

Giv dine brugte briller videre hos din lokale Nyt Syn optiker