Skærmbriller med ZEISS OfficeLenses

ZEISS Office Lenses er specielt optimeret til kontor- og computerarbejde, så det bliver mere behageligt for dine øjne at komme igennem arbejdsdagen. Med disse brilleglas bliver dine øjne ikke så trætte, og du kan bedre koncentrere dig om dit arbejde. ZEISS Office Lenses tilpasses dine individuelle behov på arbejdspladsen.

Hvad er skærmbriller med styrke?

Skærmbriller er en særlig brille, hvor glasset og styrken er optimeret til skærmarbejde. Når vi arbejder koncentreret ved en computer i længere perioder ad gangen, stilles der andre krav til vores øjne, end når vi fokuserer på længere afstande. Computerbriller virker på den måde, at de giver dig det optimale syn på den afstand, du sidder fra din computerskærm, eksempelvis 65-70cm. Skærmbrillerne kan tilpasses til at give dig et skarpt syn på op til 4 meter, så du kan bruge skærmbrillerne i eksempelvis et kontormiljø uden nødvendigvis at have behov for at tage brillerne af og på for at føre en samtale med kollegaerne.

5 gode råd til en behagelig arbejdsdag

At have et godt syn er essentielt for en behagelig arbejdsdag foran skærmen, men der er også en række andre ting, du kan gøre for at give dig selv de bedste forudsætninger i arbejdsdagen: - Etablér en god og sund arbejdsstilling, hvor du har en korrekt højde på skrivebord og kontorstol. - Hav et naturligt og behageligt lysindfald i det lokale, hvor du arbejder. - Sikr dig et godt indeklima og luft regelmæssigt ud i løbet af dagen. - Hold pauser fra skærmen og kig ud ad vinduet, da det er hårdt for øjnene at kigge på kort afstand i lang tid ad gangen. - Skift jævnligt arbejdsstilling og bevæg dig i løbet af dagen.

Få et afslappet syn når du er på arbejde

Med ZEISS Office Lenses får du et godt og afslappet syn, når du er på kontoret, og ikke kun medens du sidder ved computeren. Dine brilleglas har et stort synsfelt i nær- og mellemområdet, og optimeres f.eks. ud fra synsafstanden mellem dig og din computerskærm, så du får en bedre arbejdsstilling og kan undgå rygproblemer og hovedpine. Det giver dig en positiv effekt, medens du arbejder, og også når du er kommet hjem.

Skal jeg have skærmbriller med ZEISS Office Lenses?

Kom ind til din lokale Nyt Syn optiker til en synsprøve og en snak om den bedste synsløsning for dig.

Computerbriller eller skærmbriller

Kært barn har mange navne – men i bund og grund er computerbriller og skærmbriller det samme. Med synskorrigerende skærmbriller, eller computerbriller om man vil, kan du undgå trætte øjne, hovedpine og andre gener, som kan opstå efter mange timers arbejde foran computerskærmen. Skærmbriller med styrke korrigerer nemlig dit syn, så dine øjne ikke skal anstrenge sig for at se elementerne på skærmen.

Symptomer på at du har behov for skærmbriller

Der er en række symptomer, du bør være opmærksom på, som kan indikere, at du kunne have gavn af briller til computeren, eksempelvis hvis du i forbindelse med skærmarbejde oplever: - Hovedpine - Smerter i nakke og skuldre - Udfordringer med at fokusere på bogstaverne på skærmen - Tørre, trætte eller anstrengte øjne - At få ondt i øjnene eller at få en stikkende fornemmelse i øjet i løbet af arbejdsdagen

Oplever du sløret syn?

Sløret syn kan være et tegn på, at du kunne have gavn af synskorrigerende briller. Efter en lang arbejdsdag foran computeren, kan øjnene blive trætte, og man kan opleve, at få et sløret syn og svært ved at fokusere på skærmen.

Trætte øjne efter skærmarbejde

Hvis du oplever at have trætte og anstrengte øjne efter længere tids skærmarbejde, kan det være et tegn på, at du har behov for skærmbriller. Du vil typisk opleve trætte og anstrengte øjne, når du i lang tid ad gangen har kigget på den samme genstand på nært hold. Heldigvis kan trætte øjne ofte afhjælpes med brille eller skærmbrille, der er tilpasset til dine øjne.

Køb ikke billige computerbriller online


Der er mange muligheder for at købe billige briller til computeren på webshops online, men oftest er de billige skærmbriller ikke den bedste løsning for dine øjne. Man kan nemt komme til at bestille skærmbriller hjem med en forkert styrke, hvis man ikke får den korrekte vejledning hos en autoriseret optiker. Samtidig vil de billige skærmbriller ofte have den samme standardstyrke i begge brilleglas, men faktisk er det de færreste af os, der bruger samme styrke på begge øjne.

Bruger du billige skærmbriller med en styrke, der ikke passer til dine øjne, kan du faktisk forværre de gener, du oplever ved længere tids skærmbrug, fordi dine øjne skal anstrenge sig mere for at se skarpt på skærmen.

Hvis du har mistanke om, at du kunne have behov for et par briller til computeren, så vil vi anbefale dig at tage til en optiker, som kan give dig den rette rådgivning. Gør noget godt for dig selv og få et par skærmbriller i god kvalitet, der passer nøjagtigt til dine øjne, dine udfordringer og dine behov.

Book gratis synstest hos din lokale optiker her.

Skærmbriller kan godt være smarte

Selvom skærmbriller har en praktisk funktion, og du ikke nødvendigvis skal have skærmbrillerne på hele dagen, bør du ikke gå på kompromis med designet på brillerne. Du kan sagtens få en smart skærmbrille, der både får dig til at se skarp ud og giver dig et skarpt syn. Vi kan nemlig sætte ZEISS skærmglas i alle vores smarte og eksklusive designerstel. Du har frit valg på alle hylder, så du kan få den skærmbrille, der passer bedst til dig og din personlige stil.

Nyt Syn Rentefri betaling

Du bestemmer selv, om du vil fordele betalingen over 12 eller 24 måneder.

Det koster IKKE ekstra

Med rentefri betaling er der ingen udbetaling, renter eller gebyrer.

Hvornår har man behov for computerbriller?

Behovet for skærmbriller kan opstå hos personer i alle aldersgrupper, når der opleves gener i forbindelse med lang tids skærmarbejde. Ligesom med læsebriller opstår behovet for briller til computeren hos de fleste i 40-50-årsalderen, hvor synet ændrer sig. Med alderen bliver øjets linse mindre fleksibel, så det bliver sværere at fokusere og se klart på kortere afstande, da man bliver mere langsynet. I det tilfælde vil en skærmbrille med plusstyrke korrigere dit syn, så du har et skarpt syn hele arbejdsdagen foran computerskærmen.

Hvad koster skærmbriller?

Prisen på skærmbriller varierer efter glaskvalitet, ønskede overfladebehandlinger, stel og dine behov. Hos Nyt Syn har vi skærmbriller i mange prisklasser. Alle vores skærmbriller laves naturligvis med kvalitetsbrilleglas fra ZEISS, der er en af de førende glasleverandører på markedet. Når du får en grundig synsprøve hos Nyt Syn, vil din lokale optiker kunne give dig et overslag på, hvad skærmbrillerne til dit behov vil koste.

Det hele starter med en synstest

Har du mistanke om, at du har brug for skærmbriller, så book en gratis synstest hos din optiker i dag.

Læsebriller og progressive briller er ikke optimale til computerarbejde

Progressive briller eller almindelige læsebriller er generelt ikke det bedste valg til computerarbejde, fordi de relevante områder i brilleglasset ikke er optimeret til kontorarbejde. Med progressive glas i brillerne ser du på skærmen gennem den nederste del af brilleglasset og er derfor nødt til at vippe hovedet bagover for at kunne se skærmen klart. Læsebriller giver derimod kun et optimalt syn på ganske kort afstand, som er for kort til at se på skrivebordet eller computerskærmen. Begge glastyper giver en unaturlig siddestilling, som måske kan blive årsag til muskelspændinger i ryg, skuldre og nakke eller give dig hovedpine.

Tilskud til skærmbriller

Bruger du meget tid foran skærmen i løbet af arbejdsdagen, og oplever du gener, der kunne være symptomer på et behov for skærmbriller, så har du ofte muligheden for at få betalt en synsundersøgelse hos en optiker af din arbejdsgiver. Hvis undersøgelsen viser, at du oplever synsproblemer i forbindelse med skærmarbejde, så har du ret til et par arbejdsgiverbetalte skærmbriller, hvis dine egne nuværende briller eller kontaktlinser ikke kan bruges. Kontakt din arbejdsgiver og forhør dig om dine muligheder for at få del i en eventuel erhvervsaftale, virksomheden kan have med en optiker. Et par skærmbriller betalt af arbejdsgiver vil sikre, at du kan udføre dit arbejde effektivt uden gener med hovedpine og trætte øjne.

Skærmbriller mod blåt lys


Vi omgiver os med blåt lys fra blandt andet LED-lys, computerskærme og andre digitale enheder mere end nogensinde før. Selvom vi har brug for en vis mængde blåt lys for at føles os godt tilpas, kan nogle opleve ubehag efter lang tids skærmbrug, da den store mængde blå lys kan blive generende og anstrengende for vores øjne. Er du én af dem, der oplever trætte og irriterede øjne af det blå lys fra computerskærmen, så kan ZEISS BlueGuard brilleglas være løsningen på dine synsudfordringer.

Brilleglasset blokerer en del af det blå lys, der kan give trætte og anstrengte øjne, så du vil opleve at få et afslappet syn, selv når du arbejder ved computeren eller befinder dig i andre omgivelser med blåt lys.

Kontakt din lokale Nyt Syn optiker og hør mere om dine muligheder for at få blåt lys filter i dine skærmbriller. 

Symptomer på gener forbundet med blåt lys

- Anstrengte, trætte eller tørre øjne - Hovedpine - Koncentrationsbesvær - Søvnbesvær

Briller mod blåt lys med og uden styrke

Vi kan lægge blåt lys filter i dine skærmbriller, hvis du har brug for synskorrigerende styrke i dine briller. Din lokale optiker kan vejlede dig i, om et glasfilter mod blåt lys vil gavne dig ud fra de udfordringer og behov, du oplever i din hverdag. Det er også muligt at lave en brille mod blåt lys uden styrke, hvis du stadig har et skarpt syn. Børn, der tilbringer meget tid foran computerskærmen og ipad’en, kan have gavn af briller mod blåt lys uden styrke. Din Nyt Syn optiker vil hjælpe dig og dit barn til at finde den rette løsning.

Gavnlige aspekter ved blåt lys

Selvom for store mængder blåt lys kan forårsage øjentræthed, så har det blå lys en række gavnlige egenskaber for vores velbefindende. Blåt lys er nemlig en del af det lysspektrum, der udstråles fra solen, og sollys har en afgørende betydning for vores helbred. - Blåt lys har stor effekt på produktionen af de hormoner, der regulerer vores døgnrytme. - Blåt lys stimulerer koncentration og produktivitet, da blåt lys holder os vågne og opmærksomme. - Lys påvirket udskillelsen af serotonin, der er kroppens ’lykkehormon’. Derfor kan lys og især blåt lys bruges i lysterapi i behandling af vinterdepressioner og søvnløshed.

Læs om andre brilleglas fra ZEISS

Ved at vælge ZEISS glas til dit stel, får du tynde, lette glas med optimal præcision. Der er nemlig forskel på glas. ZEISS tilbyder brilleglas til mange forskellige behov, så du får den bedste synsoplevelse i din hverdag.