Sig bæredygtigt farvel til dine kontaktlinser

Tag ansvar - sortér dit linseaffald korrekt

Kontaktlinser er små, men de kan skabe problemer i naturen. De er nemlig fremstillet af et plastmateriale, der ikke kan nedbrydes biologisk. Skyller du dem ud i toilettet eller vasken, havner de på rensningsanlægget, hvor de bliver til små stykker plast, som kan ende i naturen. Faktisk er det ikke kun kontaktlinserne, der kan skade miljøet. Emballagen der ofte både indeholder pap, papir, plast og metal skal også sorteres og bortskaffes korrekt, så vi skåner naturen mest muligt.

Få et gratis linsesorteringssæt

Lige nu kan alle, der tegner et nyt linseabonnement hos Nyt Syn, få linsesorteringssættet C.A.R.E. med i købet. Så er det nemt at sortere dit linseaffald og gøre naturen en tjeneste. Kom ind til din nærmeste Nyt Syn optiker og hør mere. Tilbuddet gælder så længe lager haves.

Sortér dit linseaffald med C.A.R.E.

Nyt Syn har i samarbejde med Bausch + Lomb udviklet linsesorteringssættet C.A.R.E., der gør det nemt for dig at skille dig af med dit linseaffald. Linsesorteringssættet består af tre små bokse, som du kan have stående på hylden i badeværelset eller i skuffen, hvor du opbevarer dine linser. Med de tre små bokse kan du nemt sortere dit linseaffald således, at plast, metal og restaffald kommer hver for sig. Linserne skal i restaffald (brændbart), toppen af linsepakken skal i metal og bunden af linsepakken skal i plast.

Sorterer din kommune affald?

Så kan du nemt sortere dit linseaffald i de 3 bokse, idet dine kontaktlinser skal i restaffald (brændbart), toppen af linsepakken skal i metal, og bunden af linsepakken skal i plastik. Når de er fyldte, tømmer du blot boksene i dine respektive renovationsspande. Sorterer din kommune ikke affald, kan du i stedet vælge at tømme dine beholdere i nogle større beholdere med henholdvis plastik og metal og aflevere det på din lokale genbrugsplads. Dine kontaktlinser skal dog altid i restaffald (brændbart). Efter tømning vaskes C.A.R.E. boksene af og er klar til brug igen.

Fravælg ikke kontaktlinserne for naturens skyld

Hos Nyt Syn har vi rigtig mange kunder, der er glade for deres kontaktlinser – og det skal de blive ved med at være. Dog er det vigtigt, at vi tager ansvar og passer på miljøet, hver gang det er muligt. Det tager kun et par sekunder at sortere linseaffaldet korrekt, men det gør en forskel for miljøet.

Har du overvejet at få linser?

Er linser noget for dig? Så book en uforpligtende synsprøve, hvor én af vores dygtige optikere laver en grundig undersøgelse af dine øjne, så I sammen kan finde de linser, der passer bedst til dit synsbehov.

Commit and recycle everyday - C.A.R.E.

Linsesorteringssættet C.A.R.E. er produceret af BioFlex, et biologisk nedbrydeligt materiale. Hvis du på et tidspunkt ikke ønsker at benytte boksene mere, skal du dog ikke efterlade dem i naturen. Hvis din kommune sorterer affald, kan du bortskaffe dem som plast eller som brændbart affald. Emballagen omkring C.A.R.E. boksene er lavet af genbrugspap og kan bortskaffes i pap/papir-containeren.