Cykelbriller med styrke

Hvis du bruger briller med styrke til hverdag, kan det være svært at undvære brillerne, når du er afsted på racercyklen eller din mountainbike. Lad dig ikke gå på kompromis med en aktiv livsstil på grund af synet – vi hjælper dig med at finde den optimale cykelbriller med styrke.

Hvorfor cykelbriller med styrke?

Cykelbriller beskytter dine øjne imod snavs, støv, regn og insekter, mens du træder i pedalerne. Samtidig er det muligt at opbygge glasset i din cykelbrille unikt til dit syn, så du har de optimale betingelser for at kunne præstere dit bedste. Har du eksempelvis brug for styrkeglas, glidende overgang, polariserede solglas eller en kontrastforstærkende toning, så kan din lokale Nyt Syn optiker hjælpe dig.

Sådan finder du de bedste cykelbriller med styrke

De bedste cykelbriller er dem, der passer til dig, dine træningsrutiner og dit syn. Hos Nyt Syn hjælper vi dig med at finde frem til de cykelbriller, der passer bedst til dit unikke behov. Vi finder et brillestel, der sidder optimalt på dig, og vi tilpasser brilleglasset unikt til dit syn – uanset om du har behov for cykelbriller med enkeltstyrke eller glidende overgang.

Unikt udvalg af cykelbriller i Nyt Syn

Der findes mange sportsbriller i forskellige styles, faconer og pasforme, så uanset om du er til runde, firkantede eller wrap-around sportsbriller, så findes der en style, der matcher dit behov. Hos Nyt Syn udvælger optikerne selv deres unikke udvalg af sportsbriller – og derfor kan sortimentet i butikkerne variere. Kontakt din lokale Nyt Syn og hør mere om, hvordan de kan hjælpe dig med cykelbriller med styrke.

Hvordan skal cykelbriller sidde?

Det er en uskrevet regel indenfor cykelsporten, at cykelbrillernes stænger skal bæres uden på hjelmstropperne. Derfor er det vigtigt, at cykelbrillerne hverken er for store eller for små til dig. Et godt tip er at tage din cykelhjelm med ind til optikeren, når du skal have cykelbriller med styrke, så vi kan finde de optimale briller, der passer til dit gear.

Det skal du overveje, når du vælger glas til cykelbriller

Farvetoning, klare glas eller solbriller? 
Overvej hvad formålet med dine cykelbrille er. Skal det hovedsageligt være en styrkebrille med klare glas? Eller har du mest behov for cykelbriller med solglas? Der er også et væld af muligheder for at få en farvetoning i dine cykelbriller. 

Røde og gule brilleglas skærper kontrastsynet og forbedrer dermed din reaktionstid. Vælg dog ikke for mørk en toning, da det kan udfordre dit syn i terræn med lavere belysning, eksempelvis i skoven eller hvis det bliver overskyet på cykelturen. Grå brilleglas er mindre effektive i at skærpe dit kontrastsyn, men kan reducere blændinger fra solen og genskin, så du har et afslappet syn på cykelturen.

Vælg holdbare og brudsikre glas
Brilleglassene i dine cykelbriller bør være brudsikre, så du ikke risikerer at skade dine øjne ved et eventuelt styrt. Vælg cykelbriller, der er fremstillet af polykarbonat og polyamid (nylom), som effektivt kan modstå stød, hvis du taber brillerne. Hos Nyt Syn forhandler vi brilleglas af højeste kvalitet, så du trygt kan bære dem på cykelturen.

Cykelbriller med polariserede glas
Polariserede solglas er for langt de fleste et godt valg i cykelbrillen, da brilleglasset filtrerer solens genskin i vandrette overflader fra. Det betyder, at du vil opleve at få et mere afslappet syn med færre blændinger fra genskin på asfalt eller vandoverflader. 

Find cykelbriller i den rette størrelse

Er cykelbrillerne for store til dig, er der risiko for, at de glider ned på din næse – eller at du måske ligefrem taber dem. Stellet må heller ikke være for lille, da det kan blive ubehageligt at have på i længden. Vores erfarne optikere hjælper dig til at finde de cykelbriller, der sidder optimalt på dig. Mange cykelbriller designes med silikonepuder ved næsen og bag ørerne, som hjælper med at holde brillerne på plads - også i høj fart og hvis du begynder at svede. Samtidig kan det være en god idé at vælge cykelbriller med buet glas, så brillerne lukker tæt ind til ansigtet, og dine øjne beskyttes mod støv og insekter på turen.

 1. 1

  Tag din hjelm med til optikeren, så du kan teste, at cykelbrillerne ikke generer, når du har hjelmen på.

 2. 2

  Vælg cykelbriller med brede synsfelter.

 3. 3

  Vælg cykelbriller der sidder godt fast, men samtidig er nemme at tage af og på, når du er på farten.

 4. 4

  Test forskellige farvebehandlinger af brilleglasset hos din optiker.

Cykelbriller med læsefelt

Et læsefelt er måske ikke det første, du overvejer, når du skal have cykelbriller – ikke desto mindre kan det være meget praktisk at have, hvis du bruger glidende overgang til hverdag. Selvom du sandsynligvis kigger ud i horisonten og nyder dine omgivelser langt det meste af tiden, når du cykler, så kan det være nødvendigt at navigere rute via et kort eller en GPS. I de tilfælde vil et læsefelt i cykelbrillen være praktisk, så du både er sikret et skarpt syn på lange og korte afstande.

Rentefri betaling

Køb dine cykelbriller i dag og fordel betalingen over 12-24 måneder.

Det koster IKKE ekstra

Med rentefri betaling er der ingen udbetaling, renter eller gebyrer.

Cykelbriller med styrke starter med en synstest

Hvis du har brug for cykelbriller med styrke, er dit første skridt at bestille en synstest hos din lokale Nyt Syn. Book tid online når det passer dig – så hjælper vi dig med at finde de perfekte cykelbriller og styrkeglas til dig.

Brug ikke fotokromiske cykelbriller

Selvom det kan være fristende at vælge fotokromiske glas til cykelbrillerne, anbefales det ikke. ZEISS PhotoFusion X er et farveskiftende brilleglas, der hurtigt skifter fra klare glas til solbrilleglas. Men da du bevæger dig i meget høj fart på en cykel, kan der potentielt opstå farlige situationer, hvis glassets ikke skifter fra mørk toning til klart glas hurtigt nok, når du eksempelvis kører igennem en mørk tunnel.

Som alternativ vil en cykelbrille med gul toning være en mere trafiksikker løsning. Gult glas skærper dit syn i både sollys og i mørkere omgivelser. Din lokale Nyt Syn optiker giver dig altid grundig vejledning i, hvilket brilleglas der vil være det optimale for dig og dit syn med udgangspunkt i en meget grundig synsprøve.

Kontaktlinser til cykelturen

Med kontaktlinser er du fri for cykelbriller med styrke, når du stamper i pedalerne. Hos Nyt Syn har vi moderne kontaktlinser til alle – både hvis du er langsynet, nærsynet, har bygningsfejl eller brug for glidende overgang. Din lokale Nyt Syn optiker vejleder dig, hvis du ønsker at prøve kontaktlinser til cykelturen. Vi anbefaler dog altid at have et par cykelbriller med på farten, så dine øjne beskyttes imod insekter og snavs. Samtidig er det en god idé at bruge cykelbriller med solglas på de solrige dage, så dine øjne er beskyttet imod solens skadelige UV-stråler.