Solbriller

Hos Nyt Syn har vi solbriller til enhver smag. Bliv inspireret i vores store udvalg her. Sortimentet kan variere fra butik til butik.

Vælg solbriller online - prøv dem i butikken

Vælg op til 4 solbriller online, som du gerne vil prøve i din lokale butik. Vi kan næsten altid skaffe dem hjem og giver dig besked, når de ligger klar til dig. Gå på opdagelse i udvalget herunder, klik på dine favoritter, og vælg den butik, hvor du vil prøve dem. Sortimentet kan variere fra butik til butik.

  • {{::filter.name}}
  • Alle filtre

Mærker i din lokale butik

Her kan du se de mærker, som du også kan få i din lokale Nyt Syn butik

{{productListCtrl.totalResultCount}}
Nedenstående udvalg er ikke nødvendigvis det komplette butiksudvalg.
{{productListCtrl.totalResultCount}}
  • {{::option.name}} ({{option.topLevelName}})

{{productListCtrl.productCountTextMobile}}

{{productListCtrl.productCountTextDesktop}}

En solbrille til enhver lejlighed

Hos Nyt Syn elsker vi solbriller. De kan sætte prikken over i’et på ethvert outfit, hjælpe dig med at præstere bedre når du f.eks. dyrker motion og de passer godt på dine øjne og dit syn. Derfor fører vores butikker altid et stort udvalg af smarte solbriller. Her på siden kan du se et udvalg af brands og modeller, men fordi vores butikker er selvstændige, har de alle et helt unikt udvalg, som de selv udvælger, så udvalget varierer fra butik til butik.

Vi forhandler designersolbriller fra både danske og internationale brands, og så har vi selvfølgelig også de klassiske og kendte solbrillemærker på vores hylder. Vores sortiment spænder bredt, og vi har solbriller i mange forskellige prisklasser. Hos os kan du både købe luksussolbriller, billigere alternativer og dem midt imellem. Du kan dog altid være sikker på, at de passer godt på dine øjne. Når du køber dine solbriller med styrke hos Nyt Syn får du nemlig altid fuld UV-beskyttelse i solglassene fra ZEISS. Det betyder, at du ikke blot ser smart ud. Dine øjne er også godt beskyttede imod solens skadelige UV-stråler, når du nyder det skønne sommervejr.

Hvis du bruger briller til dagligt, er en lækker solbrille med styrke nærmest en nødvendighed. Den kan gøre køreturen til en fornøjelse og sikrer dig et klart syn hele dagen på stranden. Alle vores solbriller fås selvfølgelig også uden styrke til dig, som ser skarpt i forvejen, eller som gerne vil have et par solbriller, du kan bruge sammen med kontaktlinser.

Solbriller til hele døgnet 
Vil du gerne slippe for at tage dine solbriller af og på hele tiden? Så er Adaptive Sun solbrilleglas fra ZEISS lige noget for dig! Disse specialkonstruerede brilleglas tilpasser automatisk glassets farvemæthed ud fra, hvor lyst det er. Så kan du bruge brillerne hele dagen – både når det er overskyet og solrigt vejr. Solbriller med dette intelligente brilleglas giver dine øjne fuld beskyttelse imod solens UV-stråler og reducerer genskin fra solens stråler. Adaptive Sun fås i fire forskellige farver, så du selv kan specialdesigne dine solbriller til dig og din stil. Læs mere om ZEISS Adaptive Sun solbrilleglas her.

Solbriller til hele familien 
Hos din lokale Nyt Syn optiker finder du et håndplukket udvalg af smarte solbriller til både mænd og kvinder. Er du på udkig efter solbriller til børn, kan du kontakte din lokale Nyt Syn optiker og se udvalget af børnesolbriller i butikken. Find din nærmeste Nyt Syn her.

Udvalget i de enkelte Nyt Syn butikker kan variere, da din lokale optiker selv nøje udvælger det sortiment, der findes i butikken. Derfor kan du altid finde et helt unikt udvalg af smarte solbriller i Nyt Syn – også nogle, som du måske ikke finder andre steder.

Solbriller med styrke

Har du behov for solbriller med styrke, så kan du frit vælge mellem vores mange lækre modestel. Du har frit valg på alle hylder, for vi kan sætte solglas med styrke i alle vores smarte solbrillestel. Hos os behøver du nemlig ikke gå på kompromis med designet for at få et skarpt syn.

Når du har fundet det solbrillestel, du synes bedst om, sætter vi solglas i din solbrille med den styrke, som passer nøjagtig til dine øjne. Vi forhandler udelukkende kvalitetsbrilleglas i topkvalitet fra ZEISS, så du kan være sikker på, at du får brilleglas af højeste kvalitet, når du køber solbriller med styrke hos vores dygtige optikere. Det vigtigste for os er, at du får mest muligt ud af dit syn, og derfor forhandler vi et af de bedste solbrilleglas på markedet. Alle vores solbriller med styrke har fuld UV-beskyttelse, så du trygt kan nyde de solrige dage uden bekymring for solens UV-stråler.

Ønsker du ikke en separat solbrille, har vi flere muligheder for at kunne give dig den optimale solbrilleløsning. Farveskiftende brilleglas kunne måske være noget for dig, så du får både briller og solbriller i det samme stel. Det er også muligt at få clip-on solbriller til langt de fleste brillestel, så du selv kan forvandle dine briller til solbriller.

Solbriller med minusstyrke eller plusstyrke
Vi kan lave solbriller med styrke til dig, uanset om du er nærsynet, langsynet eller bygningsfejl. Hvis du har brug for den samme styrke i hele glasfladen, laver vi en solbrille med enkeltstyrke til dig. Det kan eksempelvis være til dig, der er langsynet, og har et skarpere syn på lang afstand end på korte afstande. I så fald kan et par solbriller med plusstyrke korrigere din langsynethed. Omvendt kan solbriller med minusstyrke korrigere dit syn, hvis du er nærsynet og har udfordringer med at se genstande på lang afstand. Læs mere om solbriller med plusstyrke og minusstyrke.

Solbriller med flerstyrkeglas
Har du behov for synskorrektion på flere afstande, vil en solbrille med læsefelt være den mest optimale løsning for dig. Her kan vi specialdesigne dine solbriller med én styrke i det felt af glasset, som du bruger, når du ser på lang afstand, og en anden styrke i det område af glasset, som du bruger, når du ser på kortere afstande. 

Hvis du er vant til at have flerstyrkeglas i dine hverdagsbriller, kan det være meget forstyrrende at skifte til solbrilleglas med enkeltstyrke eller måske helt uden styrke i solglasset. Derfor tilbyder vi naturligvis at sætte solglas med flerstyrke i de fleste af vores smarte solbrillestel, så du ser klart, når solen skinner på alle afstande. Vi optimerer dine solbriller med flerstyrkeglas efter dit synsbehov ved hjælp af avanceret computerteknologi og specialdesigner glassene til din ansigtsform, livsstil, arbejde og vaner. Vores dygtige optikere står altid klar til at hjælpe dig, hvis du vil høre mere om solbriller med flerstyrkeglas. Bestil tid online til en gratis synstest hos din nærmeste Nyt Syn optiker og hør mere om dine muligheder.

Billige solbriller kan være i vejen for et godt syn

Der er et stort marked for billige solbriller online, i supermarkeder og detailbutikker. Desværre er de færreste klar over, at de billige solbriller ikke nødvendigvis beskytter øjnene imod solens skadelige UV-stråler. Clip-on solbrilleglas er også meget populære for tiden, men ligesom med de billige solbriller yder Clip-on solbrillerne ikke nødvendigvis fuld UV-beskyttelse. Solbrilleglas er nemlig ikke bare glas. Der kan være stor forskel i glaskvaliteten og ikke mindst mængden af UV-beskyttelse. Men du bør ikke spare på dine øjnes sundhed, for det kan godt betale sig at investere i et par kvalitetssolbriller. Det vil dine øjne takke dig for!

Billige solbriller beskytter ikke nødvendigvis dine øjne
Nogle har oplevelsen af, at de billige solbriller kan gøre det mere behageligt at færdes i stærk sol, da det tonede solbrilleglas uden UV-filter kan dæmpe følelsen af genskin fra solens stråler. Men da en mængde af UV-strålerne kan trænge igennem de billige solbrilleglas uden UV-filter, er dine øjne ikke fuldt beskyttede mod de skadelige stråler. 

Solbrilleglas fra ZEISS har fuld UV-beskyttelse
Vi går ikke på kompromis med dine øjnes sundhed. Derfor forhandler vi solbrilleglas fra ZEISS, der yder fuld UV-beskyttelse. Det betyder, at dine øjne er beskyttede imod solens stråler, så du kan færdes trygt på de solrige dage. Solbrilleglas fra ZEISS med fuld UV-beskyttelse reducerer chancen for tidlig aldring af øjne og huden omkring øjnene, og risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme som grå stær og hudkræft mindskes. Læs mere om ZEISS' UV-beskyttelse her.

Køb ikke solbriller med styrke online
Det er muligt at købe solbriller med styrke online og i supermarkeder, men det er ikke en optimal løsning for dine øjne. Solbrillerne med styrke, som du kan bestille online, har ofte én standardstyrke i begge brilleglas og tager ikke højde for, at det faktisk er de færreste, der bruger samme styrke på begge øjne.

Man kan blive fristet til at købe solbriller med styrke online, fordi det er nemt og hurtigt. Men det er ikke hensigtsmæssigt at købe styrkebriller, hvis du ikke har fået et synstjek hos en optiker. Så ved du nemlig ikke, om du har behov for plus- eller minusstyrke og hvor meget styrke du har behov for. De billige solbriller med styrke, kan oftest ikke korrigere for bygningsfejl, som mange af os har større eller mindre grad. Solbriller med forkert styrke kan faktisk hos de fleste gøre mere skade end gavn. Man kan eksempelvis opleve at få hovedpine, trætte øjne og andre gener, hvis det er nødvendigt at anstrenge for at se med en brillestyrke, der ikke passer til synet.

Sportssolbriller med styrke

I mange sportsgrene er præcision og timing afgørende for gode resultater, men når du blændes af solens stråler, får du ikke det optimale ud af dit syn. Derfor er det vigtigt at have gearet i orden hvad angår sportssolbriller, hvis du dyrker sport eller er meget aktiv til hverdag. På den måde passer du godt på dine øjne og sikrer, at du kan yde dit bedste i din foretrukne udendørs sportsgren.

Sportssolbriller med styrke er uundværlige, hvis du bruger briller til daglig. Heldigvis kan vi montere både solglas og almindelige glas med styrke i alle sportsbriller, så du har et skarpt syn uanset om solen skinner eller ej. Vi kan hjælpe med både cykelbriller med styrke og løbebriller med styrke, så du har de bedste forudsætninger for at præstere dit bedste. Både vores solglas og almindelige brilleglas fra ZEISS yder fuld UV-beskyttelse, så dine øjne er godt beskyttede imod solens stråler, når du er aktiv udendørs.

Sportssolbriller med og uden styrke
Lige meget om du er på udkig efter sportssolbriller med eller uden styrke, så har vi en solbrille til dig og din favoritsportsgren. Hvis du enten har svært ved at se genstande langt væk eller tæt på, så kan en sportssolbrille med enkeltstyrke være den rigtige løsning for dig. En sportsbrille med enkeltstyrke kan korrigere dit syn dér, hvor du er udfordret på synet. Hvis du oplever synsudfordringer på flere afstande, vil en sportssolbrille med flerstyrkeglas være den rigtige løsning for dig. Vores optikere står klar til at hjælpe og vejleder dig i hvilken type sportssolbrille og styrke, der er den optimale for dine øjne og favoritsportsgren.

Sportssolbriller med polariseringsfilter
Hvis du særligt generes af genskin fra solens stråler fra overflader, så kan det være en god idé at få polariseringsfilter i dine sportssolbriller. Det er særligt i vandsport, at polariserede solbriller kan gavne, da polariseringsfiltret filtrerer solens genskin i vandet fra, så du ikke i lige så høj grad føler dig blændet. Polariseringsfilter kan være væsentligt at overveje for dig, der eksempelvis sejler, fisker eller bruger meget tid på eller ved vandet. Mange oplever desuden, at filteret også er behageligt i andre aktiviteter som cykling og bilkørsel, hvis du føler dig generet af genskin fra vejen.

Du kan få polariseringsfilter i dine sportssolbriller, uanset om du har behov for plusstyrke, minusstyrke eller slet ikke har behov for styrke. Bestil en uforpligtende synstest hos din lokale Nyt Syn optiker, så undersøger vi dit syn og finder den rette sportssolbrille til dig.

Oplev udvalget af sportssolbriller med og uden styrke
Hos Nyt Syn finder du et bredt udvalg af solbriller optimeret til sport og udendørs aktiviteter, som vi kan tilpasse nøjagtigt til dine øjne. Foretrækker du sportssolbriller med gule glas, der optimerer dit kontrastsyn? Eller dyrker du vandsport og har behov for polaroid solbriller? Vi hjælper dig med at finde den rette sportssolbrille til dig og din favoritsportsgren, så du kan præstere dit yderste.

Moderigtige solbriller til enhver smag

Når solen står højt på himlen, er solbriller nærmest en uundværlig del af garderoben. Solbriller er praktiske, beskytter dine øjne, og samtidig er de et smart accessory til dit outfit. Hos Nyt Syn finder du solbriller i mange farver, faconer og modeller, der kan fremhæve din personlige stil. Er du til tidsløse klassikere som den altid smarte pilotbrille? Eller er du på udkig efter en mere vovet statementsolbrille, der følger de nyeste trends? Så kig forbi din lokale Nyt Syn, der har hylderne fyldt med alle nyhederne fra mange populære brands.

Hvis du synes, at det kan være svært at finde solbriller, der passer til dig, så vi klar til at hjælpe dig på vej. Der er nogle helt generelle anbefalinger om stelformer og -størrelse ud fra din ansigtsform. Har du et rundt ansigt, kan en kantet solbrille få dit ansigt til at fremstå smallere. Har du derimod et firkantet ansigt, kan runde solbriller afrunde dit ansigt. Din lokale Nyt Syn optiker kan hjælpe dig med disse generelle anbefalinger, men vil i lige så høj grad vejlede dig med udgangspunkt i din stil og personlighed. Vi ved nemlig, at generelle anbefalinger kun er netop det: Anbefalinger. Og derfor kan det være en bedre løsning for dig at gå med en solbrille, der bryder med ”reglerne”. Det vigtigste for os er, at du går hjem med en solbrille, der passer nøjagtigt til dig.

Slå dig løs i vores store udvalg af solbriller online og bliv inspireret af alle vores fede modeller fra både små designere og store modehuse. Når du har kigget nok, er du velkommen i din lokale Nyt Syn butik for at se butikkens unikke udvalg og prøve dine nye solbriller. Du kan også allerede nu bestille en tid til en uforpligtende synstest eller ved at ringe til din nærmeste optikerforretning. Så står vi klar til at tage imod dig.

Book en uforpligtende synstest her >

Det femte solråd

At UV-stråler kan være farlige for vores hud, ved vi allesammen. Vi er også alle blevet indprentet de fire solråd: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet. Derudover burde man tilføje det femte ’S’ – solbriller. Dine øjne og dit syn kan nemlig også tage skade af for meget UV-stråling. Solens UV-stråler kan give smertefulde øjeninflammationer, føre til synsnedsættende forandringer på nethinden, give grå stær før tid samt celleforandringer og rynker omkring øjnene.

Så, udover at være en vigtig del af dit outfit, passer solbriller også godt på dit syn. Derfor er det vigtigt, at dine solbriller både ser godt ud og har glas med fuld UV-beskyttelse. Solbriller helt uden UV-filter er nemlig ikke optimale for dine øjne, da en mængde af solens skadelige stråler så kan trænge igennem brilleglasset og ind i dine øjne. Derfor har ZEISS udviklet en UV-beskyttelse, der nu er standard i alle ZEISS brilleglas. Med ZEISS glas i dine briller og solbriller er dine øjne beskyttet mod UV-stråler hele året rundt.