Sig bæredygtigt farvel til dine kontaktlinser

Tag ansvar - sortér dit linseaffald korrekt

Kontaktlinser er små, men de kan skabe problemer i naturen. De er nemlig fremstillet af et plastmateriale, der ikke kan nedbrydes biologisk. Skyller du dem ud i toilettet eller vasken, havner de på rensningsanlægget, hvor de bliver til små stykker plast, som kan ende i naturen. Faktisk er det ikke kun kontaktlinserne, der kan skade miljøet. Emballagen der ofte både indeholder pap, papir, plast og metal skal også sorteres og bortskaffes korrekt, så vi skåner naturen mest muligt.

Sorterer din kommune affald?

Så kan du nemt sortere dit linseaffald. Dine kontaktlinser skal i restaffald (brændbart), toppen af linsepakken skal i metal, og bunden af linsepakken skal i plastik.

Fravælg ikke kontaktlinserne for naturens skyld

Hos Nyt Syn har vi rigtig mange kunder, der er glade for deres kontaktlinser – og det skal de blive ved med at være. Dog er det vigtigt, at vi tager ansvar og passer på miljøet, hver gang det er muligt. Det tager kun et par sekunder at sortere linseaffaldet korrekt, men det gør en forskel for miljøet.

Har du overvejet at få linser?

Er linser noget for dig? Så book en uforpligtende synsprøve, hvor én af vores dygtige optikere laver en grundig undersøgelse af dine øjne, så I sammen kan finde de linser, der passer bedst til dit synsbehov.