Råd & vejledning

Her finder du gode råd, både hvis du allerede bruger briller eller kontaktlinser, eller hvis du oplever, at du eller dit barn måske skal have hjælp til at se helt skarpt.

 • Hvad er en synstest?

  En synstest giver dig en indikation af, om du har behov for en synskorrigerende løsning, om du har den rette styrke i din nuværende synsløsning, eller om du slet ikke har brug for hverken briller eller linser.

 • Hvad er en synsprøve?

  En synsprøve er en grundig undersøgelse og analyse af dit syn, der udføres af en autoriseret optiker. Med synsprøven finder du ud af, om du er behov for briller eller kontaktlinser - og i så fald hvilken styrke, du har behov for.

 • Sådan passer du på dine briller

  Ved at følge nogle få råd kan du sikre den rigtige pleje og vedligehold af dine briller. På den måde forlænger du nemt både deres levetid og den nytte, som du får ved at bruge dem.

 • Skal mit barn have briller?

  Det kan være svært for børn at vide, om de har nedsat syn. Derfor kan de heller ikke sætte ord på det. Vi har derfor samlet de mest almindelig tegn på, at dit barn kan have problemer med synet, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

 • Skal jeg have briller?

  Synet er nok din vigtigste sans, og derfor er det også meget vigtigt at passe godt på det. Den bedste måde at gøre det på, er gennem regelmæssig kontrol af dit syn og dine øjne. Tror du, at du har behov for briller? Bliv klogere på, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om, at du skal have briller.

 • Lær at forstå din brillerecept

  Når du har fået undersøgt dit syn med en gratis synstest, kan du få din brillerecept med hjem. Brillerecepten fortæller dig, hvordan dit syn er, og om du evt. har behov for en korrektion. Hvis din optiker allerede forklaret dig, hvad de enkle værdier på recepten betyder, men du efterfølgende har glemt det igen, så har vi lavet en guide til dig.