Læsebriller

Skal jeg have læsebriller?

Dit syn ændrer sig igennem hele livet, og rigtig mange oplever, at deres syn ændrer sig markant, når de kommer i 40’erne. Udviklingen sker ikke fra den ene dag til den anden, men kan komme snigende over en længere periode – og derfor bemærker man ikke altid, at man har behov for at få tjekket synet. 

Fakta er, at det sker for alle, og det er helt naturligt. Øjets linse bliver nemlig mindre og mindre fleksibel med årene, og man får dermed sværere ved at fokusere og skelne eksempelvis bogstaver fra hinanden.

Udover trætte øjne, hovedpine og muskelspændinger er symptomerne typisk, at den tekst, du tidligere kunne læse tæt på skal holdes ud i strakt arm, for at den bliver tydelig og læsbar. Og ja - det kan være svært at acceptere, at alderen haler ind på én, men vil man gerne have et syn som en 20-årig hele livet igennem, skal der ofte briller eller kontaktlinser til. 

Der er heldigvis ingen grund til at bekymre sig over dette, for det er helt naturligt – og med en synskorrektion med enten et par smarte briller, der fremhæver din stil eller kontaktlinser, der giver dig frihed til at bevæge dig, som du vil, kan du få dit skarpe syn tilbage. 

Du kan købe læsebriller med forskellige styrker rigtig mange steder – f.eks. i dit lokale supermarked, men husk at dine øjne er præcis lige så unikke som dit fingeraftryk, og at du derfor har brug for at få lavet en grundig synsprøve, der kan synliggøre, hvilket behov du har og hvilke briller, der passer perfekt til dig og dit syn.

5 tegn på at du har brug for læsebriller

Hvis du oplever et eller flere af nedenstående symptomer, bør du få lavet en synstest, da du kan have behov for læsebriller: - Du oplever hovedpine, når du læser eller koncentrerer dig. - Du generes af anstrengte og trætte øjne. - Du har behov for at holde avisen enten meget tæt på eller langt væk fra dit ansigt for at se bogstaverne tydeligt. - Du har brug for meget læselys om aftenen. - Du oplever en sviende eller brændende fornemmelse i øjet.

Hvilke læsebriller passer til mig?

Ofte vil du ved en synsprøve få at vide, at dine øjne ikke er ens, og at du derfor har brug for to forskellige styrker i dine brilleglas. Et par standardbriller vil derfor ikke være en optimal løsning for dig - og lidt for billige briller kan være i vejen for et godt syn.

Vælg læsebriller online - prøv dem i butikken

Gå på opdagelse i vores unikke sortiment af lækre brillestel. Du kan vælge op til 4 brillestel online, som du vi prøve i din lokale Nyt Syn butik.

Briller med læsefelt

Hvis du har brug for synskorrektion på både kort og lang afstand, bør du overveje en brille med flerstyrkeglas i stedet for en læsebrille. Med glidende overgang i brillerne slipper du for at have en brille til at se langt med og en læsebrille til at læse med. Med flerstyrkeglas behøver du altså ikke at skifte mellem dine briller i løbet af dagen. Med flere styrker i brillerne vil den nederste del af brilleglasset nemlig være et læsefelt med en styrke, der giver dig et skarpt syn på kort afstand, mens den øverste del af glasset har en anden styrke, der giver dig et skarpt syn på lang afstand. En brille med læsefelt er altså en brille, som du har på hele tiden – hvorimod du kun bruger en læsebrille, når du har brug for at fokusere på kort afstand. Din lokale optiker vil vejlede dig i, om en læsebrille eller briller med glidende overgang vil være den optimale synsløsning for dig.

Læsebriller med minus eller plusstyrke

Hvis du med alderen oplever udfordringer med at fokusere på kort afstand, så er du langsynet. Her vil et par læsebriller med plusstyrke kunne korrigere for din langsynethed. Har du svært ved at fokusere på lang afstand, så er du nærsynet og vil have gavn af briller med minusstyrke. En grundig synsprøve hos din lokale Nyt Syn optiker kan afdække, om du har behov for minusstyrke eller plusstyrke i dine læsebriller.

Få dit skarpe syn tilbage med læsebriller

Det hele starter med en synsprøve

Anstrenger du dine øjne for at se skarpt, når du læser, eller har du andre udfordringer med synet, så bør du altid få lavet et grundigt synstjek. Dit syn ændrer sig hele tiden, og derfor anbefaler vi, at få tjekket synet ca. hvert andet år eller oftere, hvis du oplever synsforandringer. Hos Nyt Syn får du altid en grundig synsprøve med sundhedstjek, hvor vi undersøger, om dit syn og dine øjne er i topform. Hvis undersøgelsen viser, at du kunne have gavn af læsebriller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning, så står vi til rådighed med grundig vejledning og rådgivning, så du får den læsebrille, der passer bedst til dig og dit behov.

Smarte læsebriller til alle

Læsebriller behøver ikke at være grimme. Der findes et hav af smarte brillestel fra mange lækre og populære brands, som du kan bruge som læsebriller. Kig ind til din lokale Nyt Syn optiker og oplev det unikke udvalg af håndplukkede designerstel i butikken. Vores optikere udvælger selv nøje hvilke brillestel, de ønsker at forhandle, så brilleudvalget passer til netop deres kunder.

Køb briller med rentefri betaling

Køb dine læsebriller i dag og fordel betalingen over 12-24 måneder.

Det koster IKKE ekstra

Med rentefri betaling er der ingen udbetaling, renter eller gebyrer.

Køb ikke billige læsebriller online

Der findes mange webshops, der sælger billige læsebriller online, men læsebriller med standardstyrker giver sjældent et optimalt syn. Du kan nemlig nemt komme til at købe læsebriller hjem med en forkert styrke. De billige læsebriller har som regel den samme styrke i begge glas, men det er faktisk de færreste af os, der bruger nøjagtig samme styrke på begge øjne. Derfor er det sandsynligvis den bedste løsning for dig at få briller, hvor brilleglasset er tilpasset nøjagtigt til dine øjne. De billige læsebriller tilpasses desuden ikke afstanden mellem dine øjne, men det er faktisk vigtigt, at dine læsebriller sidder korrekt, for at de sidder behageligt, og du får mest muligt ud af dine briller. Gør noget godt for dig selv og køb et par gode kvalitetsbriller, der er tilpasset nøjagtigt til dig og dine øjne. Du fortjener et afslappet syn hele dagen.

Læsebriller og bygningsfejl


En bygningsfejl er uregelmæssigheder på hornhindens krumning, der kan give synsforstyrrelser, hvis bygningsfejlen har en vis størrelse. En bygningsfejl er ofte en del af en synsfejl, der ikke korrigeres alene med læsebriller. De fleste med bygningsfejl oplever nemlig også udfordringer med at se på længere afstande, så du får brug for en brille til at se langt med og en anden brille at læse med. I det tilfælde vil en brille med glidende overgang, hvor et læsefelt er integreret i glasset, være den mest optimale løsning for dig, så du har et skarpt syn på både kort og lang afstand i den samme brille.

Bestil en gratis synstest hos din lokale Nyt Syn optiker, der kan vejlede dig i, om en læsebrille vil være den optimale synsløsning for dig.

Hvilken styrke skal du have i læsebrillen?

En grundig synsprøve kan afklare hvilken styrke, du har behov for i dine læsebriller. Hvis du er på udkig efter læsebriller, er du sandsynligvis langsynet. Langsynethed kan nemlig gøre det vanskeligt at fokusere på ting, der befinder sig tæt på, som eksempelvis bogstaver i en bog eller en avis. I dette tilfælde vil briller med plusstyrker kunne korrigere dit syn, eksempelvis læsebriller med styrke +1, +2, +3, +4. Omvendt vil du have behov for brilleglas med minusstyrke, hvis du er nærsynet og har vanskeligheder med at se genstande, der befinder sig langt væk, eksempelvis briller med styrke -1, -2, -3 -4.

Læsebriller tilpasset nøjagtigt til dit syn

Hos de fleste optikere er det muligt at få brilleglas, der er tilpasset dit syn med op til 0,25 dioptri. Det vil sige, at optikeren enten runder op eller ned til nærmeste 0,25 for at finde den brillestyrke, der passer bedst til dine øjne. Men hos Nyt Syn kan vi lave læsebriller, der er tilpasset dit syn med 0,01 dioptri. Vi behøver ikke at runde op eller ned til nærmeste 0,25. Det betyder, at du kan få styrke +1,37, hvis du har behov for det – og vi tilpasser naturligvis brilleglassene nøjagtigt til hvert af dine øjne, så du får den helt korrekte styrke på begge øjne. Vi går ikke på kompromis med nøjagtigheden af vores synsprøve og brilleglas, for du fortjener læsebriller, der giver dig det optimale ud af dit syn.

Find din nye smarte læsebrille

Uanset om du er til en diskret eller i øjenfaldende læsebrille, så finder du helt sikkert en model, der falder i din smag hos Nyt Syn. Vores optikere har et unikt udvalg af de nyeste kollektioner og smarte læsebriller fra populære brands i mange prisklasser. Hold dig ikke tilbage, når du skal vælge dine nye læsebriller. Måske drømmer du om en farverig læsebrille? Eller en læsebrille i en smart facon? Det vigtigste er, at du synes, læsebrillen er smart og matcher din personlige stil, så du føler dig tilpas, når du har brillen på.

Langsynethed kan ikke trænes væk

Det er helt naturligt at få behov for læsebriller, når vi bliver ældre – og det sker for langt de fleste af os. Linsen i øjet bliver stiv med alderen, og det kan hverken forebygges eller trænes væk. Det bedste du kan gøre for dit syn er at være opmærksom på, hvordan synet ændrer sig og jævnligt få en synstest hos en optiker, der kan vejlede dig i, om dit syn bør korrigeres med eksempelvis læsebriller, for at du kan bibeholde dit skarpe syn.

Skal du have læsebriller?

En gratis synstest kan afdække, om du har behov for læsebriller. Book en tid hos din lokale Nyt Syn optiker allerede nu!

Skal du have styrke i dine læsebriller?

Hvis du har problemer med at læse bogstaverne i din avis eller i en bog, vil læsebriller uden tvivl være en god løsning for dig. Et godt alternativ til læsebriller er briller med flerstyrkeglas eller glas med glidende overgang, fordi de giver dig et skarpt syn - både tæt på og på afstand.

Læsebriller og skærmarbejde


Det er ofte ikke optimalt at bruge en læsebrille til skærmarbejde. Dine læsebriller er optimeret til at give dig et skarpt syn på meget kort afstand (ca. 35-40cm). Når du arbejder ved en computer, er afstanden til skærmen ofte længere, end når du eksempelvis læser en bog. Hvis dine læsebriller ikke er optimeret til denne afstand, kan du opleve udfordringer med hovedpine og smerter i nakke og skuldre på grund af dårlig arbejdsstilling.

Er du på udkig efter en brille, du kan bruge til skærmarbejde, bør du få en skærmbrille, der er optimeret til den afstand, du sidder fra computerskærmen. En kombineret læse- og skærmbrille er også en mulighed, der giver dig et skarpt syn fra ca. 35-40cm og op til 4 meter frem.

Din lokale Nyt Syn optiker vil vejlede dig i, om en læsebrille, skærmbrille en kombineret læse- og skærmbrille vil den rigtige løsning for dig med udgangspunkt i din hverdag, dine udfordringer og dine øjne. Book en gratis synstest hos din nærmeste optiker her

 1. 1 Alderen gør en forskel

  Synet ændrer sig markant, når man kommer i 40'erne. Øjnene ældes langsomt sammen med resten af kroppen - og det er ikke farligt at være nærsynet.

 2. 2 Det er helt naturligt

  Det sker for alle - og det er helt naturligt. På et eller andet tidspunkt i livet, vil du uanset hvad opleve, at dit syn ikke længere er, som da du var helt ung.

 3. 3 Hvad er symptomerne?

  Det bliver sværere at fokusere og skelne små og store bogstaver fra hinanden - og du vil ofte føle dig træt i øjnene og måske endda få spændinger i nakken og hovedpine.

 4. 4 Dit syn kan korrigeres

  Synet kan forbedres med en synskorrektion med briller eller kontaktlinser. Ønsker du det, kan du i de fleste tilfælde få lavet en øjenoperation.

Dit syn er din vigtigste sans - pas godt på det