Brug ikke gule briller til natkørsel

Som bilist kan det være vanskeligt at se klart, når det er mørkt eller i dårligt vejr - og det kan gøre én utryg i trafikken. For at undgå dette har mange danskere købt de såkaldte kørebriller med gult glas, som et ekstra sæt briller, de har liggende i bilen. De gule brilleglas giver dig som bilist følelsen af, at du får et bedre og skarpere syn. Det de færreste ved er dog, at det kan være farligt at benytte disse briller, fordi de nedsætter dit perifere syn, således at du får svært ved at registrere alt der bevæger sig ind foran bilen fra siden. En langt mere enkel og sikker løsning på problemet er at få DriveSafe glas i dine briller, så du i stedet får en hverdagsbrille, der er optimeret til trafikkørsel.

Ekspert advarer: Undgå gule glas til natkørsel

"Generes du af blænding fra modkørende trafik, er brugen af kørebriller med gult glas ikke den optimale løsning. Gult glas filtrerer blåt lys fra f.eks. LED billygter fra, men dæmper også lysintensiteten generelt, og så forringes dit nattesyn. Det går især ud over dit perifere syn, så det bliver vanskeligere for dig at nå at registrere f.eks. cyklister og fodgængere, som bevæger sig ind foran bilen fra siden. Du når simpelthen ikke at se dem, før de er inde i dit centrale synsfelt”, udtaler Amond Adsersen, lektor på Optikeruddannelsen i Randers.

Føler du dig utryg ved kørsel i mørke og dårligt vejr?

Besøg os i én af vores butikker til en synstest og en snak om, hvordan DriveSafe kan hjælpe dig.

Gule glas kontra DriveSafe glas

Modsat gulbrillens absorptions-princip er DriveSafe-glasset designet til ikke blot at dæmpe lys fra modkørende. DriveSafe glasset fra ZEISS har en særlig funktion, der gør det lettere for øjet at udnytte det sparsomme lys ved at fokusere de enkelte lysstråler bedre på nethinden. Det betyder, at de fleste oplever et bedre nattesyn med bedre fokus og skarpere kontraster, samtidig med mindre ubehag ved blændinger fra modkørende.

Køb dine briller lidt ad gangen

Kom ned i din lokale Nyt Syn butik. Her kan du få en uforpligtende synsprøve og høre mere om vores abonnement, og om hvordan du kan dele betalingen af dine briller over f.eks. 24 måneder. Det koster dig hverken renter eller gebyrer.