Åbningstider

Man-Tors: 9:30-17:30 Fredag: 9:30-18:00 Lørdag: 10:00-13:00 OBS: Lukket d. 25. maj grundet karneval. Bro Bro Brille v/Nyt Syn Aalborg Brandstrupsgade 2 9000 Aalborg 98 13 63 63 aalborg@nytsyn.dk CVR: 29 21 94 51

Dit barn fortjener det bedste

Du er velkommen til at kigge forbi hos os i butikken og få rådgivning omkring dit barns syn. Du kan booke tid online til en gratis synstest - så sætter vi god tid af til jer. Vær dog opmærksom på, at børn under 10 år skal have lavet synstest hos en øjenlæge, før vi som optikere kan lave briller til barnet.

5 tegn på at barnet har behov for briller

 

Som forælder eller bedsteforælder skal du holde øje med følgende fem tegn, der kan være en indikation af, at dit barn bør få tjekket sit syn:

1. Barnet lider af hovedpine og træthed
Hovedpine kan være et symptom på synsproblemer. Hvis barnets skal anstrenge sig for at læse, spændes muskulaturen i og rundt om øjnene mere, og det kan give hovedpine. Et barn, der samtidig er mere træt og uoplagt end andre børn på samme alder, kan have synsproblemer.

2. Barnet blinker meget
Hvis dit barn blinker meget, kan det være tegn på, at det har problemer med synet. De mange blink gør barnets øjne irriterede, og barnet skal derfor bruge ekstra mange kræfter på at fokusere og se klart. 

3. Barnet kniber øjnene sammen eller skeler
Kniber barnet øjnene sammen for at se ting på afstand, kan det være tegn på, at der er problemer med synet. Det samme kan være tilfældet hos et barn, som skeler på øjnene og har svært ved at styre og koordinere sine øjne.

4. Barnet har svært ved at koncentrere sig
Hvis barnet skal bruge kræfter på at fokusere for at se optimalt, bliver det ekstra træt og mister derfor hurtigt koncentrationen, hvilket smitter af på lysten til at læse og lave lektier. Vær også opmærksom, hvis barnet fortæller, at bogstaverne flyder ud.

5. Barnet har problemer med motorikken
Syn og motorik er tæt forbundet, så hvis synet ikke fungerer optimalt, har et barn typisk svært ved at koordinere sine bevægelser. F.eks ved at spilde mere, når det spiser og drikker, ved at snuble og gå ind i ting, eller ved at have svært ved at gribe en bold og slå kolbøtter. Et andet tegn er, hvis barnet hurtigt bliver svimmel eller køresyg.

Velkommen til Bro Bro Brille - din børnebrillebutik i Aalborg

Nyt Syn Aalborg byder dig velkommen i Bro Bro Brille - børnenes helt egen brillebutik. Mor og far må dog også gerne komme med ind. Her finder I et stort udvalg af smarte børnebriller og juniorbriller, og vi står parat til at rådgive dig og dit barn. Vi er uddannede optometrister og er eksperter i at finde de rigtige briller til dit barn.

Stærk pris – eller måske en abonnementsordning?

Hos Bro Bro Brille kan du altid få en børnebrille til en stærk pris. Derudover har vi som et ekstra tilbud startet konceptet Kids Deal. Hvis du vælger Kids Deal, får dit barn et valgfrit brillestel med ZEISS glas, og I får et ekstra sæt glas med i købet. Det ekstra glas kan f.eks. bruges til en ekstra brille, en solbrille, eller hvis glasset skal skiftes på grund af ridser eller ændret styrke inden for 24 mdr. Det hele afregnes til en fast lav månedlig pris, og dit barn kan få en ny brille hver 24. måned. Kom ind og hør mere om Kids Deal abonnement.

Dit barn fortjener det bedste

Hvis ikke dit barn skal have det bedste, hvem skal så? Derfor arbejder vi sammen med ZEISS for altid at kunne levere det bedst mulige til jer. Glas er nemlig ikke bare glas. Der kan være store forskelle i komfort og kvalitet hvad angår brilleglas, og ZEISS er i verdenseliten både inden for fremstillingen af glas og instrumenterne til synsmåling. Da vi specialiserer os i briller til børn, er det vigtigt for os, at vi kan tilbyde de letteste, tyndeste og mest nøjagtige brilleglas, da synet er en af de vigtigste sanser i barnets udvikling – og det kan vi med brilleglas fra ZEISS. Naturligvis har vi fuld UV-beskyttelse i alle vores brilleglas, så dit barns øjne er beskyttet mod solens farlige UV-stråler hele døgnet. Når dit barn får et par briller fra Bro Bro Brille, er de altså med det bedste glas, der er hærdet til at modstå livet som børnebrille. Det giver dit barn det klareste syn og de mest holdbare briller.

Vi har følgende brands i butikken:

Det er dog ikke alle brands, der findes online. Besøg os i butikken og se det store udvalg. Vi har helt sikkert også en brille til dit barn.

Barnets første synstest

Hvis det er første gang dit barn skal til en synstest, kan i trygt for den lavet hos vores optikere i Aalborg. Vi møder dit barn i øjenhøjde og forklarer vores undersøgelser, så dit barn forstår hele processen og føler sig tryg. Er dit barn under 10 år og skal have briller for førte gang, så skal I en tur forbi en læge eller øjenlæge først, så vi sikrer, at dit barn for den helt rigtige behandling.

4 gode råd når du skal finde dit barns første brillestel

Vælg et robust og bøjeligt stel
Børn er tit mere aktive end voksne og sjældent gode til at passe på et skrøbeligt brillestel. Køb derfor et brillestel, der er fleksibelt og robust, så dit barn kan lege uden risiko for at ødelægge brillerne.
Vælg hærdet plastglas
Det kan være en fordel at vælge hærdet plastglas til dit barns briller. Denne type brilleglas bliver ikke så nemt ridsede og er mere brudsikre, så dit barn ikke behøver lader sig begrænse i sin leg af hensyn til skrøbelige brilleglas.
Vælg et stel, der passer dit barn
Man kan ikke købe briller til at vokse i. Når hovedet vokser, så gør afstanden mellem pupillerne også, og så har barnet behov for nye briller. Tag derfor jævnligt forbi den lokale optiker sammen med dit barn, så han/hun altid bærer briller, der giver barnet de bedste forudsætninger for et skarpt syn.
Vælg et let og behageligt brillestel
Alle børn skal have mulighed for at lege, tumle og være aktive både med og uden briller. Derfor skal børnebriller være lette, og de skal sidde godt, så de ikke glider ned på næsen eller falder af ved leg. Børnebriller bør også jævnligt efterses og justeres hos en optiker, så dit barn ikke generes af brillestellet.

Tal med din optiker, hvis du er i tvivl

Du er altid velkommen i butikken, hvis du er i tvivl om noget. Det er vigtigt for os, at både du og dit barn er trygge.

Prøv brillerne hjemme

Vi ved godt, at det kan være svært at beslutte sig, når man skal vælge nye briller. Man skal bruge dem rigtigt mange timer i døgnet, og det er noget af det, som andre først ser på dit ansigt. Derfor er det vigtigt, at dit barn får de rigtige briller, som både sidder godt, og som barnet føler sig godt tilpas med. Som et ekstra tilbud kan I derfor låne de udvalgte briller med hjem. Så kan dit barn prøve brillerne stille og roligt derhjemme i vante omgivelser, eller måske endda prøve at lege med dem på inden I træffer den endelige beslutning.

Vores dygtige personale står klar

Synet er dit barns vigtigste sans. Besøg os i butikken hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til at finde den rigtige synsløsning til dit barn. Vi står klar til at hjælpe.

Mads Rubak

Mads Rubak

Indehaver og optometrist

Poul Skeem

Poul Skeem

Indehaver og optometrist

Lena von Arenstorff

Lena von Arenstorff

Optometrist

Anna Schumann

Anna Schumann

Optometrist

Camilla Juliane Andreasen

Camilla Juliane Andreasen

Optometrist

Lotte Berg

Lotte Berg

Optikerassistent

Winnie Clausen

Winnie Clausen

Optikerelev

Kontakt os på telefon 98 13 63 63

eller skriv til os på: aalborg@nytsyn.dk

Din lokale børneoptiker i Aalborg

Bro Bro Brille er din lokale børneoptiker i Aalborg, og vi er en aktiv del af dit lokale handelsliv. Vi ejer og driver selv forretningen, og det er os, du møder i butikken, så du kan føle dig helt tryg. Vores fornemmeste opgave er at sikre, at dit barn får mest muligt ud af sit syn. Samtidig er det vigtigt for os, at I forlader butikken med en oplevelse af at have fået en personlig og nærværende service udover det sædvanlige.

Tegn på at dit barn måske skal have briller:

- Barnet har koncentrationsbesvær omkring lektierne. - Teksten flyder sammen eller ”ligner flyvende myg”. - Dit barn sidder uroligt eller forstyrrer måske undervisningen i skolen. - Barnet sidder med ansigtet helt nede i bøgerne. - Barnet klør sig ofte i øjnene. - Ved højtlæsning springer barnet ord eller linjer over eller går i stå det samme sted. - Hvis barnet klager over hovedpine i tindinger eller pande. - Barnet lukker det ene øje, når han/hun læser eller ser tv. - Motoriske problemer med at gribe bolde, slå kolbøtter eller lære at cykle uden støttehjul. - Spændinger i nakke- og skuldermusklerne.

Sov med linser og se klart dagen lang

Med natlinser kan dit barn i nogle tilfælde sove sin nærsynethed væk og dermed få et skarpt syn uden brug af briller. Natlinser anbefales til børn og unge, da natlinser kan være med til at bremse udviklingen af nærsynethed.

Hvordan finder jeg ud af, om mit barn skal have briller?

Optiker eller øjenlæge?
Hvis dit barn er under 10 år og skal have briller for første gang, så skal I forbi en læge eller øjenlæge, før vi som optikere må lave briller til dit barn. På den måde sikrer vi, at dit barn får den bedste behandling helt fra starten. Så husk at bestille tid hos øjenlægen, inden I kommer ind til os første gang. Hvis dit barn allerede har briller og er under 10 år, kan du også få tjekket styrken hos en øjenlæge, inden du kigger ind til os i butikken.

Når dit barn skal begynde at bruge briller
For nogle børn kan det være en stor udfordring at få briller. Derfor fører vi alle de smarte briller, som er særligt designet til børn. Hos os finder du Danmarks bedste udvalg af børnebriller. Vi har f.eks.  alle Lindbergs børnebriller, RayBan til børn og Nikes smarte briller til børn. Vi mener, det er vigtigt, at barnet selv er med til at udvælge sin brille. På den måde får de en brille, som de selv synes er smart, og som de derfor har lyst til at gå med hver dag. Det er også vigtigt, at man som forældre kan lide barnets briller og støtter fuldt op omkring dem. Ellers kan man risikere, at barnet stopper med at bruge sine briller. Så vær glad for dit barns briller, for de hjælper barnet hver eneste dag.

Børn med briller
Brillerne må aldrig blive en hindring for dit barn. Der skal altid være plads til de vilde og sjove lege, skovture og sport. Derfor er det vigtigt, at brillerne ud over at være smarte også er både nemme at bruge, sidder fast på næsen og er robuste, hvis uheldet nu alligevel skulle være ude. Vi har taget højde for, at der skal være plads til barnets liv, derfor er alle vores børnebrillestel af høj kvalitet.

Kvalitetsbriller til børn
Vores fornemmeste opgave er at levere kvalitetsbriller til fra børn 1 år og op. Resultatet fra øjenlægens synsundersøgelse danner grundlag for vores videre rådgivning i forhold til dit barns syn. Vi er specialister i både kvalitetsbriller og kontaktlinser til børn, og måske er den bedste løsning for dit barn en kombination af briller og kontaktlinser. Det finder vi ud af sammen med dig og barnet.

5 gode råd når dit barn skal have briller

Børn vokser, og nogle gange vokser de rigtig hurtigt. Derfor forandrer afstanden mellem øjnene sig, lige som synsstyrken kan gå både op og ned. Det er derfor ikke underligt, at børn skal have nye briller hvert eller hvert andet år, og det er essentielt, at brillen passer til barnet. Når man skal finde nye briller til barnet, er det vigtigt, at brillerne: 1) passer til barnets alder og aktivitetsniveau. Så de er brudsikre, fleksible og så lette som muligt. 2) passer til barnets ansigt. Det er særligt vigtigt, at brillerne passer til barnets næsestol. 3) passer lige nu. Man skal ikke købe briller til at vokse i. 4) ikke kommer til at dominere barnets ansigt. 5) har hærdede brilleglas, så de er så godt beskyttet mod ridser som muligt. I er også altid velkommen til at kigge ind til en gratis synstest. Vi har mange års erfaring med børnebriller og synsprøver på børn - og vi hjælper gerne med at finde den rette brille til dit barn.

5 tegn på at dit barn kan have behov for briller

Som forælder eller bedsteforælder skal du holde øje med følgende fem tegn, der kan være en indikation af, at dit barn bør få tjekket sit syn:

1. Barnet lider af hovedpine og træthed
Hovedpine kan være et symptom på synsproblemer. Hvis barnets skal anstrenge sig for at læse, spændes muskulaturen i og rundt om øjnene mere, og det kan give hovedpine. Et barn, der samtidig er mere træt og uoplagt end andre børn på samme alder, kan have synsproblemer.

2. Barnet blinker meget
Hvis dit barn blinker meget, kan det være tegn på, at det har problemer med synet. De mange blink gør barnets øjne irriterede, og barnet skal derfor bruge ekstra mange kræfter på at fokusere og se klart. 

3. Barnet kniber øjnene sammen eller skeler
Kniber barnet øjnene sammen for at se ting på afstand, kan det være tegn på, at der er problemer med synet. Det samme kan være tilfældet hos et barn, som skeler på øjnene og har svært ved at styre og koordinere sine øjne.

4. Barnet har svært ved at koncentrere sig
Hvis barnet skal bruge kræfter på at fokusere for at se optimalt, bliver det ekstra træt og mister derfor hurtigt koncentrationen, hvilket smitter af på lysten til at læse og lave lektier. Vær også opmærksom, hvis barnet fortæller, at bogstaverne flyder ud.

5. Barnet har problemer med motorikken
Syn og motorik er tæt forbundet, så hvis synet ikke fungerer optimalt, har et barn typisk svært ved at koordinere sine bevægelser. F.eks ved at spilde mere, når det spiser og drikker, ved at snuble og gå ind i ting, eller ved at have svært ved at gribe en bold og slå koldbøtter. Et andet tegn er, hvis barnet hurtigt bliver svimmel eller køresyg.

Er du i tvivl, så står vi klar til at hjælpe dig og dit barn. Book en gratis og uforpligtende synstest til dit barn her, så undersøger vi, om barnet for det optimale ud af sit syn. 

Unikt udvalg af børnebriller i Aalborg

Hos Bro Bro Brille finder du Aalborgs største udvalg af briller til børn. Vi har mere end 200 forskellige brillestel, så du kan være sikker på, at der er en brille, der falder i dit barns smag. Vi har selv nøje udvalgt og håndplukket alle de brillestel, vi har på hylderne, så de laver op til vores høje standarder indenfor design og kvalitet. Vi har briller til børn fra mange populære brands fra både danske og udenlandske modehuse, eksempelvis Lindberg, Monkey Glasses og Inface. Vigtigst af alt er naturligvis, at dit barns briller er behagelige at have på. Vi står klar med råd og vejledning om steltyper og størrelser, så barnet finder den helt rette brille, som både er behagelige og sidder godt, mens de samtidig ser smarte ud

"Vi udvælger selv nøje alle brillestel til vores sortiment"

Kig ind i butikken og se vores store udvalg af deisgnerbriller til børn. Vi har både børnebriller og -solbriller fra mange danske og udenlandske brands.

Gratis synstest til børn

Hos vores optikere i Aalborg kan dit barn altid få lavet en gratis synstest. Synstesten kan give en indikation af, om dit barn kunne have behov for briller eller har behov for en ny styrke i sin nuværende synsløsning – det tager kun 5 minutter.

Børnebriller der holder til leg

Børn er ofte mere aktive end voksne, og de er sjældent gode til at passe på et skrøbeligt brillestel – og sådan skal det naturligvis også være. Derfor går vi meget op i at udvælge børnebriller til vores sortiment, der er fleksible og robuste, så de holder til, at dit barn leger. Vi sætter naturligvis hærdede brilleglas i vores børnebriller, så de er så godt beskyttet imod ridser som muligt. Skulle det ske, at dit barn alligevel får en rids i brilleglasset, får du med vores Kids Deal et ekstra glasskift med i købet til en fast lav månedlig betaling, så du undgår ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter.

Gratis tilpasning af børnebriller

I Aalborg tilpasser vi dit barns briller helt gratis, og du behøver ikke engang at bestille tid på forhånd. Sidder brillen skævt, skal næsepuden justeres eller strammer brillestellet? Vi justerer og tilpasser dit barns briller lynhurtigt på 5 minutter. Vi mener, at alle børn fortjener et skarpt syn, og derfor kan du altid tage dit barn i hånden og besøge os, hvis vi kan hjælpe jer med en brilletilpasning.

Aalborgs lækreste børnesolbriller

I vores børnebrillebutik finder du og dit barn et stort udvalg af lækre solbriller i mange prisklasser til børn i alle aldre. Fælles for alle børnesolbriller i vores sortiment er god kvalitet og lækkert design, der lever op til vores høje standarder. Alle vores solbrilleglas fra ZEISS yder fuld UV-beskyttelse, så dit barns øjne er godt beskyttet imod solens skadelige UV-stråler, uanset om der er behov for solglas med eller uden styrke. Hos os finder du solbriller til børn i mange flotte farver og smarte faconer, så vi har en solbrille til enhver smag. En børnesolbrille skal naturligvis beskytte barnets øjne – men det gør jo ikke noget, at dit barn også samtidig synes, at de er smarte og sjove at have på.

Meget nøjagtig synsprøve i Aalborg

Når du tager dit barn med til en synsprøve hos vores optikere i Aalborg, så udfører vi en meget nøjagtig synsprøve. Det betyder, at vi kan specialdesigne brilleglas til dit barn, der er op til 25 gange mere nøjagtige end almindelige brilleglas.

Specialister i kontaktlinser til børn

Hos vores optikere i Aalborg får du og dit barn grundig råd og vejledning i, om briller eller linser vil være den med optimale synsløsning for dit barn. Særligt for de lidt større børn, der er meget aktive i hverdagen, kan kontaktlinser til være en god løsning, da briller kan sidde i vejen eller gå i stykker til sport og andre fysiske aktiviteter. Med de nyeste linseteknologier og materialer kan alle bruge kontaktlinser hele dagen uden at opleve ubehag eller tørre øjne. I Aalborg samarbejder vi med alle de store kontaktlinseleverandører, så dit barn kan få nøjagtig de linser, der er bedst for ham eller hende. Vores optikere hjælper dig og dit barn i gang med grundig instruktion og vejledning, så både du og dit barn er tryg ved at bruge dem, og vi giver jer også gode tips og tricks til hygiejne med på vejen. Skulle dit barn opleve problemer med sine nye linser, er i altid velkommen til at komme forbi hos os – så står vi klar til at hjælpe jer.

Vi er specialister i linser til børn

Børn kan sagtens bruge kontaktlinser, og særligt de lidt større børn, der er meget aktive i hverdagen kan have gavn af at bruge kontaktlinser fremfor briller. Børn helt ned til 7-8 år kan bruge kontaktlinser, og de kan sagtens selv lære at sætte linserne i om morgenen og tage dem ud om aftenen. Vi er specialister i kontaktlinser til børn og giver dig og dit barn grundig instruktion og vejledning i, hvordan kontaktlinserne bruges, så i er 100% trygge ved at bruge dem derhjemme. Og skulle dit barn opleve problemer med sine nye linser, er i altid velkommen til at komme forbi hos os – så står vi klar til at hjælpe jer. Book tid online til et synstjek - så vejleder vi jer i, om kontaktlinser vil være den rette synsløsning for dit barn. Bemærk, at hvis dit barn er under 10 år og skal have kontaktlinser for førte gang, så skal I en tur forbi en læge eller øjenlæge først, så vi sikrer, at dit barn får den helt rigtige behandling.

Natlinser kan reducere nærsynethed

Er du klar over, at dit barn kan sove sin nærsynethed væk? Natlinserne kan omforme linsen i øjets hornhinde, så barnet kan se klart i løbet af dagen uden brug af briller eller kontaktlinser, og natlinser kan ovenikøbet forebygge og bremse udviklingen af nærsynethed hos børn. Vores optikere i Aalborg er specialuddannede i tilpasning af natlinser, så du trygt kan lade os tage hånd om dit barns syn, hvis I overvejer natlinser. Vi specialfremstiller natlinserne nøjagtigt efter dit barns øjne, og vi tjekker løbende op på, om natlinserne har den ønskede effekt. Børn helt ned til 7-8- år kan lære at sætte linserne i om aftenen og tage dem ud om morgenen. Vores dygtige optikere i Aalborg giver naturligvis både dig og dit barn en grundig instruktion i, hvordan linserne bruges, så I er helt trygge ved at bruge dem derhjemme.

Vi vil have Aalborgs mest tilfredse kunder

Når du køber briller til dit barn hos Bro Bro Brille, har du altid tilfredshedsgaranti. Det vigtigste for os er nemlig at hjælpe dit barn til at få mest muligt ud af sit syn. Der er som regel en kort tilvænningsperiode, når man får nye briller, men hvis dit barn fortsat oplever udfordringer med at bruge sine briller efter et par uger, tilbyder vi at bytte brilleglassene til nogle nye senest 3 måneder efter købet. Det gør vi naturligvis helt kvit og frit, fordi det er vigtigt for os, at I får et skarpt syn og en god oplevelse hos os.

Dit barns syn skal holde hele livet

Dit barn skal bruge synet hele livet. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget godt hånd om synsproblemer fra det øjeblik, I bliver opmærksomme på dem. Jo hurtigere du finder ud af, at dit barn har brug for briller, jo bedre er det for barnets udvikling. Dårligt syn kan nemlig påvirke dit barn gennem hele livet og give problemer med alt fra motorikken til indlæringsvanskeligheder i skolen.

Giv dit barn den bedste start

Tag hånd om synsproblemerne allerede i dag!