Flerstyrkelinser

Omkring 40-50 års alderen får de fleste brug for briller eller kontaktlinser med flere styrker (multifokale), så synet er skarpt både ved fokusering på ting tæt på og langt væk. Hvis du vil undgå at skulle holde styr på læsebriller og tage dem af og på, kan linser med glidende overgang være en rigtig god løsning for dig.

Skarpt syn på alle afstande

Multifokale kontaktlinser giver dig skarpt og klart syn på alle afstande på grund af indbyggede zoner til almindeligt syn og til læsning, på samme måde som multifokale brilleglas. Du har blot den fordel, at fordi linserne følger dine øjnes bevægelser, behøver du ikke som med briller vippe hovedet op og ned, når du f.eks. kigger på din smartphone eller læser avis. Hos Nyt Syn kan du få multifokale kontaktlinser både som endagslinser, 14-dagslinser, månedslinser og døgnlinser.

Hvad er flerstyrkelinser?

Har du udfordringer med at læse ved lav belysning? Eller føler du, at du skal holde ting på længere afstand, end du plejer for at kunne læse? Så oplever du sandsynligvis aldersbetinget langsynethed (også kaldet presbyopi), og så kan du muligvis få gavn af flerstyrkelinser.

Behovet for flere styrker øges med alderen
Presbyopi kommer med alderen, og det er helt naturligt. De fleste af os begynder nemlig at opleve synsudfordringer, når vi runder 40+ år. Med alderen svækkes øjets evne til at fokusere på ting, der befinder sig tæt på, mens vores syn på længere afstande ikke nødvendigvis forringes tilsvarende. Der opstår altså et behov for forskellige synskorrigerende styrker alt efter hvilken afstand, øjet skal fokusere på. Kontaktlinser eller brilleglas med flere styrker kan derfor blive nødvendigt for at se skarpt på forskellige afstande.

Hvordan fungerer flerstyrkelinser?
Flerstyrkelinser (multifokale kontaktlinser) kan sammenlignes med brilleglas, der har glidende overgang. Briller med glidende overgang har et læsefelt nederst i glasset, et styrkefelt til mellemafstande i midten og et felt øverst i glasset til fokus på længere afstande. På grund af brilleglassets opbygning er det nødvendigt at dreje hovedet for at skifte fokus på forskellige afstande, så øjet ser igennem det rigtige styrkefelt i brilleglasset. Fokuspunktet i multifokale kontaktlinser er derimod opbygget af ringe frem for felter, så styrken følger øjets bevægelser. Multifokale kontaktlinser kan derfor føles befriende for nogle brillebrugere, da de ikke er nødsaget til at følge øjets bevægelser med hovedet for at se skarpt.

Et alternativ til den aktive type
Hvis du bruger læsebriller til hverdag, kan multifokale linser være et godt alternativ for dig. Med flerstyrkelinser slipper du for at have læsebrillerne med dig overalt, og du behøver ikke at tage brillerne af og på, når du skal se klart på varierende afstande. Er du meget aktiv på arbejde eller i hverdagen, så vil flerstyrkekontaktlinser også være et godt alternativ til briller med glidende overgang. Kontaktlinserne kan nemlig give dig større frihed til at bevægelse og aktivitet, så du ikke skal bekymre dig om brilleglas, der dugger eller går i stykker.

Vi samarbejder med de førende linseleverandører på markedet, f.eks. Alcon, Bausch & Lomb og CooperVision. Fælles for alle vores flerstyrkelinser er, at de baseret på innovative teknologier, der ikke udtørrer øjet, så du har friske øjne hele dagen. Udvalget af linsemærker i de enkelte Nyt Syn butikker kan variere.

Farvede kontaktlinser

Giv dine øjne et twist med farvede kontaktlinser. Uanset om du ønsker at skifte til en anden øjenfarve til hverdag, eller kun ønsker at bruge de farvede linser til festlige lejligheder, så kan linserne være et sjovt twist til ethvert outfit. Farvede kontaktlinser fungerer præcis på samme måde som almindelige kontaktlinser - og du kan sagtens få farvede kontaktlinser med flere styrker.

Har du brug for vejledning?

Kom ned i din lokale Nyt Syn butik til en synstest og en snak om dine behov. Vi er eksperter i at vejlede dig i hvilke kontaktlinser, der er optimale til dig.

Få inspiration, nyheder og gode tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails med nyheder, påmindelser ved garantiudløb og gode tilbud på briller, solbriller, kontaktlinser og optikerservices (f.eks. synsprøver) fra Nyt Syn Danmark og din lokale Nyt Syn butik. Du kan selvfølgelig til enhver tid nemt framelde dig igen.

Du er nu tilmeldt
Der skete en fejl, prøv venligst igen