Føler du dig ofte "natteblind"?

Har du svært ved at se, når det er mørkt, og undgår du helst at køre bil i aften- og nattetimerne? Rigtig mange af os oplever vanskeligheder ved at køre bil i mørke på grund af dårligt nattesyn – Men der er en løsning på problemet.

Har du brug for natbriller, når du kører bil i mørke?

Undgår du helst at køre i mørke?
En del bilister vil kunne nikke genkendende til, at det er sværere og mere anstrengende at køre bil i mørke end i dagslys, og at deres nattesyn ikke er helt, som de kunne ønske det. Nogle finder kørsel i mørke så ubehageligt, at de lader helt være. De planlægger sig ud af det, så de ikke behøver at køre bil om aftenen og natten, eller de beder en medrejsende være chauffør på køreturen. Andre sætter sig ind bag rattet uden at tænke nærmere over det og kører ugeneret, glad og gerne gennem natten.

Kører du bil i mørke og bevæger dig f.eks. fra en vej med gadebelysning og ind i en mørk skov, kan der gå flere minutter, før dine øjne har vænnet sig helt til mørket, og du kan se skarpt. For nogle mennesker bliver synet aldrig helt skarpt, og de vil derfor ofte føle sig utrygge ved bilkørsel i mørke og i dårligt vejr.

Dårligt nattesyn giver langsom reaktionstid i trafikken
Et dårligt nattesyn kan give dig en langsommere reaktionstid og gøre det svært for dig at identificere eksempelvis fodgængere og cyklister i vejkanten. Med et dårligt nattesyn vil du typisk også føle dig voldsomt generet af blænding fra modkørende bilister.

Hvad sker der med vores øjne i mørke?
Øjet tilpasser sig normalt til det lysniveau, der er i omgivelserne. Denne tilpasning er vigtig for evnen til at se under forskellige lysforhold. Rent optikfagligt har øjet to slags sanseceller: Kaldet stave og tapper. Stavene er de mest følsomme, og dem bruger vi i mørke, når lysmængden er meget lav. Derimod giver tapperne os det skarpe lys og farverne. Da tapperne kræver mere lys for at fungere, mister vi evnen til at skelne detaljer og til at se farver, hvis der ikke er særlig meget lys. 

Jo ældre vi bliver, desto længere tid tager det for øjnene at omstille sig fra lys til mørke. Det er en af årsagerne til, at især ældre mennesker ofte føler sig usikre i trafikken i mørke.

Kørebriller kan være en løsning
Føler du dig generet af dårligt syn, når du kører i mørke, så kan du overveje at få lavet en synstest. Ved en simpel synstest i simuleret mørke vil optikeren kunne afgøre, om du lider af generende natteblindhed, og samtidig afgøre om kørebriller vil være en god løsning for dig.

Lider du af natteblindhed?

Tag natteblindhedtesten og find ud af, om du også oplever natteblindhed ved bilkørsel. Måske briller til kørsel i mørke kan være svaret på dit problem!

Undgå natteblindhed DriveSafe kørebriller fra ZEISS

Vores øjne er konstant på overarbejde for hele tiden at justere efter de skiftende lysforhold, når vi kører bil, og det kan for mange være meget ubehageligt og utrygt at opleve natteblindhed ved bilkørsel – Men sådan behøver det ikke være! Med DriveSafe brilleglas fra ZEISS kan du nemt undgå natteblindhed, så du trygt kan køre bil i tusmørke og om natten.

Dæmper blændinger

ZEISS DriveSafe dæmper blændinger fra modkørende bilister i trafikken

Skærper dit syn

ZEISS DriveSafe skærper dit syn, så du ser klarere i mørke og dårligt lys

Letter fokusskift

ZEISS DriveSafe gør det lettere at skifte fokus mellem vejen og instrumentbrættet

Brug for kørebriller?

Få ZEISS DriveSafe - trafiksikre hverdagsbriller, der kan reducere ubehag ved blænding fra modkørende bilister.

Kørebrille og hverdagsbrille i ét stel

Med DriveSafe i dine briller får du meget mere end en kørebrille. Den helt særlige brilleglasteknologi dæmper ubehaget ved blændinger og skærper dit kontrastsyn i mørket - men du kan sagtens bruge din DriveSafe-brille i dagslys. Kørebrillerne har nemlig et helt almindeligt transparent brilleglas uden farve, så du ikke behøver have en separat kørebrille liggende i bilen. Vi skræddersyer dine brilleglas nøjagtigt til dine øjne, så du får et skarpt syn - også i dagslys.

Få et endnu skarpere nattesyn

Vil du have et endnu skarpere nattesyn bag rattet, anbefaler vi at kombinere DriveSafe brilleglas med ZEISS i.Scription i din næste brille. Vi kan designe brilleglassets styrke mere nøjagtigt efter dit behov med i.Scription, så du får en brille med den helt rigtige styrke. Derfor oplever mange at få et skarpere syn generelt, når de får brilleglas med i.Scription, og det kan derfor også medvirke til skarpere syn i mørke.

Har du store udfordringer med at se i mørke?

Rigtig mange danskere oplever udfordringer med dårligt nattesyn, men hvis dit nattesyn er mere nedsat end gennemsnitligt, kan det være, at du lider af en øjensygdom, der forværrer dit nattesyn. Har du meget store vanskeligheder ved at se i lav belysning, bør du derfor få det undersøgt hos din lokale optiker eller øjenlæge. Øjensygdommen Retinitis Pigmentosa - også kaldet ’natteblindhed’, kan eksempelvis forårsage markant nedsat syn i mørke. Oplever du symptomer på øjensygdommen, bør du få det undersøgt af en fagperson, der kan tilbyde dig rådgivning om muligheden for eventuel behandling.

Hvem ser bedst i mørke?

Ifølge en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Wilke giver 63% af de kvindelige bilister udtryk for, at de er utrygge ved kørsel i mørke, fordi de har svært ved at orientere sig og ofte føler sig generet af de modkørendes lys. Kun 39% af mændene har det på samme måde. Og hvorfor så denne forskel? Der er INGEN fysiologisk forskel på, hvor godt mænd og kvinder ser i mørke! Så måske er mændene bare lidt længere tid om at erkende problemet? Uanset om du er kvinde eller mand, er det altid en god idé at få tjekket dit syn regelmæssigt, så du får optimal livskvalitet og sikrer et skarpt syn i trafikken.

Du er ikke den eneste

Fakta er, at ALLE ser dårligere i mørke - også mennesker med et normalt syn. Hvis du er særligt generet og har udfordringer med dit nattesyn, er der heldigvis hjælp at hente.

Danske bilister er ofte utrygge

En undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke viser, at rigtig mange danske bilister føler sig utrygge ved at køre i mørke eller dårligt lys. Utrygheden skyldes, at bilisterne ofte føler sig blændet af modkørende bilister og har svært ved at orientere sig og se cyklister, vejskilte m.m. Book en synstest hos din lokale optiker og få afklaret, om du kan undgå natteblindhed med et par briller med DriveSafe glas med en styrke tilpasset præcist til dine øjne.

Hvad mener kunderne om DriveSafe-kørebriller?

Vi har mange tilfredse kunder, der har gode oplevelser med deres DriveSafe-brilleglas. Læs nogle af dem her:

"Det virker rigtig godt, når man kører i mørke"

"Det virker rigtig godt, når man kører i mørke"

★★★★★ - Fra Christine Barholt

"Bliver nødt til at gøre reklame for DriveSafe. Både min mand og jeg har haft DriveSafe i vores ZEISS glas igennem flere år. Det virker rigtig godt, når man kører i mørke. Man undgår blændinger fra billygter og fra lysreklamer. Det kan varmt anbefales."

"DriveSafe er bare godt!"

"DriveSafe er bare godt!"

★★★★★ - Fra Helmer Biseth

"DriveSafe er bare godt! TAK for rigtig gode nye brilleglas! Jeg er overrasket over, at de er blevet så gode. Det er som om Aarhus Kommune har skruet op for lyset her i Aarhus. I dagslys er mit syn også blevet klarere og mere skarpt - som om jeg har fået storskærmsudsigt."

Undgå natbriller med gult glas

Som bilist kan det være vanskeligt at se klart, når det er mørkt eller i dårligt vejr - og det kan gøre én utryg i trafikken. For at undgå dette har mange danskere købt de såkaldte kørebriller med gult glas, som et ekstra sæt briller, de har liggende i bilen.

Hvornår var dit sidste besøg hos optikeren?

Vores syn ændrer sig hele tiden, og derfor er det vigtigt at få lavet en synstest jævnligt, så du altid er sikker på, at du har det skarpest mulige syn. Er det længe siden, du har været forbi en optiker, bør du snart booke en tid til en synstest. Måske oplever du allerede tegn på, at det er tid til et tjek af dit syn?

Øjensygdomme kan forårsage natteblindhed

Der kan være forskellige årsager til, at man oplever natteblindhed, men én af de ting, der har store konsekvenser for vores evne til at se i mørke, er øjensygdomme. Tror du, at årsagen til dine synsudfordringer kan skyldes en øjensygdom, bør du kontakte din lokale øjenlæge, som kan undersøge dit syn og vejlede dig til den rigtige behandling.

Køb dine DriveSafe-briller lidt ad gangen

Kom ned i din lokale Nyt Syn butik. Her kan du få en uforpligtende synstest og høre mere om rentefri betaling, og om hvordan du kan dele betalingen af dine briller over f.eks. 24 måneder. Det koster dig hverken renter eller gebyrer.