Gule glas er ikke optimale til natkørsel

Generes du af blænding fra modkørende trafik, er brugen af kørebriller med gult glas ikke den optimale løsning. Gult glas filtrerer blåt lys fra f.eks. LED billygter fra, og du vil derfor opleve færre blændinger fra modkørendes forlygter. Men de gule glas dæmper lysintensiteten generelt, og derfor forringes dit nattesyn. Det går især ud over dit perifere syn, så det bliver vanskeligere for dig at nå at registrere f.eks. cyklister og fodgængere, som bevæger sig ind foran bilen fra siden. Du når simpelthen ikke at se dem, før de er inde i dit centrale synsfelt.

Dit perifere syn er vigtigt i trafikken

En lille del af øjets nethinde kaldet Macula giver os det skarpe syn, farvesyn og kontrastsyn. Den øvrige del af nethinden giver os orienteringssyn og nattesyn, der især hjælper os til at se bevægelser - også kaldet det perifere syn. Når du benytter briller med gule glas til natkørsel, kan du blive udfordret på dit perifere syn, da stavcellerne i øjet er afhængige af lys. De gule glas filtrerer alt blåt lys fra, også det du skal bruge til at se godt i mørke med, og dit generelle nattesyn bliver nedsat. I trafikken betyder det, at du får sværere ved at se objekter ude i siden af dit synsfelt. Du ser dem først, når de kommer ind i dit centrale synsfelt, og derfor bliver din reaktionstid ikke optimal.

Blændinger er ubehagelige

Mange af os har oplevet ubehag ved at køre bil i mørke på grund af blændinger fra gadelygter og modkørende bilisters forlygter. Forlygter med LED-lys, der har et blåt skær, kan efterlade os i flere sekunders blindhed.

DriveSafe fra ZEISS er en trafiksikker kørebrille

Mange oplever en mere behagelig køreoplevelse, når de anvender gule briller til natkørsel, fordi denne type brilleglas filtrerer alt blåt lys fra. Der er bare ikke mange bilister, der ved, at de gule briller faktisk kan give et endnu dårligere nattesyn, fordi vores øjne har brug for en vis mængde blåt lys for at se skarpt i mørket. Til sammenligning har DriveSafe brilleglas fra ZEISS en særlig overfladebehandling, der kun filtrerer ca. 18% af det blå LED-lys fra. Det er nok til, at du kan drage fordel af lysets positive egenskaber, men får dæmpet oplevelsen af blænding fra modkørende bilister om natten.

Hvad mener vores kunder om ZEISS DriveSafe?

Vi har mange tilfredse kunder, der har gode oplevelser med deres DriveSafe-brilleglas fra ZEISS. Læs nogle af dem her:

★★★★★ - Christina fra Ebeltoft

★★★★★ - Christina fra Ebeltoft

Det VIRKER!! Er så glad for mine DriveSafe-briller!

★★★★★ - Tonny fra Ans

★★★★★ - Tonny fra Ans

DriveSafe kan anbefales til dem, der kører meget. Har det selv i mine briller, og det er nogle af de bedste penge jeg har brugt!

★★★★★ - Sabrina fra Jyderup

★★★★★ - Sabrina fra Jyderup

Jeg er så glad for DriveSafe! De gør det så meget nemmere at køre i mørke

Gule glas kontra DriveSafe glas

Modsat gulbrillens absorptionsprincip er DriveSafe-glasset designet til ikke blot at dæmpe lys fra modkørende. DriveSafe glasset fra ZEISS har en særlig funktion, der gør det lettere for øjet at udnytte det sparsomme lys ved at fokusere de enkelte lysstråler bedre på nethinden. Det betyder, at de fleste oplever et bedre nattesyn med bedre fokus og skarpere kontraster, samtidig mindskes ubehaget ved blændinger fra modkørende bilister.

Test om DriveSafe fra ZEISS kan hjælpe dig

Du er ikke alene, hvis du oplever udfordringer med at se i mørke, når du kører bil. ZEISS DriveSafe har hjulpet mange bilister til et mere afslappet syn ved kørsel i mørke. Med en hurtig test online kan du få en indikation af, om DriveSafe fra ZEISS kan hjælpe dig til et skarpere nattesyn.

Brug briller med gule glas i dagslys

Briller med gule glas kan være gode at benytte i dagslys, fordi de skærper kontraster og fjerner blændinger. Derfor bliver de ofte benyttet til jagt, fiskeri, cykelløb og lignende aktiviteter.

Brug ikke gule briller til natkørsel

Som bilist kan det være vanskeligt at se klart, når det er mørkt eller i dårligt vejr - og det kan gøre én utryg i trafikken. For at undgå dette har mange danskere købt de såkaldte kørebriller med gult glas, som et ekstra sæt briller, de har liggende i bilen. De gule brilleglas giver dig, som bilist, følelsen af, at du får et bedre og skarpere nattesyn. Det de færreste ved er dog, at det kan være farligt at benytte gulfilterbriller til natkørsel, fordi de nedsætter dit perifere syn. Der findes et mere trafiksikkert alternativ. Med ZEISS DriveSafe glas i dine briller, kan du få en hverdagsbrille, der er optimeret til kørsel - også om natten og i dårligt vejr.

DriveSafe fra ZEISS - ikke bare en kørebrille

Med ZEISS DriveSafe i brillestellet vil de fleste opleve at få et bedre nattesyn ved kørsel i mørke, men de kan faktisk også give et skarpere syn i dagslys. DriveSafe fra ZEISS er nemlig mere end bare en kørebrille, da du kan bruge dem som almindelig hverdagsbrille. Med ZEISS DriveSafe får du en hverdagsbrille og kørebrille i samme stel, så du altid har et skarpt syn både i dagslys og mørke.

Er du udfordret på dit nattesyn?

Oplever du, at det kan være ubehageligt at køre bil i mørke, så kan ZEISS DriveSafe mørkebriller måske hjælpe dig til et mere afslappet syn i mørket.

Gul toning er ikke optimalt til mørkekørsel

Vores øjne har behov for lys, for at vi får mest muligt ud af vores syn, men når vi kører i mørke er vores øjne på overarbejde, da mængden af lys begrænset. Når vi bruger mørkebriller med gule eller orange glas, filtreres yderligere en del af lyset fra. Der findes gule kørebriller med varierende intensiteter i glastoningen. Nogle gule glas har en mørk toning, mens andre har en lys. Men uanset hvilken gul toning glasset har, vil det filtrere en en del af lyset fra, og det vil nedsætte synet i det perifere synsfelt. De gule og orange brilleglas er derfor ikke optimale til natkørsel, uanset hvilken intensitet toningen har.

DriveSafe uden styrke - til dig, der ikke bruger briller hver dag

Hvis du bruger kontaktlinser eller ikke har behov for briller til hverdag, kan et par DriveSafe natkørebriller fra ZEISS godt være løsningen på dine udfordringer med blændinger fra modkørende. ZEISS DriveSafe er fremstillet som en kørebrille og hverdagsbrille i ét stel, men du kan sagtens nøjes med at bruge dem som natkørebrille, hvis du ikke bruger briller til hverdag.

Et skarpt nattesyn er vigtigt ved natkørsel

Det er vigtigt for din sikkerhed, at have et skarpt nattesyn ved kørsel i mørke. Det dårlige nattesyn kan forlænge din reaktionstid, og det er vigtigt at kunne reagere hurtigt bag rattet, for at du kan føle dig tryg og sikker i trafikken. Jo tidligere du opdager, at du har synsudfordringer i mørke, jo bedre muligheder har du for at reagere, så du trygt kan færdes i trafikken efter mørkets frembrud. Har du mistanke om, at du har et dårligt nattesyn?

★★★★★ - Fra Christine Barholt

★★★★★ - Fra Christine Barholt

"Bliver nødt til at gøre reklame for DriveSafe. Både min mand og jeg har haft DriveSafe i vores ZEISS glas igennem flere år. Det virker rigtig godt, når man kører i mørke. Man undgår blændinger fra billygter og fra lysreklamer. Det kan varmt anbefales."

"Det virker rigtig godt, når man kører i mørke"

★★★★★ - Fra Helmer Biseth

★★★★★ - Fra Helmer Biseth

"DriveSafe er bare godt! TAK for rigtig gode nye brilleglas! Jeg er overrasket over, at de er blevet så gode. Det er som om Aarhus Kommune har skruet op for lyset her i Aarhus. I dagslys er mit syn også blevet klarere og mere skarpt - som om jeg har fået storskærmsudsigt."

"DriveSafe er bare godt!"

Orange glas er ikke optimale til kørsel i mørke

Orange briller bør ligesom gulfilter brillerne ikke benyttes til kørsel i mørke, da denne type glastoning også filtrerer så meget lys ude, at det kan være vanskeligt at se personer i vejkanten. Generelt anbefales det kun at bruge farvede brilleglas i dagslys. Glassene i dine mørkebriller bør altid være transparente, så du kan være helt sikker på, at du får det mest optimale ud af dit syn ved kørsel i mørke.

Føler du dig utryg ved kørsel i mørke og dårligt vejr?

Oplever du udfordringer med at se i mørke, bør du bestille en tid til en synsprøve hos din lokale optiker og få undersøgt, om dine udfordringer kan afhjælpes ved en brille med ZEISS DriveSafe.

Brug ikke polariserede brilleglas til kørsel i mørke

Du bør aldrig anvende polariserede brilleglas eller solbriller til natkørsel, da det kan forringe dit nattesyn markant. Bliver du generet af blænding fra modkørende bilister om natten, kan det være fristende at bruge polariserede brilleglas, fordi de filtrerer genskin og skarpt lys fra, så nogle bilister oplever natkørslen mere behageligt. Men faktisk filtrerer disse brilleglas for meget lys fra, så dit nattesyn forringes yderligere. Polariserede brilleglas vil gøre det mere vanskeligt at se kontraster og detaljer i trafikken, og det har en afgørende betydning for din evne til at navigere og orientere dig i mørket. Føler du behov for natkørebriller er ZEISS DriveSafe brilleglas et trafiksikkert alternativ til polariserede brilleglas.

Brug farvede brilleglas til sport

Gule og orange brilleglas kan være kontrastforstærkende i dagslys, og derfor kan de være ganske gode at anvende til eksempelvis jagt, fiskeri og golf.

Gule clip on kørebriller er ikke optimale i mørke

De gule briller eksisterer også som clip on brilleglas, hvor der kan monteres et sæt gule glas ovenpå hverdagsbrillen for at dæmpe blændinger ved natkørsel. Det kan syne som en god idé, da mange brillebrugere så undgår at skifte styrkebrillerne ud med de gule briller, hvilket har konsekvenser for bilistens syn. Med de gule clip on brilleglas, kan bilisten beholde sine briller på og derved bevare sit skarpe syn og samtidig dæmpe blændinger fra modkørende med de gule glas. Desværre er det ikke en optimal løsning, da de gule clip on brilleglas også nedsætter bilistens perfiere syn, så det kan være vanskeligt at se cyklister og fodgængere i vejkanten. Med ZEISS DriveSafe har du kørebrille og hverdagsbrille i ét stel, så du altid har mørkebrillerne med dig, når du skal køre bil. Det betyder, at du behøver ikke gå på kompromis med hverken skarpsyn eller nattesyn.

Du er ikke alene

En undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke viser, at rigtig mange danske bilister føler sig utrygge ved at køre i mørke eller dårligt lys. Utrygheden skyldes, at bilisterne ofte føler sig blændet af modkørende bilister og har svært ved at orientere sig og se cyklister, vejskilte m.m. Få tjekket om der er hjælp at hente med et par kørebriller til mørke med DriveSafe glas fra ZEISS. Du kan få natkørebrillerne med en styrke, der er tilpasset præcist til dine øjne, men de kan også fås helt uden styrke for dig, der bruger kontaktlinser eller ikke til dagligt har behov for briller.