Har du brug for enkelt- eller flerstyrkeglas?

Enkeltstyrkeglas

Enkeltstyrkeglas er brilleglas med samme styrke i hele glasset. Ofte vil dine første briller være med enkeltstyrkeglas. Måske har du brug for en brille til at køre bil eller se TV med, fordi genstande langt væk virker slørede. Det kaldes nærsynethed. Du kan også have behov for briller til at se skarpt på kort afstand, når du læser, bruger smartphone eller arbejder med små ting tæt på. Det kaldes langsynethed. I begge tilfælde kan enkeltstyrkeglas være løsningen.

Enkeltstyrkeglas til alle behov

Du kan vælge mellem flere ZEISS kvalitetskategorier fra traditionelle til individualiserede brilleglas. Moderne ZEISS teknologi gør det også muligt at producere meget lette og flade brilleglas selv ved høje glasstyrker, hvilket sikrer dig høj komfort og æstetisk flotte brilleglas.

Book gratis synstest

Vi er her for dig - så book endelig en gratis synstest. Vi vejleder dig gerne i hvilket brilleglas, der vil være det optimale for dig.

ZEISS Digitale glas - Springbrættet fra enkeltstyrke til flerstyrke

Digitale glas er til dig, der har brug for lidt mere enkeltstyrkeglas, men stadig ikke har behov for glidende overgang. Digitale glas er et innovativt nyt brilleglas med to styrker, der er udvilet til at optimere synet på kort og lang afstand. Digitale glas har en optimeret nærzone, der kompenserer for de synsudfordringer mange kan opleve i 30-40-års alderen.

Flerstyrkeglas/progressive glas

Flerstyrkeglas/progressive glas kombinerer flere styrker i ét glas og giver dig et klart syn på alle afstande. Det kaldes også glas med glidende overgang. Når vi bliver ældre, har øjet sværere ved at skifte fokus hurtigt mellem ting, der er langt væk og tæt på, og mange har svært ved at fokusere på ting tæt på, f.eks. ved brug af smartphone. Flerstyrkeglas fra ZEISS kan løse det problem og sikre dig klart syn på alle afstande. Vi optimerer dine progressive briller ud fra netop dine synsbehov og i en kvalitet uden sidestykke. Vi anvender avanceret computerteknologi til måling af synet og tilpasning af glassene til dit stel. Nær-, mellem- og afstandszone integreres i ét glas med jævne overgange.

Brilleglas designet til dine unikke øjne

ZEISS Flerstyrkeglas kan specialdesignes ud fra din ansigtsform, din livsstil, dit arbejde og dine synsvaner. Progressive glas fra ZEISS er individuelle, og fordi vi sikrer en perfekt tilpasning til dit syn, vænner du dig hurtigere til dine nye briller og får et klart syn i alle situationer. ZEISS har et stort udvalg af flerstyrkeglas af højeste kvalitet, eksempelvis ZEISS DriveSafe og ZEISS SmartLife Progressive Lenses.

Gode råd om flerstyrkeglas/progressive glas

 Du bør gå til din optiker, så snart du begynder at have problemer med synet. Der er ingen grund til at vente, og jo før du begynder at bruge flerstyrkeglas, desto hurtigere vænner du dig til at bruge dem.

 Hvis det er første gang, du har progressive brilleglas, vil du måske opleve, at det er afstandssynet, der fungerer bedst med dine nye briller. Med lidt tilvænning får du dog hurtigt glæde af dine progressive glas på alle afstande. Når du læser, skal du bare kigge ned med øjnene, du behøver ikke bøje hele hovedet. Når du går på trapper, skal du bøje hovedet en smule, så du kigger gennem den øverste del af brilleglassene gennem glassenes afstandsfelt. Så ser du trappetrinene klart og tydeligt.

 Lad dine øjne vænne sig til dine nye progressive briller. Hav dem på så meget som muligt og vær tålmodig. Så tilpasser øjnene og synet sig hurtigt. Hvis du stadig oplever problemer efter 14 dage, bør du dog kontakte din optiker. Måske oplever du, at du er nødt til at sænke blikket meget for at se ting på nært hold, eller at du ikke ser klart, når du kigger ligeud. Du oplever måske, at billedet er sløret i kanten, når du betragter noget på afstand. I de fleste tilfælde er det et spørgsmål om tilretning af brillen. I sjældne tilfælde kan det skyldes, at glassene er blevet centreret forkert, men i begge tilfælde kan din optiker hurtigt hjælpe.

 Dine progressive brilleglas er lavet til at sidde foran dine øjne, præcis som optikeren anbragte dem efter udmåling af dine øjne. Hvis du oplever problemer, skal du derfor få dine briller justeret hos din optiker med det samme, så du får det optimale ud af dit syn. Juster ikke selv dine briller.

Få flerstyrkeglas i solbriller

Mange tror fejlagtigt, at det ikke er muligt at få flerstyrkeglas i solbrillerne, men det kan sagtens lade sig gøre at opbygge solglas med glidende overgang, så du kan se skarpt på alle afstande - også på de dage, hvor solen skinner. Solbriller med flerstyrkeglas kan fremstilles med lige så stor nøjagtighed som dine almindelige brilleglas med glidende overgang. Køb eventuelt dine solbriller med flere styrker sammen med din næste hverdagsbrille - så får du lavet både briller og solbriller med de samme styrker, så du er garanteret et skarpt syn i alle slags vejr.

Har du brug for vejledning?

Kom ned i din lokale Nyt Syn butik til en synsprøve og en snak om dine behov. Vi er eksperter i at vejlede dig i hvilke glas, der er optimale til dig.

Lad os hjælpe dig!

Hvad er flerstyrkeglas – og hvad er enkeltstyrkeglas? Det er svært selv at vurdere, om du har brug for enkeltstyrkeglas eller flerstyrkeglas, så derfor anbefaler vi, at du kommer ned til din lokale Nyt Syn butik til en grundig synsprøve og en snak om dine behov. På den måde finder vi de bedste brilleglas til netop dig. Vores enkeltstyrkeglas pris afhænger, ligesom flerstyrkeglas priser, af hvilken type ZEISS brilleglas, du skal bruge, samt hvilken overfladebehandling, du vil have.