ZEISS BlueGuard

Den nye virkelighed er, at vi altid er foran skærmen. Vi arbejder, spiller, henter oplysninger og handler online – og i vores nye digitale hverdag er vi ekstremt afhængige af vores syn. Men det store forbrug af skærme udsætter vores øjne for mere kunstigt blåt lys end nogensinde før, og det kan føre til digital øjenstress. Brilleglasset ZEISS BlueGuard blokerer den del af det blå lys, som potentielt kan forårsage trætte øjne og sløret syn. Det giver dig et bekvemt og afslappet syn hele dagen.

ZEISS BlueGuard er briller mod blåt lys

Føler du dig generet af det blå lys fra digitale skærme i løbet af dagen, så kan briller mod blåt lys hjælpe dig med at få et behageligt og afslappet syn. ZEISS BlueGuard er designet til reducere den del af det blå lys, der kan forårsage trætte, irriterede og anstrengte øjne.

Hvad er blåt lys?

Normalt opfatter vi solens lys som hvidt, men i virkeligheden er sollys et mix af alle regnbuens farver. Vores øjne opfatter dog lyset som hvidt, når vi udsættes for alle lysets farver på éen gang. Hver farve påvirker vores øjne forskelligt. Rødt lys har eksempelvis en lang bølgelængde og indeholder derfor mindre energi. I den anden ende af skalaen er blåt lys, der har en kort bølgelængde, som derfor indeholder mere energi. Den del af lyset, som vi opfatter som blåt eller blåviolet har en kort bølgelængde på mellem 380 og 500 nm. Solen udsender naturligt store mængder blåt lys i løbet af dagen, og det naturlige blå lys er gavnligt for os, da det er med til regulere vores døgnrytme. Når vi udsættes for blåt lys undertrykkes frigivelsen af melatonin, som er kroppens naturlige ”søvnhormon”, så vi i løbet af dagen føler os vågne og veloplagte.

Fordele ved ZEISS BlueGuard

• Giver et afslappet syn • Frafiltrerer blåt lys og tilbyder fuld UV-beskyttelse • Slip for blå/lilla reflekser i glasset

Trætte øjne af digitale skærme?

Oplever du trætte og tørre øjne eller måske ligefrem sløret syn? Så kan det være, at du lider af digital øjenstress. Book tid hos din lokale Nyt Syn optiker, som vil hjælpe dig med at finde den optimale synsløsning til dig, så du kan få et afslappet og skarpt syn.

ZEISS BlueGuard blokerer en del af det blå lys

ZEISS har i BlueGuard udviklet et blue light brilleglas, der kun blokerer for den procentdel af det blå lys, som kan have en uhensigtsmæssig påvirkning på vores øjne. BlueGuard lader nemlig en del af det blå lys slippe igennem glasset, så vi ikke går glip af det blå lys’ gavnlige egenskaber, mens glasset samtidig sikrer, at øjet ikke generes af det blå lys.

Blåt lys kan forårsage digital øjenstress

Når vi eksponeres for store mænger blåt lys, kan det opleves ubehageligt og anstrengende for øjnene. Dette fænomen kaldes digital øjenstress. Symptomer på digital øjenstress kan være øjentræthed, sløret syn og tørre øjne.

Blåt lys kan have indvirkning på vores søvn

Blåt lys har indvirkning på vores døgnrytme, da det undertrykker kroppens naturlige søvnhormon, melatonin. Melatonin udskilles om natten, og er det hormon, der gør os søvnige og afslappede, så vi kan få en god nattesøvn. Udsættes vi for store mængder blåt lys eksempelvis i aftentimerne, kan nogle opleve, at det bliver sværere at falde i søvn, eller at søvnen bliver dårligere, fordi vores kroppe i så fald ikke i lige så høj grad udskiller søvnhormonet.

Gavnlige aspekter ved blåt lys

Eksponeres vi for blåt lys i længere perioder kan nogle opleve at blive generet af det, men lys har samtidig en væsentlig betydning for vores velbefindende. Eksempelvis er lys også medvirkende til at danne vores såkaldte ”lykkehormon” serotonin. Vi har altså brug for blåt lys for at føle os godt tilpas, og derfor er det sjældent en god idé at udelukke alt blåt lys fra vores øjne. I stedet bør man balancere mængden af blåt lys, som vi udsættes for i løbet af dagen, så vi kan nyde godt af det blå lys' gavnlige egenskaber - uden at blive generet af det.

Vi udsættes for mere blåt lys end nogensinde før

For mange af os er mobilen det første, vi kigger på om morgenen, og det sidste vi kigger på, inden vi lægger os til at sove om aftenen. Digitale skærme er en større del af vores hverdag end nogensinde før, og vi bruger mange timer foran skærme i løbet af dagen, hvad enten det drejer sig om mobilen, computeren eller TV’et. Alle vores digitale skærme udsender kunstigt blåt lys, og derfor udsættes vi i dag for langt mere kunstigt blåt lys end nogensinde før - og i alle døgnets timer.

Blue light briller af højeste kvalitet

ZEISS er verdenskendt for teknologisk udstyr i topklasse, innovative løsninger og ikke mindst kvalitet. Med ZEISS BlueGuard får du et af de mest avancerede blue light brilleglas på markedet, der vil give dig et afslappet og skarpt syn udover det sædvanlige.

Mindre blåt/lilla skær i glasset

Mange blue light briller har en karakteristisk blå/lilla refleksion i glasfladen. De fleste briller mod blåt lys har nemlig en overfladebehandling med et filter mod blåt lys, der reflekterer blåt i glassets overflade. Men den blå/lilla refleksion finder nogle brillebrugere generende, da glassets genskær sjældent klæder brillen. ZEISS har i BlueGuard reduceret den blå refleksion med helt op til 50% ved at integrere filteret mod blåt lys i selve glasset i stedet for at lægge filteret på som en overfladebehandling. Vil du gerne undgå et blåt/lilla skær i dine briller, vil ZEISS BlueGuard derfor være det optimale blue light glas for dig.

Få brilleglas til din digitale hverdag

Vi bruger mange timer på vores smartphones hver dag og stiller mange gange dagligt skarpt på skiftevis mobilen og vores omgivelser. Det stiller store krav til vores øjne, og digital øjentræthed hører derfor for mange af os med til vores digitale hverdag. Derfor har ZEISS udviklet det nye ZEISS SmartLife-brilleglas, der optimerer synet i alle retninger og på alle afstande, så du kan undgå digital øjentræthed.

Oplever du digital øjenstress?

Fra naturens side er vores øjne bygget til særligt at se skarpt på lang afstand med hjælp fra solens naturlige lys. Men i vores digitale hverdag bruger vi mange timer foran skærme, hvor vores øjne udsættes for kunstigt lys – og ofte skal vores øjne stille skarpt på meget kort afstand, når vi eksempelvis bruger vores mobiler og computere. Den langvarige brug af digitale enheder kan derfor være meget anstrengende og forårsage overanstrengte øjne – også kaldet digital øjenstress.

Blue light briller til alle

ZEISS BlueGuard kan laves til alle – uanset om der er behov for enkeltstyrke- eller flerstyrkeglas. ZEISS BlueGuard kan også fås helt uden styrke, hvis du allerede i forvejen har et godt syn, men ønsker at beskytte dine øjne mod blåt lys. Børn, der tilbringer meget tid foran computerskærmen og ipad’en, kan også have gavn af briller mod blåt lys uden styrke. I de tilfælde hvor der ikke er behov for individuel tilpasning i glassets styrke, kan ZEISS ClearView enkeltstyrkeglas med ZEISS BlueGuard være en god løsning. ZEISS ClearView er med standardstyrker har derfor meget kort leveringstid. 

Briller mod blåt lys til børn og voksne
Digital øjentræthed er i dag langt mere udbredt i alle aldersgrupper. Digitale skærme er blevet en langt større del af vores hverdag både i skolen, på arbejde og i fritiden. Derfor kan briller mod blåt lys gavne både forældre og børn.

Book en gratis synstest hos din lokale optiker. Vi står klar til at hjælpe jer med at finde den optimale blue light brille til jeres behov.

Briller mod blåt lys kan være til dig der:

• bruger mange timer foran skærmen i løbet af dagen • oplever trætte og anstrengte øjne ved lang tids skærmbrug • oplever søvnproblemer på grund af blåt lys fra digitale skærme

Symptomer på digital øjenstress

Symptomer på digital øjenstress kan være: - Ubehag - Sløret syn - Tørre øjne - Øjentræthed - Ømhed i musklerne omkring øjet - Hovedpine

5 råd til en behagelig arbejdsdag

Et skarpt og afslappet syn er essentielt for en behagelige arbejdsdag foran computerskærmen. Her er 4 ting, du kan gøre for at give dig selv de bedste forudsætninger i arbejdsdagen:

       1. Hold pauser fra skærmen og kig ud ad vinduet. Det er hårdt for øjnene at fokusere på kort afstand i længere tid.
       2. Blink! Når vi arbejder fokuseret foran skærmen, har vi en tendens til at blinke mindre, men det kan ved længere perioder give tørre og svidende øjne.
       3. Hav en sund arbejdsstilling og skift jævnligt stilling i løbet af arbejdsdagen.
       4. Hav et naturligt lysindfald i det lokale, du arbejder.
       5. Få et par skærmbriller af god kvalitet, der er tilpasset dit syn og din arbejdsposition, så dine øjne skal anstrenge sig mindst muligt, når du arbejder.

Farveskiftende brilleglas med blålysbeskyttelse

Vil du have en brille som fungerer som en alt-i-én løsning? Så er ZEISS PhotoFusion X lige noget for dig. PhotoFusion X indeholder som standard et beskyttende lag mod blåt lys, men fungerer også som en hverdagsbrille og solbrille. Det farveskiftende glas indstiller sig nemlig efter mængden af lys omkring dig. På den måde kan du altid have en klar hverdagsbrille og en mørk solbrille med dig, som beskytter dine øjne mod kunstigt blåt lys og blændinger fra den skarpe sol.

Fuld UV-beskyttelse i ZEISS BlueGuard

Det er vigtigt at passe godt på sine øjne – men blåt lys er ikke den eneste slags lys, du bør beskytte øjnene imod. Det er nemlig endnu mere vigtigt at beskytte øjnene imod solens skadelige UV-stråler. Derfor er ZEISS BlueGuard udviklet til at yde beskyttelse imod blåt lys, mens de samtidig giver fuld UV-beskyttelse, så solens skadelige UV-stråler ikke kan trænge ind i dine øjne.

Skærmbriller med ZEISS BlueGuard

Oplever du trætte og anstrengte øjne, når du arbejder foran computerskærmen, så kan skærmbriller med ZEISS BlueGuard sandsynligvis hjælpe dig til et afslappet syn i løbet af arbejdsdagen. Skærmbriller er designet til at give dig det optimale syn på den afstand, som du har til computerskærmen, når du arbejder. Med ZEISS BlueGuard i skærmbrillen opnår du et skarpt syn, og samtidig undgår du gener forårsaget af kunstigt blåt lys fra skærmen.

Briller mod blåt lys må gerne se smarte ud

Du kan få ZEISS BlueGuard briller mod blåt lys i lige det stel, du synes bedst om. Du har frit valg på alle hylder blandt vores mange luksuriøse designerstel i højeste kvalitet.

Rentefri betaling

Køb ZEISS BlueGuard i dag og fordel betalingen over 12-24 måneder. Der er ingen udbetaling, renter eller gebyrer.

Det hele starter med en synstest...

Vores dygtige optikere står klar til at tage imod dig og hjælpe dig til et skarpt syn. Book en tid hos din lokale Nyt Syn optiker og få briller mod blåt lys med ZEISS BlueGuard.