Solbrilleglas med styrke fra ZEISS

Når du køber solbriller, er det vigtigt, at du udover lækkert modetilbehør også får et superklart syn og fuld beskyttelse mod solens UV-stråler. Det får du med solbrilleglas med styrke fra ZEISS. I vores store sortiment kan du finde det helt rigtige solbrilleglas, der passer lige til dig som du selvfølgelig kan få både med og uden styrke.

Nyt Syn og Optikerforeningen afliver myter om solbriller

Myte: Solbriller beskytter selv uden UV-filter...
FALSK! Det er altid bedst at bruge solbriller – der beskytter 100% mod UVA og UVB-stråler. UV-strålerne kan give skader på øjets hornhinder og linser og bidrage til synsproblemer som for eksempel grå stær. Solbriller uden UV-filter kan faktisk være mere skadelige end slet ikke at bruge solbriller, fordi de får pupillerne til at udvide sig og dermed øger eksponeringen for solen.
Myte: Jo mørkere glasset er i dine solbriller, des bedre UV-beskyttelse giver det...
FALSK! UV-filteret har intet at gøre med farven på glasset. Mørke glas beskytter ikke øjet, men betyder, at du ikke behøver misse med øjnene, når du bevæger dig ud i solskinnet.
Myte: Solbriller med store glas beskytter bedre mod solen...
SANDT! Jo større glassene er i dine solbriller, jo bedre beskytter de dine øjne og den sarte hud omkring dem. Det er også altid en god idé at bruge solbeskyttelse med høj faktor i øjenregionen for at modvirke hud- og modermærkekræft.
Myte: UV-stråler er kun farlige om sommeren...
FALSK! Selv om UV-intensiteten varierer efter sæson, er UV-stråling til stede hele året. Du kan hverken se eller mærke solens UV-stråler, men lige som solen kan skade huden, kan for meget sol også skade dine øjne. Det kan ske en varm forårsdag i haven, en sommerdag på stranden eller en kold vinterdag på skipisterne. Derfor er det vigtigt at beskytte dine øjne året rundt.
Myte: Når solen står lavt, har dine øjne ekstra brug for beskyttelse...
SANDT! I modsætning til huden er synet mest udsat for UV-stråling, når solen står lavt på himlen i formiddags- og eftermiddagstimere, hvor pande og bryn ikke skærmer for solen i samme grad som midt på dagen, hvor solen står højt på himlen.
Myte: Dyre designsolbriller er bedre end billige modeller fra tankstationen...
FALSK! Det er udelukkende glassets materiale og behandling, der har betydning for, hvor godt dine øjne er beskyttet mod solens stråler. Så hvis du sørger for at vælge solbriller med 100% UV-beskyttelse, så spiller prisen ikke en afgørende rolle.
Myte: Børn har mere brug for solbriller end voksne...
SANDT! Børns øjne er mere modtagelige over for skadelige UV-stråler end voksnes, fordi børn har klarere øjne og større pupiller og dermed rammes kraftigere af skarpe solstråler. Du skal derfor altid huske solbriller til dem.

Beskyt dit barns øjne

Børn er særligt følsomme overfor UV-stråler. Når vi fylder 20 år, har vi allerede fået halvdelen af de UV-stråler, som vi som 60-årig har været udsat for. Derfor er det vigtigt, at dit barn bliver beskyttet imod de farlige UV-stråler - især fordi børn ofte er udendørs i mange timer, hvor de konstant udsættes for sollyset.

Solbriller der tilpasser sig lyset - ZEISS AdaptiveSun

Med ZEISS AdaptiveSun får du solbriller, der er konstrueret, så de automatisk tilpasser glassets farvemæthed ifht. hvor lyst, der er. Glassene giver dig fuld UV-beskyttelse og reducerer genskin fra lys. Det betyder, at du både kan bruge dem, når der er overskyet, når lyset ikke er så stærkt og i lyst, solrigt vejr, når du har brug for mere beskyttelse mod det stærke lys. Vi specialfremstiller de intelligente solbrilleglas med styrke nøjagtigt til dit synsbehov - og du kan naturligvis også få dem uden styrke, hvis du allerede har et optimalt syn.

ZEISS solbrilleglas med styrke til livet i byen

Vores solbrilleglas i kategorien Urban er stilfulde, moderne og farverige. Perfekte til dig, som går efter et stilfuldt modelook. Med 100% beskyttelse mod UVA- og UVB-stråling. Du har mulighed for at vælge imellem mange farver, og kan supplere med en flot spejlbehandling. Hvis du vælger farveskiftende glas fra ZEISS, er du fri for at skifte briller. Disse brilleglas får hurtigt en mørk tone udenfor, men bliver automatisk lysere igen, når du går indendørs. Du får et par briller, som er perfekte i alle hverdagens situationer, hvad enten du er på arbejde eller på shopping, i parken eller på café. 

Det femte solråd

De fleste af os er bekendte med, at solens stråler kan være skadelige for vores hud, og du kender sikkert de 4 solråd: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet. Men har du nogensinde overvejet, hvilken betydning solens UV-stråler kan have for dit syn? Faktisk burde man tilføje et femte S i remsen: solbriller. UV-strålingen skader nemlig ikke kun din hud – men også dine øjne og dit syn.

Øjeninflammationer, synsnedsættelse og forandringer på nethinden er blot nogle af de gener, der kan opstå, når vores øjne udsættes for skadelig UV-stråling. Et par mørke solbrilleglas er dog ikke nok til at beskytte vores øjne. Dine øjne er kun fuldt ud beskyttede, når dine solbrilleglas yder fuld UV-beskyttelse, så solens stråler ikke kan trænge igennem glasset. Bruger du mørke solbrilleglas uden UV-filter, kan en mængde af solens skadelige stråler trænge igennem glasset og ind i dine øjne. Gør moget godt for dig selv og dine øjne, ved at bruge solbrilleglas i topkvalitet, der yder fuld UV-beskyttelse. 

Er du klar over, at UV-stråling kan skade dit syn, selv når solen ikke skinner? En del af solens UV-strålerne kan nemlig trænge igennem skydækket. Med brilleglas fra ZEISS får du altid fuld UV-beskyttelse i både solbrilleglas og almindelige transparente brilleglas. Så er dine øjne godt beskyttet hele året rundt. 

Læs mere om ZEISS UV-beskyttelse her

Briller og solbriller i ét stel

Er du træt af at tage solbrillerne af og på, når du skiftevis bevæger dig indenfor i skyggen og udenfor i solen? Så bør du overveje at få briller med ZEISS PhotoFusion X-brilleglas. Det er en alt-i-en-løsning, hvor brilleglassets farvemæthed ændres efter lysforholdende omkring dig. Det betyder, at du har klare brilleglas, når du befinder dig indenfor og mørke solbrilleglas, når du er udenfor i solskin - helt uden at skifte briller. ZEISS nye innovative brillesglas skifter til mørke solbrilleglas 60% hurtigere end traditionelle farveskiftende brilleglas - og når du kommer ind igen, bliver glassene klare hele 2,5 gang hurtigere.

Fuld UV-beskyttelse

Alle ZEISS solbrilleglas har UV-filter, som giver fuld beskyttelse mod UVA og UVB-stråler. UV-filteret har intet at gøre med farven på brilleglasset. Mørke glas beskytter i sig selv ikke øjet, men betyder, at du ikke behøver misse med øjnene, når du bevæger dig ud i solskinnet. Med ZEISS brilleglas er du sikret fuld UV-beskyttelse.

Solbrilleglas med styrke i høj kvalitet fra ZEISS

Solbrilleglas er ikke bare glas. Der kan være stor forskel på kvalitet og komfort, hvad angår brilleglas. Hos Nyt Syn vil vi kunne tilbyde vores kunder kvalitetsbrilleglas og meget nøjagtige synsløsninger. Derfor har vi valgt at samarbejde med ZEISS, der er verdens førende og mest innovative glasleverandør.

Solbriller med i.Scription

Med ZEISS i.Scription kan vi måle og overføre data til dine solbrilleglas med styrke med en nøjagtighed 0,01 dioptri. Det betyder, at dine solbrilleglas skræddersyes til dine øjne med 25 gange større nøjagtighed end traditionelle styrkeglas. Samtidig kan vi lave dine solbrilleglas ultratynde - også selvom du har behov for høj styrke. Faktisk kan ZEISS solbrilleglas være op til 40% tyndere end traditionelle brilleglas. Det giver din solbrille et lettere udtryk, og du vil opleve, at den er mere behagelig at have på. Hos Nyt Syn går vi op i at give dig den mest nøjagtige synsløsning, for vi er utrolig omhyggelige med dit syn – men du bruger det jo også hver dag!

Solbrilleglas med styrke

Hvis du bruger briller til dagligt, kan en solbrille med styrke være næsten uundværlig på solrige dage. For de fleste er det en god idé at vælge et brilleglas med samme styrke i både solbrille og hverdagsbrille. Har du enkeltstyrke i dine hverdagsbriller, bør du overveje at få solbrilleglas med enkeltstyrke, så du er sikret et skarpt syn, når solen skinner. Er du vant til at have flerstyrkeglas i dine hverdagsbriller, vil det være optimalt for dig at vælge solbrilleglas med glidende overgang.

Se vores udvalg af smarte solbriller

Solbriller med flere styrker

Med flerstyrkeglas får du et skarpt syn på alle afstande, selvom du har behov for forskellige styrker, når du skal skifte fokus på ting tæt på og langt væk – f.eks. når du kører bil. Vi optimerer dine progressive solbrilleglas ud fra dine synsbehov, og integrerer nær-, mellem- og afstandszone ud fra din ansigtsform, livsstil og synsvaner, så du er sikret et skarpt syn på alle afstande.

Køb solbriller med rentefri betaling

Hvis du har brug for en ny styrke i dine solbriller, så behøver du ikke vente. Med rentefri betaling kan du dele betalingen op i mindre bidder fordelt over 12 eller 24 måneder, så du kan få de solbriller, du helst vil have. Det koster dig IKKE ekstra,

Sæt dit eget præg på designersolbriller

Når du køber solbriller med ZEISS-glas hos Nyt Syn, kan du altid sætte dit eget præg på dine designersolbriller. Du kan nemlig selv vælge farven på dine solbrilleglas. Solbrilleglas med farveovergange er meget populære denne sæson, men du kan også vælge mellem diskrete nuancer som grøn og brun eller vovede farver som blå og lyserød – du har frit valg på alle hylder. Smag og behov er to væsentlige faktorer, når du skal vælge farven på dit solbrilleglas. Hvilken farve, der er den optimale for dig afhænger af, hvad du ønsker at bruge solbrillen til. Forskellige glasfarver har nemlig forskellige funktioner for dine øjne. Er du i tvivl, så kig ind til din lokale Nyt Syn optiker, som kan hjælpe og vejlede dig til at finde den rette farve til dit solbrilleglas med udgangspunkt i dit behov og din personlige stil.

Sportsbriller med styrke

Cykling, golf, fodbold eller tennis – lige meget hvilken sportsgren, du sætter pris på at dyrke, så vil en sportsbrille med styrke kunne tage din performance til næste niveau. Brilleglassene i sportsbriller kan vi tilpasse nøjagtigt efter dine behov. Vi kan tilbyde klare glas til indendørs sportsaktiviteter, solbrilleglas til udendørs aktiviteter, sportsbriller med flere styrker eller toninger, der styrker dit kontrastsyn.

Solglas i grøn/brun/grå

Fremhæver kontraster og er gode til udendørs aktiviteter som fiskeri, golf og bilkørsel.

Solglas i gul/orange

Forstærker kontraster og detaljer og frafiltrerer generende blåt lys. Velegnet til cykling, golf, ski og andre aktiviteter i dagslys.

Solglas i blå nuancer

Nedsætter kontrastsynet, og da blåt lys kan være generende for øjet, er de blå glas oftest kun velegnet som modesolbriller.

Solbrilleglas fra ZEISS til alle udendørs aktiviteter 

For at du får fuld glæde af dine solbriller, skal de passe til dine behov. Måske bruger du mest solbriller, når du shopper eller går en tur? Eller har du mest brug for solbriller, når du dyrker sport eller kører bil? Jo bedre dine solbriller passer til din hverdag og behov, desto mere behagelige er de at gå med. Inden for ZEISS solbrilleglas er der tre kategorier at vælge imellem: Urban, Drive og Active, og alle giver 100% beskyttelse mod UVA og UVB-stråler.

ZEISS solbrilleglas med styrke til bilister

Solbrilleglas med styrke til bilkørsel skal være behagelige at have på og give dig tryghed og sikkerhed under kørslen. Vi anbefaler kontrastforstærkende glas i traditionelle farver (brun, grå og grøn), for det er ikke alle farver, der egner sig til bilkørsel. I kategorien Drive finder du solbrilleglas med styrke, som sikrer dig mindre blænding og skarpere kontraster, når du kører bil. Hvis du får et polariseringsfilter i dine brilleglas, vil du i mindre grad opleve at blive blændet i trafikken, f.eks. i stærkt sollys. Med specialfarver som Skypol eller Skylet opnår du en bedre kontrastopfattelse. Alle glas er med 100 % beskyttelse mod UVA og UVB-stråler. 

ZEISS solbrilleglas med styrke til sport og fritid

Solbrilleglas fra ZEISS i kategorien Active er det perfekte valg til alle med en aktiv livsstil, uanset om det er skiløb, cykelsport, sejlads eller haven, du dyrker. Disse glas tilpasses individuelt til din foretrukne sportsgren og fås med rød, grøn, intenst blå eller sølvfarvet spejlbehandling. Et must for vandsportsentusiaster er solbrilleglas med et polariseringsfilter, som minimerer blænding fra sollys, f.eks. når du sejler eller surfer. Spejlbehandlingen forhindrer nemlig irriterende reflekser på bagsiden af glassene. De er også sporty og robuste, og så er de ekstremt behagelige at have på. Fås med 100 % beskyttelse mod UVA og UVB-stråler, og vi tilpasser naturligvis styrken i dine solbrilleglas nøjagtigt til dit behov.

Sådan passer du på dine solbriller med styrke

Når du har fået din nye solbrille, er det vigtigt at passe godt på dem. Så kan du nemlig forlænge både deres levetid og den nytte, som du får ved at bruge dem. Du bør eksempelvis aldrig forsøge at pudse dine solbrilleglas med andet, end en fiberklud. Mange har for vane at rengøre solbrilleglassene i ærmet eller trøjekanten, når de er på farten, men dette øger risikoen for, at du kommer til at lave ridser i brilleglassene. Når dine solglas først har fået ridser, har de taget permanent skade, for de kan ikke pudses væk igen. Du bør derfor altid pudse solglassene med en fiberklud, der er beregnet til brilleglas.

Er du opmærksom på, hvor du lægger dine solbriller? Ellers bør du tænke over det fremadrettet. Mange bilister efterlader deres solbriller i bilens forrude, men det har hverken brilleglas eller brillestellet godt af. Du bør aldrig udsætte dine solbriller for ekstrem varme, som en varm bilrude – så tag altid dine nye solbriller med dig, når du forlader bilen eller læg dem et køligt sted. Bliv klogere på, hvordan du passer på dine nye solbriller her

Få alle ZEISS solbrilleglas med styrke

Bruger du briller til hverdag, så ved du sikkert allerede hvor uundværlige en god solbrille med styrke er på de varme sommerdage, når solen skinner. Uanset om du er mest til gule, grønne eller brune solbrilleglas, så kan vi hjælpe dig med at tilpasse dem nøjagtigt til dine øjne. Vi kan nemlig tilbyde både enkeltstyrke og flerstyrke i alle vores solglas, uanset om du har brug for plusstyrke eller minusstyrke, så du får en solbrille, der passer nøjagtigt til dig. Og bare rolig, du behøver ikke gå på kompromis med designet. Vi kan sætte solbrilleglas med styrke i de fleste af vores smarte solbrillestel fra de kendte brands og modehuse. Din nye solbrille skal nemlig ikke kun beskytte dine øjne og give dig et skarpt syn. Den skal naturligvis også se smart ud.

Ingen solbriller uden brillestel

Hos Nyt Syn vil du nok ikke opleve udfordringer med at finde solbriller, du godt kan lide, for vi har et stort udvalg af solbriller, med noget for enhver smag. Men det kan måske blive en udfordring for dig at beslutte, hvilken af de mange smarte solbriller, der er den helt rette for dig.