Solbrilleglas fra ZEISS

Når du køber solbriller, er det vigtigt, at du ud over lækkert modetilbehør også får et superklart syn og 100% beskyttelse mod solens UV-stråler. Det får du med ZEISS solbrilleglas. I vores store sortiment, kan du finde det helt rigtige solbrilleglas, der passer lige til dig, og selvfølgelig både med og uden styrke.

Nyt Syn og Optikerforeningen afliver myter om solbriller

Myte: Solbriller beskytter selv uden UV-filter...
FALSK! Det er altid bedst at bruge solbriller – der beskytter 100% mod UVA og UVB-stråler. UV-strålerne kan give skader på øjets hornhinder og linser og bidrage til synsproblemer som for eksempel grå stær. Solbriller uden UV-filter kan faktisk være mere skadelige end slet ikke at bruge solbriller, fordi de får pupillerne til at udvide sig og dermed øger eksponeringen for solen.
Myte: Jo mørkere glasset er i dine solbriller, des bedre UV-beskyttelse giver det...
FALSK! UV-filteret har intet at gøre med farven på glasset. Mørke glas beskytter ikke øjet, men betyder, at du ikke behøver misse med øjnene, når du bevæger dig ud i solskinnet.
Myte: Solbriller med store glas beskytter bedre mod solen...
SANDT! Jo større glassene er i dine solbriller, jo bedre beskytter de dine øjne og den sarte hud omkring dem. Det er også altid en god idé at bruge solbeskyttelse med høj faktor i øjenregionen for at modvirke hud- og modermærkekræft.
Myte: UV-stråler er kun farlige om sommeren...
FALSK! Selv om UV-intensiteten varierer efter sæson, er UV-stråling til stede hele året. Du kan hverken se eller mærke solens UV-stråler, men lige som solen kan skade huden, kan for meget sol også skade dine øjne. Det kan ske en varm forårsdag i haven, en sommerdag på stranden eller en kold vinterdag på skipisterne. Derfor er det vigtigt at beskytte dine øjne året rundt.
Myte: Når solen står lavt, har dine øjne ekstra brug for beskyttelse...
SANDT! I modsætning til huden er synet mest udsat for UV-stråling, når solen står lavt på himlen i formiddags- og eftermiddagstimere, hvor pande og bryn ikke skærmer for solen i samme grad som midt på dagen, hvor solen står højt på himlen.
Myte: Dyre designsolbriller er bedre end billige modeller fra tankstationen...
FALSK! Det er udelukkende glassets materiale og behandling, der har betydning for, hvor godt dine øjne er beskyttet mod solens stråler. Så hvis du sørger for at vælge solbriller med 100% UV-beskyttelse, så spiller prisen ikke en afgørende rolle.
Myte: Børn har mere brug for solbriller end voksne...
SANDT! Børns øjne er mere modtagelige over for skadelige UV-stråler end voksnes, fordi børn har klarere øjne og større pupiller og dermed rammes kraftigere af skarpe solstråler. Du skal derfor altid huske solbriller til dem.

Solbriller der tilpasser sig lyset - ZEISS AdaptiveSun

Med ZEISS AdaptiveSun får du solbriller, der er konstrueret, så de automatisk tilpasser glassets farvemæthed ifht. hvor lyst der er. Glassene giver dig fuld UV-beskyttelse og reducerer genskin fra lys. Det betyder, at du både kan bruge dem i overskyet vejr, når lyset ikke er så stærkt og i lyst, solrigt vejr, når du har brug for mere beskyttelse mod det stærke lys.

ZEISS solbrilleglas til livet i byen

Vores solbrilleglas i kategorien Urban er stilfulde, moderne og farverige. Perfekte til dig, som går efter et stilfuldt modelook. Med 100% beskyttelse mod UVA- og UVB-stråling. Du har mulighed for at vælge mellem mange farver, og kan supplere med en flot spejlbehandling. Hvis du vælger farveskiftende glas fra ZEISS, er du fri for at skifte briller. Disse brilleglas bliver hurtigt mørke udenfor, men bliver automatisk klare igen, når du går indendørs. Du får et par briller, som er perfekte i alle hverdagens situationer, hvad enten du er på arbejde eller på shopping, i parken eller på café. 

ZEISS solbrilleglas til bilister

Solbrilleglas til bilkørsel skal være behagelige at have på og give dig tryghed og sikkerhed under kørslen. Vi anbefaler kontrastforstærkende glas i traditionelle farver (brun, grå og grøn), for det er ikke alle farver, der egner sig til bilkørsel. I kategorien Drive finder du solbrilleglas, som sikrer dig mindre blænding og skarpere kontraster, når du kører bil. Hvis du får et polariseringsfilter i dine brilleglas, vil du i mindre grad opleve at blive blændet i trafikken, f.eks. i stærkt sollys. Med specialfarver som Skypol eller Skylet opnår du en bedre kontrastopfattelse. Alle glas er med 100 % beskyttelse mod UVA og UVB-stråler. 

Se vores udvalg af smarte solbriller

Solbrilleglas fra ZEISS til alle udendørs aktiviteter 

For at du får fuld glæde af dine solbriller, skal de passe til dine behov. Måske bruger du mest solbriller, når du shopper eller går en tur? Eller har du mest brug for solbriller, når du dyrker sport eller kører bil? Jo bedre dine solbriller passer til din hverdag og behov, desto mere behagelige er de at gå med. Inden for ZEISS solbrilleglas er der tre kategorier at vælge imellem: Urban, Drive og Active, og alle giver 100% beskyttelse mod UVA og UVB-stråler

100% UV-beskyttelse

Alle ZEISS solbrilleglas har UV-filter, som beskytter 100% mod UVA og UVB-stråler. UV-filteret har intet at gøre med farven på brilleglasset. Mørke glas beskytter i sig selv ikke øjet, men betyder, at du ikke behøver misse med øjnene, når du bevæger dig ud i solskinnet. Med ZEISS brilleglas er du sikret 100% UV-beskyttelse.

ZEISS solbrilleglas til sport og fritid

Solbrilleglas fra ZEISS i kategorien Active er det perfekte valg til alle med en aktiv livsstil, uanset om det er skiløb, cykelsport, sejlads eller bare din have, du dyrker. Disse glas tilpasses individuelt til din foretrukne sportsgren og fås med rød, grøn, intenst blå eller sølvfarvet spejlbehandling. Et must for vandsportsentusiaster er solbrilleglas med et polariseringsfilter, som minimerer blænding fra sollys, f.eks. når du sejler eller surfer. Spejlbehandlingen forhindrer nemlig irriterende reflekser på bagsiden af glassene. De er også sporty og robuste, og så er de ekstremt behagelige at have på. Fås med 100 % beskyttelse mod UVA og UVB-stråler.