Sov med natlinser og se klart om dagen

Med natlinser kan du sove din nærsynethed væk og dermed få et skarpt syn uden brug af briller, normale kontaktlinser eller laser-operation. Natlinser anbefales også til børn og unge, da natlinser kan være med til at bremse udviklingen af nærsynethed.

Sådan fungerer natlinser

Du tager natlinserne på, når du går i seng. Mens du sover, omformer natlinsen øjets hornhinde, således at du næste dag kan se klart. Allerede efter første nat vil du opleve en mærkbar forandring, og som regel efter 3-12 dage vil du opnå den fuldstændige virkning af linserne. Effekten af natlinserne holder dagen igennem og minimum 16 timer. I modsætning til en operation giver denne korrektion ingen varige forandringer eller risiko. Stopper du med at bruge natlinserne, vil hornhinden finde tilbage i sin oprindelige form i løbet af kort tid, og dit syn vender tilbage til udgangspunktet.

Natlinser tilpasses kun af specialister

Personer med øjensygdomme må ikke bruge natlinser, og kun kvalificerede kontaktlinsespecialister kan vurdere, om dine øjne er egnede til brugen af natlinser. Mange af vore Nyt Syn optikere er specialuddannede i at tilpasse natlinser, og benytter desuden ZEISS i.Profiler til synsundersøgelsen, så der bliver skabt et præcist kort over dit øje (topografisk måling af dit øjes hornhindes overflade).

Dermed kan din Nyt Syn optiker specialfremstille dine natlinser, så de passer præcist til dine øje. Det er din sikkerhed for, at dine natlinser sidder optimalt og kan give den ønskede effekt. I opstartsfasen skal du regne med 2-3 ugentlige kontrolbesøg hos optikeren for at sikre den ønskede effekt. Derefter skal du komme til kontrol hver 6. måned.

Hvad koster natlinser?

Prisen på natlinser kan variere, så kontakt din lokale Nyt Syn optiker for at høre, om de tilbyder natlinser og få oplyst deres månedlige pris på natlinser. Udover den månedlige abonnementpris, kan du forvente et opstartsgebyr /tilpasningsgebyr.

Natlinser – spørgsmål og svar

Hvad er natlinser?
Natlinser er en formstabil linse, der korrigerer din nærsynethed, mens du sover, således du kan se klart dagen lang uden brug af briller eller normale kontaktlinser.
Hvordan fungerer natlinser?
Natlinser har et helt specielt design, der benytter sig af hornhindens elasticitet. Mens du sover, omformer linsen de yderste lag af hornhinden. Denne omformning bevirker, at du får et optimalt syn. Når du vågner, tager du linsen ud, og du har et skarpt og klart syn dagen lang uden brug af briller eller kontaktlinser.
Hvor lang tid holder effekten af natlinserne?
Hvis du bruger linserne hver nat, vil den fulde effekt af natlinserne holde i mindst 16 timer. I mange tilfælde kan den fulde effekt vare i op til 48 timer. Så snart du stopper brugen af linserne, vil dit syn vende tilbage til udgangspunktet før behandlingen inden for få dage.
Hvem kan bruge natlinser?
Natlinser kan anvendes af personer med mild eller moderat nærsynethed op til -4,5OD og bygningsfejl op til -2,5OD. Natlinserne kan anvendes af børn ned til 10 års alderen. Natlinser kan kun bruges til sunde øjne, så kontakt din Nyt Syn optiker og få vurderet, om dine øjne er egnede.
Hvor lang tid går der, før jeg kan se klart uden briller eller kontaktlinser?
Efter den første nat vil synet være mærkbart ændret. Hvor lang tider der går, før synet er stabilt og klart, er meget afhængigt af din alder og synsstyrke.
Hvordan er overgangsfasen, indtil jeg har en stabil virkning fra linserne?
I begyndelsen inden virkningen af natlinserne er fuldkommen, vil du skulle bruge almindelige endagslinser om dagen for at se helt skarpt.
Skal jeg fortsat bruge briller og kontaktlinser?
Nej, hvis du bruger dine natlinser hver nat, vil dit syn om dagen være lige så godt, som hvis du brugte briller og kontaktlinser.
Hvorfor skal kontaktlinser skiftes hvert år?
Natlinser bliver kun tilpasset af kontaktlinsespecialister, der kender til brugen af natlinser. Samtidig kræver det, at optikeren kan måle overfladen af dine øjne nøjagtigt, således at linserne kan specialtilpasses netop dine øjne. Vi skifter linserne hvert år for at være sikker på, at de altid er fri for ridser og er korrekt tilpassede til dine øjne.
Hvordan er forløbet ved tilpasning af natlinser?
Kort efter den første undersøgelse kan din optiker vurdere, om natlinser vil være passende for dine øjne. Ved udlevering af linserne vil du blive grundigt instrueret i brugen af linserne, og du vil blive kontrolleret de første par uger for at følge, om alting går, som det skal. Derefter vil optikeren vurdere, om der skal justeres på dine linser, eller om linsernes pasform er perfekt. Når det ønskede resultat er opnået, vil der være en opfølgende kontrol hver 6. måned.
Kan jeg stoppe med at bruge natlinser igen?
Ja. Du kan til enhver tid stoppen brugen af natlinser. Efter få dage vil dit syn igen være tilbage ved udgangspunktet, og du kan igen bruge dine briller eller almindelige kontaktlinser.
★★★★★ - fra Hanh, Søborg

★★★★★ - fra Hanh, Søborg

5 ud af 5 stjerner!! Vores datter skulle have en synstest, og jeg valgte Nyt Syn ud fra høj review på Google. Her fik vi grundige vejledninger af optikeren om valg af natlinser for at bremse udviklingen af nærsynethed. Min datter fik den bedste hjælp til at komme i gang med linserne, og hun følte sig meget tryg og kunne klare det hele selv. Hele vejen har vi fået en professionel vejledning og rådgivning, og vi er så taknemlig for at have valgt Nyt Syn. Vi har anbefalet til både venner og familienom denne behandling med natlinser. Vi har lært meget, og nu ser min datter helt normalt om dagen. Vi kan varm anbefale Nyt Syn!

Natlinser kan forebygge udviklingen af nærsynethed hos børn

Natlinser kan bremse udviklingen af dit barns nærsynethed. Natlinser korrigerer nemlig øjnenes hornhinder, mens dit barn sover. Dit barn kan i dagtimerne nyde friheden uden briller og kan undgå at udvikle et væsentligt dårligere syn. Natlinser kan bruges af børn helt ned til 7-8 års alderen, og de kan sagtens lære at tage dem på om aftenen og af om morgenen.

Kontaktlinser til børn

Børn og unge kan have stor gavn af almindelige, bløde kontaktlinser - og de kan endda selv lære at sætte linserne i og tage dem ud. Vi har et stort udvalg af endagslinser, 14-dages linser og månedslinser i bedste kvalitet.

Vil du høre mere om natlinser?

Book en synstest hos din nærmeste Nyt Syn optiker og få en snak om, hvad natlinser kan gøre for dig.

Få inspiration, nyheder og gode tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag mails med nyheder, påmindelser ved garantiudløb og gode tilbud på briller, solbriller, kontaktlinser og optikerservices (f.eks. synsprøver) fra Nyt Syn Danmark og din lokale Nyt Syn butik. Du kan selvfølgelig til enhver tid nemt framelde dig igen.

Du er nu tilmeldt
Der skete en fejl, prøv venligst igen