Føler du dig ofte "natteblind"?

Har du svært ved at se, når det er mørkt, og undgår du helst at køre bil i aften- og nattetimerne? Rigtig mange af os oplever vanskeligheder ved at køre bil i mørke på grund af dårligt nattesyn – men der er en løsning på problemet.

Har du brug for natbriller, når du kører bil i mørke?

Undgår du helst at køre i mørke?
En del bilister vil kunne nikke genkendende til, at det er sværere og mere anstrengende at køre bil i mørke end i dagslys, og at deres nattesyn ikke er helt, som de kunne ønske det. Nogle finder kørsel i mørke så ubehageligt, at de lader helt være. De planlægger sig ud af det, så de ikke behøver at køre bil om aftenen og natten, eller de beder en medrejsende være chauffør på køreturen. Andre sætter sig ind bag rattet uden at tænke nærmere over det og kører ugeneret, glad og gerne gennem natten.

Kører du bil i mørke og bevæger dig f.eks. fra en vej med gadebelysning og ind i en mørk skov, kan der gå flere minutter, før dine øjne har vænnet sig helt til mørket, og du kan se skarpt. For nogle mennesker bliver synet aldrig helt skarpt, og de vil derfor ofte føle sig utrygge ved bilkørsel i mørke og i dårligt vejr.

Dårligt nattesyn giver langsom reaktionstid i trafikken
Et dårligt nattesyn kan give dig en langsommere reaktionstid og gøre det svært for dig at identificere eksempelvis fodgængere og cyklister i vejkanten. Med et dårligt nattesyn vil du typisk også føle dig voldsomt generet af blænding fra modkørende bilister.

Hvad sker der med vores øjne i mørke?
Øjet tilpasser sig normalt til det lysniveau, der er i omgivelserne. Denne tilpasning er vigtig for evnen til at se under forskellige lysforhold. Rent optikfagligt har øjet to slags sanseceller: Kaldet stave og tapper. Stavene er de mest følsomme, og dem bruger vi i mørke, når lysmængden er meget lav. Derimod giver tapperne os det skarpe lys og farverne. Da tapperne kræver mere lys for at fungere, mister vi evnen til at skelne detaljer og til at se farver, hvis der ikke er særlig meget lys. 

Jo ældre vi bliver, desto længere tid tager det for øjnene at omstille sig fra lys til mørke. Det er en af årsagerne til, at især ældre mennesker ofte føler sig usikre i trafikken i mørke.

Kørebriller kan være en løsning
Føler du dig generet af dårligt syn, når du kører i mørke, så kan du overveje at få lavet en synstest. Ved en simpel synstest i simuleret mørke vil optikeren kunne afgøre, om du lider af generende natteblindhed, og samtidig afgøre om kørebriller vil være en god løsning for dig.

Lider du af natteblindhed?

Mange bilister har svært ved at se i mørke. Tag natteblindhedtesten og find ud af, om du også oplever natteblindhed ved bilkørsel. Måske briller til kørsel i mørke kan være svaret på dit problem!

Briller til natteblindhed fra ZEISS

Briller til natteblindhed fra ZEISS kan dæmpe ubehaget ved blændinger fra modkørende biler, styrke kontrastsynet og lette hurtige fokusskift, så du kan føle dig tryg, når du kører bil i mørke. Vi kan specialdesigne styrken i dine natbriller individuelt til dig, så du får det optimale ud af dit syn, når du kører i mørke. Vores øjne er konstant på overarbejde for hele tiden at justere efter de skiftende lysforhold, når vi kører bil, og det kan for mange være meget ubehageligt og utrygt at opleve natteblindhed ved bilkørsel. Med DriveSafe brilleglas fra ZEISS kan du nemt undgå natteblindhed.

Dæmper blændinger

ZEISS DriveSafe dæmper blændinger fra modkørende bilister i trafikken

Skærper dit syn

ZEISS DriveSafe skærper dit syn, så du ser klarere i mørke og dårligt lys

Letter fokusskift

ZEISS DriveSafe gør det lettere at skifte fokus mellem vejen og instrumentbrættet

Kørebrille og hverdagsbrille i ét stel

Med ZEISS DriveSafe i dine briller får du meget mere end en kørebrille. Den helt særlige brilleglasteknologi dæmper ubehaget ved blændinger og skærper dit kontrastsyn i mørket - men du kan sagtens bruge din DriveSafe-brille i dagslys. Kørebrillerne har nemlig et helt almindeligt transparent brilleglas uden farve, så du ikke behøver have en separat kørebrille liggende i bilen. Vi skræddersyer dine brilleglas nøjagtigt til dine øjne, så du får et skarpt syn - også i dagslys.

Vi har flere muligheder for at hjælpe dig!

Ud fra dine udfordringer og behov, hjælper vi dig med at finde den rigtige løsning på dit problem. Hvilken løsning, der er den rigtige for dig, kommer helt an på, hvilke udfordringer du oplever, når du kører i mørke. Kig ind til din lokale Nyt Syn optiker, som kan hjælpe dig med at finde den helt rette synsløsning til netop dine øjne. Læs om vores muligheder for at hjælpe dig herunder...

Korrekt styrke til dine øjne

Hvis du oplever udfordringer med natteblindhed, har vi flere muligheder for at hjælpe dig til et skarpere nattesyn. Det kan være, at vi kan løse problemet med et par nye briller eller kontaktlinser, der har den rette styrke til dine øjne.

Skræddersyet synsløsning til dig

Måske den rigtige løsning for dig er at få skræddersyede brilleglas med i.Scription, som vi tilpasser nøjagtigt til dit syn med 25 gange større nøjagtighed end traditionelle brilleglas.

ZEISS DriveSafe brilleglas

ZEISS DriveSafe brilleglas kombineret med i.Scription kan være den rigtige løsning for dig, der både har svært ved at se i mørke og føler sig generet af blændinger i trafikken.

Brug for kørebriller?

Få ZEISS DriveSafe - trafiksikre hverdagsbriller, der kan reducere ubehag ved blænding fra modkørende bilister.

Mørkeblind eller natteblind?

I daglig tale vil de fleste, der oplever udfordringer med at køre i mørke, nok kalde sig ’natteblinde’. Men faktisk er det en meget lille del af dem, der oplever synsudfordringer i mørke, der reelt er natteblinde - de fleste af os er faktisk mørkeblinde. Natteblindhed er en meget sjælden øjensygdom, hvorimod mørkeblindhed skyldes, at vores øjne har udfordringer med at justere efter vekslende lysforhold.

Natteblindhed kan være tegn på forkert brillestyrke

Hvis du har svært ved at se i mørke, kan det være et symptom på, at du enten har behov for briller, kontaktlinser eller en ny styrke i din nuværende synsløsning. Besøg din lokale Nyt Syn optiker, som kan måle dit syn i dagslys og simuleret mørke. En grundig synsprøve vil kunne afklare, om dit problem kan løses med briller eller linser med en styrke, der passer til din øjne.

Generes du af blændinger i trafikken?

Mange danskere oplever ubehag ved blændinger fra modkørende biler i trafikken ved kørsel i mørke, men heldigvis er der hjælp at hente. ZEISS DriveSafe kan hjælpe dig til et skarpere nattesyn uden generende blændinger, når du færdes i trafikken.

Hvad mener kunderne om DriveSafe-kørebriller?

Vi har mange tilfredse kunder, der har gode oplevelser med deres DriveSafe-brilleglas fra ZEISS. Læs nogle af dem her:

★★★★★ - Christina fra Ebeltoft

★★★★★ - Christina fra Ebeltoft

Det VIRKER!! Er så glad for mine DriveSafe-briller!

★★★★★ - Tonny fra Ans

★★★★★ - Tonny fra Ans

DriveSafe kan anbefales til dem, der kører meget. Har det selv i mine briller, og det er nogle af de bedste penge jeg har brugt!

★★★★★ - Sabrina fra Jyderup

★★★★★ - Sabrina fra Jyderup

Jeg er så glad for DriveSafe! De gør det så meget nemmere at køre i mørke

Hvem ser bedst i mørke?

Ifølge en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Wilke giver 63% af de kvindelige bilister udtryk for, at de er utrygge ved kørsel i mørke, fordi de har svært ved at orientere sig og ofte føler sig generet af de modkørendes lys. Kun 39% af mændene har det på samme måde. Og hvorfor så denne forskel? Der er INGEN fysiologisk forskel på, hvor godt mænd og kvinder ser i mørke! Så måske er mændene bare lidt længere tid om at erkende problemet? Uanset om du er kvinde eller mand, er det altid en god idé at få tjekket dit syn regelmæssigt, så du får optimal livskvalitet og sikrer et skarpt syn i trafikken.

Du er ikke den eneste

Fakta er, at ALLE ser dårligere i mørke - også mennesker med et normalt syn. Hvis du er særligt generet og har udfordringer med dit nattesyn, er der heldigvis hjælp at hente.

Danske bilister er ofte utrygge

En undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke viser, at rigtig mange danske bilister føler sig utrygge ved at køre i mørke eller dårligt lys. Utrygheden skyldes, at bilisterne ofte føler sig blændet af modkørende bilister og har svært ved at orientere sig og se cyklister, vejskilte m.m. Book en synstest hos din lokale optiker og få afklaret, om du kan undgå natteblindhed med et par briller med DriveSafe glas med en styrke tilpasset præcist til dine øjne.

DriveSafe uden styrke

Bruger du linser? Eller har du ikke behov for briller med styrke? Så kan du sagtens få en kørebrille med ZEISS DriveSafe-glas uden styrke. Selvom ZEISS DriveSafe er en hverdagsbrille optimeret til natkørsel, kan du sagtens nøjes med at bruge dem som natkørebrille uden styrke, hvis du ikke bruger briller til hverdag.

Har du store udfordringer med at se i mørke?

Rigtig mange danskere oplever udfordringer med dårligt nattesyn, men hvis dit nattesyn er mere nedsat end gennemsnitligt, kan det være, at du lider af en øjensygdom, der forværrer dit nattesyn. Har du meget store vanskeligheder ved at se i lav belysning, bør du derfor få det undersøgt hos din lokale optiker eller øjenlæge. Øjensygdommen Retinitis Pigmentosa - også kaldet ’natteblindhed’, kan eksempelvis forårsage markant nedsat syn i mørke. Oplever du symptomer på øjensygdommen, bør du få det undersøgt af en fagperson, der kan tilbyde dig rådgivning om muligheden for eventuel behandling.

Få et endnu skarpere nattesyn

Vil du have et endnu skarpere nattesyn bag rattet, anbefaler vi at kombinere DriveSafe brilleglas med ZEISS i.Scription i din næste brille. Vi kan designe brilleglassets styrke mere nøjagtigt efter dit behov med i.Scription, så du får en brille med den helt rigtige styrke. Derfor oplever mange at få et skarpere syn generelt, når de får brilleglas med i.Scription, og det kan derfor også medvirke til skarpere syn i mørke.

Undgå natbriller med gult glas

Som bilist kan det være vanskeligt at se klart, når det er mørkt eller i dårligt vejr - og det kan gøre én utryg i trafikken. For at undgå dette har mange danskere købt de såkaldte kørebriller med gult glas, som et ekstra sæt briller, de har liggende i bilen. Det er dog ikke den optimale løsning, da det gule glas nedsætter dit generelle nattesyn, hvilket ikke er trafiksikkert.

50% af danskerne føler sig utrygge ved at køre i mørke 50% af døgnet er det mørkt i Danmark nu

ZEISS DriveSafe natkørebriller har hjulpet mange danskere til et skarpere og mere afslappet syn bag rattet i mørke – Vil du vide, om DriveSafe kan hjælpe dig?

Hvornår var dit sidste besøg hos optikeren?

Vores syn ændrer sig hele tiden, og derfor er det vigtigt at få lavet en synstest jævnligt, så du altid er sikker på, at du har det skarpest mulige syn. Et af de tidlige symptomer på, at du bør få briller eller en ny styrke i din nuværende synsløsning er udfordringer med at se i mørke. Er det længe siden, du har været forbi en optiker, bør du snart booke en tid til en synstest. Måske oplever du allerede tegn på, at det er tid til et tjek af dit syn?

Øjensygdomme kan forårsage natteblindhed

Der kan være forskellige årsager til, at man oplever natteblindhed, men én af de ting, der har store konsekvenser for vores evne til at se i mørke, er øjensygdomme. Tror du, at årsagen til dine synsudfordringer kan skyldes en øjensygdom, bør du kontakte din lokale øjenlæge, som kan undersøge dit syn og vejlede dig til den rigtige behandling.

Lad dig ikke begrænse af mørket

I vinterhalvåret er det mørkt cirka halvdelen af døgnet i Danmark – men du behøver ikke lade dig begrænse af mørket. Der er nemlig flere ting, vi kan gøre for at afhjælpe problemer med nattesynet. Du fortjener et afslappet syn, når du kører bil – også efter kl. 17.

★★★★★ - Fra Christine Barholt

★★★★★ - Fra Christine Barholt

"Bliver nødt til at gøre reklame for DriveSafe. Både min mand og jeg har haft DriveSafe i vores ZEISS glas igennem flere år. Det virker rigtig godt, når man kører i mørke. Man undgår blændinger fra billygter og fra lysreklamer. Det kan varmt anbefales."

"Det virker rigtig godt, når man kører i mørke"

★★★★★ - Fra Helmer Biseth

★★★★★ - Fra Helmer Biseth

TAK for rigtig gode nye brilleglas! Jeg er overrasket over, at de er blevet så gode. Det er som om Aarhus Kommune har skruet op for lyset her i Aarhus. I dagslys er mit syn også blevet klarere og mere skarpt - som om jeg har fået storskærmsudsigt."

"DriveSafe er bare godt!"

Køb dine DriveSafe-briller lidt ad gangen

Kom ned i din lokale Nyt Syn butik. Her kan du få en uforpligtende synstest og høre mere om rentefri betaling, og om hvordan du kan dele betalingen af dine briller over f.eks. 24 måneder. Det koster dig hverken renter eller gebyrer.