Tilskud til briller

Skal du have briller?

Hvis briller er den rette synsløsning for dig, står vi klar til at guide dig, så du får et brillestel, der harmonerer med din stil og samtidig giver dig et skarpt syn. Nye briller kan være en større post på budgettet, især hvis din synsstyrke er høj. Derfor kan det være fordelagtigt at undersøge muligheden for økonomisk støtte til dine nye briller.

Kan kommunen hjælpe med briller?

Er du folkepensionist eller førtidspensionist efter den gamle ordning fra før 2003, kan du søge om tilskud til dine briller hos kommunen. Det er vigtigt, at du sørger for at søge om tilskuddet, inden du køber dine briller. Din kommune skal nemlig først have godkendt din ansøgning, inden du køber. Du kan søge om tilskud til dine briller på borger.dk.

Kan man få tilskud fra Sygesikring Danmark til briller?

Er du medlem af gruppe 1, gruppe 2 eller gruppe 5 hos Sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til dine briller. For at kunne få tilskud er det vigtigt, at du har været hos en dansk optiker eller optometrist og har fået foretaget en synstest, der viser, at du har brug for briller.

Hvornår er briller et hjælpemiddel?

Briller betragtes som et hjælpemiddel i situationer, hvor de tjener det formål at korrigere synsfejl og forbedre synet. Almindelig langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl, skelen, aldersbetinget brillebehov eller forskellig optisk styrke berettiger ikke til støtte. Herunder er der nævnt fire situationer, hvor briller typisk anses for at være et hjælpemiddel:

 1. 1 Synsnedsættelse

  Briller er primært designet til at korrigere synsnedsættelser som nærsynethed (myopi), langsynethed (hyperopi), astigmatisme og aldersrelateret nærsynethed (presbyopi).

 2. 2 Læsebriller

  Personer, der oplever vanskeligheder med at se objekter tæt på på grund af presbyopi, kan bruge læsebriller som et hjælpemiddel til at forbedre synet ved læseaktiviteter og andre nært synsrelaterede opgaver.

 3. 3 Arbejdsrelaterede behov

  Briller anvendes som hjælpemidler på arbejdspladser, hvor præcision og nøjagtighed er afgørende. Dette omfatter arbejde ved computeren, finmekanisk arbejde og opgaver, der kræver skarpt syn på forskellige afstande.

 4. 4 Øjenbeskyttelse

  I visse miljøer, som f.eks. i laboratorier eller byggepladser, fungerer briller som beskyttelsesudstyr og hjælpemidler ved at forhindre øjenskader forårsaget af støv, partikler eller kemikalier.

Book en gratis synstest

Vores online booking har åbent 24/7 alle årets 365 dage, så du kan booke tid, når det passer dig bedst.

Kan jeg søge om enkeltydelse til briller?

Hvis du er over 18 år og ikke har økonomisk mulighed for at betale for briller eller kontaktlinser, kan du søge om tilskud til udgiften via en såkaldt enkeltydelse. Du kan søge om enkeltydelse til en synsløsning ved den kommune, som du bor i. Det er vigtigt, at du søger om enkeltydelsen og bliver godkendt til ydelsen, inden du anskaffer dig briller eller linser.

Kan jeg få hjælp via serviceloven?

I henhold til serviceloven er det kommunens opgave at give støtte til hjælpemidler, der hjælper med at tackle de langvarige konsekvenser af nedsat funktionsevne. Hvis du har en vedvarende øjenlidelse, der er medicinsk-optisk defineret, kan du få støtte til briller fra kommunen for at lindre de udfordringer, du oplever.

Kan jeg få tilskud til mit barns briller?

Ifølge sundhedsloven kan børn under 16 år få tilskud til deres briller. Det gælder både ved køb af den første brille og når det er tid til at skifte stel eller linser på grund af slidtage eller justering af synsstyrken. Tjek med din kommune for at få styr på, hvad der er muligt, og hvor stort tilskuddet er.

Find din drømmebrille hos vores optikere

Hos Nyt Syn finder du et bredt udvalg af brillestel, som vores optikere nøje selv har udvalgt. De unikke sortiment af designerstel kommer fra både danske og udenlandske brands, der alle er håndplukket efter vores høje standarder til kvalitet og design. Her har vi briller til enhver smag, så du kan være sikker på at finde drømmebrillen i vores butikker.

Find din nærmeste optiker

Vi har butikker fordelt over hele landet. Find din lokale Nyt Syn optiker og bestil tid til en grundig synsprøve online lige når det passer dig.