Dine første briller

Når du skal have briller for første gang, er der mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Det kan f.eks. være, hvad du skal bruge brillen til, hvordan den skal se ud, og om den passer til dig og din hverdag. Hvad gør du, hvis du køber briller og ikke synes, de hjælper dig?

Hvad er dit behov?

Hvis du skal have dine første briller, løber der sikkert mange tanker gennem hovedet på dig. Du har måske allerede været forbi en optiker og har fået konstateret, om du er langsynet, nærsynet eller har en bygningsfejl. Du kan læse mere om de forskellige synsudfordringer her.

Første besøg ved optikeren

Når du skal have briller for første gang, vurderer optikeren dine synsevner. Din synsevne er afgørende for, om du har behov for briller, kontaktlinser etc. for at få mest muligt ud af dit syn. Vi er altid meget grundige med vores synsprøver. Det er nemlig her, vi får meget af den viden, vi skal bruge for at rådgive dig. Synsprøven er dog ikke den eneste faktor, der afgør hvilken løsning, du skal vælge. Derfor vil optikeren altid tale med dig omkring dit job, dine hobbyer osv. Måske stiller det nogle særlige krav til din synsløsning? Derfor er det også vigtigt, at du er ærlig over for din optiker omkring dine udfordringer. Det er ikke unormalt, at folk underdriver deres behov og derfor ikke får den optimale løsning.

Find det rigtige brillestel

For mange er brillestellets design det, som fylder mest, når man skal have briller. Men det er også vigtigt at mærke efter, om brillen sidder behageligt. Faktisk skal du helst ikke kunne mærke, at du har brillen på. To gode råd er, at stellets kant skal være ved eller over øjenbrynene, så stellet ikke generer i dit synsfelt, og stellet bør ikke være bredere end dit ansigt. Vores dygtige optikere kan selvfølgelig altid hjælpe med at finde behagelige brillestel, som klæder dit ansigt.

Find de rigtige brilleglas

Briller skal naturligvis være moderigtige, men det er lige så vigtigt, at de er funktionelle og giver dig et skarpt syn. Vores kompetente optikere hjælper dig med at finde det brilleglas, som passer til dine behov og dine øjne. Ud over at tage højde for hvilken brillestyrke du har behov for, skal du også tage stilling til hvilken type brilleglas, du ønsker. I dag kan man få glas, der er optimeret til rigtig mange forskellige situationer og forhold. Vi hjælper og vejleder dig, så du får den helt rigtige synsløsning med hjem.

Har du behov for en læsebrille?

Er det blevet sværere at se bogstaverne i avisen eller på din smartphone, så kan det være tid til at anskaffe sig et par læsebriller. Der findes efterhånden mange muligheder for at købe billige læsebriller med standardstyrker på det danske marked, og de kan være fristende at anskaffe sig som ’den første brille’. De færreste er dog klar over, at de billige læsebriller aldrig vil kunne give en optimal synskorrektion, og faktisk kan de i nogle tilfælde være med til at give hovedpine og kvalme ved længere tids brug. Vores øjne er nemlig lige så individuelle som vores fingeraftryk, og derfor bør vi heller ikke bruge briller med standardstyrker. De billige læsebriller har altid samme styrke i begge glas, men det er faktisk de færreste, der har behov for samme styrke på begge øjne. Samtidig fås glassene kun i spring på 0,25 dioptri, men det er ikke en optimal synsløsning at runde op til nærmeste 0,25 dioptri. Til sammenligning kan vi hos Nyt Syn fremstille brilleglas nøjagtigt til dine øje med en afvigelse på 0,01 dioptri, så du altid er sikret en læsebrille, der passer til dine øjne.

Føler du dig utryg ved at køre i mørke?

Hvis du generes af blændinger fra modkørende biler og skal anstrenge dine øjne, når du kører bil i mørke, så bør du overveje at få DriveSafe-brilleglas i din nye brille. Det kan være en ubehagelig oplevelse at føle sig usikker ved natkørsel - men du behøver ikke føle dig utryg ved at køre bil, når det er mørkt. Med ZEISS DriveSafe får du en hverdagsbrille optimeret til natkørsel, så du har et skarpt syn i både dagslys og mørke.

Har du overvejet linser?

De fleste, der oplever nedsat syn for første gang, vælger at få et par briller - men faktisk kan kontaktlinser for nogle være en bedre synsløsning. For at sikre dig, at du kommer hjem med den helt rigtige synsløsning, er det derfor vigtigt, at du overvejer, om briller, kontaktlinser eller en kombination er det rigtige for dig og din livsstil. Kontaktlinser kan være den rigtige løsning for dig, der er meget aktiv i hverdagen. Nogle oplever nemlig, at brillerne er i vejen, når de eksempelvis dyrker sport eller udfører fysisk arbejde. hvis du ikke synes, at briller klæder dig, er kontaktlinser også en god løsning, så du stadig kan få et skarpt syn uden briller. Når du besøger din lokale Nyt Syn , er dette alt sammen noget, som vores optikere tager højde for, når de vejleder dig til den rette synsløsning.

De første par uger

Det er ikke unormalt, at du i de første 14 dage kan opleve at have ondt i øjnene og ubehag, når du får briller for første gang, eller du har skiftet styrke. Du vil sikkert også opleve, at brillestellet kan genere i dit synsfelt. Det er helt naturligt og kræver noget tilvænning. Derfor skal du fortsætte med at bruge brillerne for at vænne dig til det. Hvis dine nye briller fortsætter med at genere, skal du dog ikke tøve med at henvende dig til din optiker.

Din lokale optiker er din bedste ven

Det kan være svært at finde den rigtige brille - især første gang. Da du formentlig skal bruge dine briller hver dag, er det vigtigt, at du får den rigtige brille med hjem. Selvom det er nemt at købe briller på nettet, anbefaler vi, at du i stedet besøger din lokale Nyt Syn optiker, som kan vejlede dig, så du får den mest optimale løsning til dit syn.

Skal dit barn have briller for første gang?

Hvis dit barn skal have briller for første gang, kan du være med til at forberede dit barn på det første par briller, og hvordan kan i gøre den første synstest til en god oplevelse hos optikeren.

Vi samler på glade kunder

I Nyt Syn er god service mere end bare ord - og det mærker vores mange glade kunder hver dag.

★★★★★ - Tea Jessen, Køge

★★★★★ - Tea Jessen, Køge

Det blev pludselig den fedeste oplevelse at skulle have briller. At finde et par briller, der klæder og passer til én, er ikke nødvendigvis det nemmeste, og som førstegangskøber kan man godt være lidt på bar bund. Efter synstesten, der angav mit behov for briller, spurgte Lene, om hun måtte hjælpe mig med at vælge – selvfølgelig. Det tog ikke mange forsøg, før hun havde fundet 3 stel, der alle klædte mig i form og farve. Og så kunne jeg selv vælge ud fra hvilken brille, der passede til mit temperament. Det kunne ikke være lettere at træffe et så stort valg! Jeg har haft mine briller i over en måned, og jeg er så glad for dem! De er så enormt imødekommende og dygtige!