Solbriller med læsefelt

I solbriller med læsefelt kombineres flere styrker i ét solglas, som dermed korrigerer dit syn på de afstande, som netop du har behov for at optimere. Måske har du hørt om briller med glidende overgang eller progressive brilleglas? En solbrille med læsefelt er den samme type glas, men med en mørkere glastoning. I solbriller med læsefelt, lægges der flere styrker i glassets opbygning for at optimere synet på forskellige afstande.

Hvad er solbriller med læsefelt?

Med flere styrker i det samme glas, får du et skarpt syn på både kort og lang afstand. I en solbrille med glidende overgang lægger vi én styrke i den nederste del af glasset, som giver dig et skarpt syn, når du læser. I den øverste del af solglasset, lægger vi en styrke ind, som korrigerer dit syn på lang afstand, så du får et optimalt syn på alle afstande.

Hvis du har udfordringer med synet på både lang og kort afstand, så bruger du måske allerede briller med glidende overgang til daglig. Til dig vil en solbrille med glidende overgang være en god løsning, så du får et lige så skarpt syn i din solbrille med læsefelt som med din almindelige hverdagsbrille

Hvis du kun har behov for synskorrektion, når du læser og i forvejen har et skarpt syn på lang afstand, kan vi opbygge glasset i dine solbriller på en måde, hvor du får et læsefelt i nederste del af glasset, mens der ikke er nogen styrke i den del af glasset, som du bruger til at se langt med. 

Er en solbrille med læsefelt noget for dig?

Solbriller med læsefelt er en god løsning til dig, der har behov for læsestyrke, men samtidig gerne vil have mulighed for at følge med i, hvad der sker omkring dig, uden at du behøver skifte mellem solbriller og læsebriller.

Solbriller til dig med glidende overgang

Hvis du i forvejen bruger briller med flere styrker, vil solbriller med flere styrker højst sandsynligt også være en god løsning for dig, så du altid har et skarpt syn – både indendørs og udendørs når solen skinner. Hør mere om dine muligheder hos din lokale Nyt Syn optiker.

Undgå blændinger og se skarpt

Solbriller med læsefelt kan blandt andet fungere som en udendørs læsebrille med tonede glas. Så kan du i ro og mag nyde en god bog på terrassen en sommerdag uden at føle dig blændet af genskæret fra bogen. Hvis du bruger glidende overgang i dine briller til daglig, kan en solbrille med læsefelt være et behageligt alternativ til din almindelige flerstyrkebrille på de dage, hvor du er udendørs, og solen skinner. Solbriller med glidende overgang kan også være en hjælp, når du kører bil på de solrige dage, så dit syn er optimalt, både når du skal se på instrumentbrættet tæt på og på længere afstande. Med solbriller med glidende overgang går du aldrig på kompromis med synet.

Solbriller der passer til dig!

Vi tilpasser styrken i dine favoritsolbriller nøjagtigt til dine øjne, så du får det optimale ud af dit syn – også når du bruger solbriller. Book en gratis synstest hos din nærmeste optiker allerede i dag.

Solbriller med læsefelt eller enkeltstyrke?

Hvis du ikke i forvejen bruger briller med flerstyrkeglas, kan det være svært selv at vurdere, om du vil få størst gavn af en solbrille med enkeltstyrke, som du kan bruge til udendørs læsning, eller om en solbrille med læsefelt vil være den rigtige synsløsning for dig. Heldigvis har vi mange års erfaring med at rådgive vores kunder i at finde den helt rigtige synsløsning – og vi hjælper også gerne dig til at finde den rette solbrille med styrke. Er du den mindste smule i tvivl, så kig ind til din lokale Nyt Syn optiker. Vi står klar til at hjælpe dig med råd og vejledning - og ikke mindst en masse spændende solbrillestel på hylderne!

Fordele ved solbriller med læsefelt

Du kender det sikkert. Der kan hurtigt lægges en dæmper på humøret, når man er på stranden med ungerne en varm sommerdag, og man er nødt til at tage sine solbriller med styrke af og på hele tiden, når man skiftevis skal holde fokus på bogstaverne i favoritbogen, og man samtidig skal holde øje med ungerne i vandkanten. Solbriller med læsefelt er en fordel i alle de situationer, hvor du har behov for skiftevis at kunne fokusere på kort og lang afstand, når solen skinner – hvad enten det er på stranden med ungerne, i bilen eller noget helt tredje. Fordelene ved solbriller med læsefelt er mange – særligt hvis du i forvejen bruger briller med glidende overgang. Solbriller med flerstyrkeglas vil sikre dig et optimalt syn på alle afstande. Med flerstyrkeglas i solbrillen er du altid sikret et skarpt syn uden at skulle tage solbrillerne af og på eller skifte imellem forskellige briller.

Køb solbriller med rentefri betaling

Køb dine favoritsolbriller i dag og fordel betalingen over 12-24 måneder.

Det koster IKKE ekstra

Med rentefri betaling er der ingen udbetaling, renter eller gebyrer.

Få specialtilpassede styrker i dine solbriller

Når det kommer til styrken i dine solbriller, går vi ikke på kompromis med nøjagtigheden. Uanset om du har behov for solbriller med plusstyrke +1, +2, +3, +4 +5 eller minusstyrke -1, -2, -3, -4 -5, så kan vi designe styrken i dine solbrilleglas nøjagtigt til dit syn helt ned til 0,01 dioptri. Vi behøver ikke at runde op eller ned til nærmeste 0,25 – vi skræddersyer dine solbriller, så de passer til dig. Også selvom du har brug for eksempelvis lige nøjagtigt styrke +1,42.

Er det svært at vænne sig til solbriller med læsefelt?

Man kan opleve, at briller og solbriller med flerstyrkeglas kræver en smule tilvænning, hvis man ikke er vant til at bruge briller eller tidligere har brugt enkeltstyrkeglas. Men hvis du bruger brillerne så meget som muligt, så tilpasser dit syn sig hurtigt til dine nye solbriller med glidende overgang. Er du allerede vant til at bruge briller med glidende overgang, vil du sandsynligvis ikke opleve solbriller med læsefelt anderledes end dine almindelige flerstyrkeglas. De fleste, der har vænnet sig til briller med læsefelt, vil meget nødigt undvære deres flerstyrkeglas – heller ikke i solbrillen.

Fuld UV-beskyttelse

Alle ZEISS solbrilleglas har UV-filter, som giver fuld beskyttelse mod UVA og UVB-stråler. UV-filteret har intet at gøre med farven på brilleglasset. Mørke glas beskytter i sig selv ikke øjet, men betyder, at du ikke behøver at misse med øjnene, når du bevæger dig ud i solskinnet. Med ZEISS brilleglas er du sikret fuld UV-beskyttelse.

Solbriller med læsefelt i lækre styles

Selvom solbriller med læsefelt har en meget praktisk funktion, nemlig at beskytte dine øjne mod solens stråler og samtidig give dig et skarpt syn – så må solbrillerne jo også godt se smarte ud. Hos din lokale Nyt Syn finder du et lækkert udvalg af solbriller i mange modeller, farver og faconer. I vores butikker er der en solbrille for enhver smag, og vi har helt sikkert også en lækker solbrille til dig, uanset om du er på udkig efter en diskret eller i øjenfaldende solbrille med læsefelt.

Billige solbriller med læsefelt er ikke optimale for dit syn

Billige solbriller med læsefelt kan efterhånden købes mange steder både online på webshops og i dagligvarebutikker. De billige solbriller med styrke kan synes som et godt tilbud, men faktisk er det sjældent en optimal løsning for dine øjne.

Du kan nemt komme til at købe solbriller med en forkert styrke uden vejledning fra en optiker. Samtidig har de billige solbriller ofte standardstyrker i begge glas, men faktisk er det de færreste af os, der har behov for samme styrke på begge øjne. Det er aldrig hensigtsmæssigt at bruge solbriller med læsefelt i en styrke, der ikke passer til dine øjne, for det kan forværre de gener, du oplever, når du eksempelvis læser.

De fleste billige solbriller med styrke har styrke i læsefeltet men ikke i den øverste del af solglasset. Solbrillerne kan derfor kun bruges, hvis du har et skarpt syn på lang afstand og udelukkende har behov for styrke i den nederste del af glasset, som du bruger til eksempelvis at læse. Gør dig selv og dine øjne den tjeneste at få et par solbriller med læsefelt, der er skræddersyet til dit behov og dine øjne hos en optiker. Så er du sikker på at få gavn af dine solbriller med læsefelt.

Book en gratis synstest hos dine nærmeste Nyt Syn optiker og få en grundigere vejledning i hvilken synsløsning, der er optimal for dig.

Solbriller der tilpasser sig lyset - ZEISS AdaptiveSun

Med ZEISS AdaptiveSun får du solbriller, der er konstrueret, så de automatisk tilpasser glassets farvemæthed ifht. hvor lyst, der er. Glassene giver dig fuld UV-beskyttelse og reducerer genskin fra lys. Det betyder, at du både kan bruge dem, når der er overskyet, når lyset ikke er så stærkt og i lyst, solrigt vejr, når du har brug for mere beskyttelse mod det stærke lys. Vi specialfremstiller de intelligente solbrilleglas med styrke nøjagtigt til dit synsbehov - uanset om du har behov for enkeltstyrke eller flerstyrkeglas.

Fuld UV-beskyttelse

Du ved sikkert allerede, at solens stråler kan skade din hud – men er du klar over, at UV-stråler også kan skade dine øjne? Med et par solbrilleglas med læsefelt fra ZEISS er dine øjne altid beskyttet imod solens skadelige UV-stråler. Alle vores ZEISS-brilleglas er nemlig med fuld UV-beskyttelse, så du trygt kan nyde din bog på terrassen uden risiko for at solens stråler skader dine øjne.